Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre tibib la 08 Sep 2023, 7:49
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 31 Aug 2023, 14:15
  • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 29 Aug 2023, 18:46
  • My e-auto  de catre DanD la 03 Aug 2023, 12:28
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 06 Jul 2023, 13:03
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 29 May 2023, 21:45
  • Sommerreifen 2013-202x  de catre The_messenger la 20 May 2023, 13:04
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 26 Apr 2023, 10:05
  • USA  de catre The_messenger la 17 Mar 2023, 22:29
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 17 Dec 2022, 15:18
  • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 05 Dec 2022, 20:04

    [ Tineri romani in Germania ]
  • "Informatii: Cetatean roman cu rezidenta in Germania" de dcip
    Informatii Utile Ce inseamna acest statut? Care sunt avantajele lui si care sunt dezavantajele? Care sunt actele necesare? Aceste sunt citeva din intrebarile la care voi incerca sa compilez un raspuns din mesajele adunate in timp pe aceasta tema.

    1. Incep cu dezvantajele pentru ca acestea sunt mai putine si din cea ce s-a scris se limiteaza doar la persoanele care detin firme in Romania si pe care acest statut nu le avantajeaza din motive fiscale.

    2. Trebuie specificat ca datorita unui acord existent intre Germania si Romania, luarea acestui statut nu implica nici un fel de datorii financiare ale cetatenului roman catre statul roman privitoare la veniturile realizate aici.

    3. Specificatia pe pasaport se poate lua ori in Romania, ori in Germania. In Romania dureaza 5 zile de alergat pe la diverse oficii si costa cumva mai putin. In Germania prin consulatul roman dureaza 3 luni, costa aprox. 120 EUR, dar se rezuma la completarea unor formulare si trimiterea lor la consulatul cel mai apropiat de voi. Incepind din luna mai nu se mai aplica stampila pe pasapoarte vechi ci doar pe cele noi, de aceea aceasta insemna automat si schimbarea pasaportului.

    4. Iata un rezumat al discutiei telefonice cu personalul din Bonn dintr-un post mai vechi: "Iti trimit ei prin posta formularele daca suni si lasi adresa,numele si expui problema. Nu merge decit cu persoanele care au "Aufenthaltserlaubnis" valabil pe inca un an de aici incolo minim. Deci daca nu mai aveti decit 6-11 luni trebuie sa va luati de la Auslederamt o adeverinta precum ca mai puteti dupa aceste luni sa ramineti in Germania fara probleme, pentru ca aveti drept de munca pe 5 ani. Asta e singura modalitate de a baga ceva in tara fara taxe daca e sa va intoarceti in Romania. Si asta intr-adevar numai dupa 2 ani de la dobindirea acestui drept. Numarul de telefon al consulatului Bonn, direct la biroul consulului e : 0228/6838130. E bine sa sunati dupa amiaza, ca dimineata nu am avut nici o sansa. ... Printre cerinte ar fi copii dupa pasaport, certificat de nastere, buletin , fotografii. Operatiile se fac si prin posta + banca. Sau personal la biroul din Bonn."

    5. Iata un alt post privind aceast procedura prin consulat: "Am avut nevoie sa merg pana la biroul consular in Bonn si cu aceasta ocazie am pus intrebarea legata de trecerea pe pasaport a domiciliul din Germania. Raspunsul a fost urmatorul. Cei care au viza de tip Aufenthaltserlaubnis (cazul meu) pot sa ceara schimbarea domiciliului din Romania in Germania. Nu este obligatoriu! In ce consta aceasta schimbare. Se face o cerere prin care se cere trecerea in pasaport a domiciliului din Germania. In cazul in care cererea se aproba, buletinul de identitate se retrage, persoana in cauza fiind cetatean Roman dar cu domiciliul in Germania. La revenirea in tzara insa, trebuie facuta o cerere de repatriere iar in acel moment respectivului i se elibereaza un nou buletin de identitate. Exista si un avantaj prin aceasta repatriere in sensul ca cel care se intoarce in Romania si cere repatrierea are dreptul sa introduca in tzara fara vama mai multe lucruri (din pacate nu detin aceasta lista :( )."

    6. Deasemenea se poate realiza si in Romania. Iata cum a procedat cineva: "Ti-am citit de curand explicatiile privind vestita viza suplimentara in pasaport numita "Rezident in Germania incepand cu data...". Am vazut o asemena viza (de fapt o stampiluta rosie) de curand la colegii care s-au intors dupa sarbatori din Bucuresti. Nici nu va imaginati ce birocratie derulata pe vreo 5 zile va asteapta...Cert este ca fara mentiunea asta in pasaport nu poti aduce in Ro nimic fara vama (si asta dupa minim 2 ANI !!!). Pai ce sa va zic...se preda buletinul, cartea de alegator si livretul la centrul militar (care cica este vital in caz de convocare!!!) se completeaza "jdemii" de formulare tipizate la serviciul pasapoarte si la aia de la impozite(sa dovedesti ca nu mai ai datorii la finantele romanesti), etc. Treaba costa cam vreo 2 milioane lei de familie cu tot cu spagi. La iesirea din tara se anunta ca din momentul respectiv "curge" rezidenta. Din acel moment incepe numaratoarea inversa. Dupa 2 ani se pot introduce in tara de persoana "un tir de obiecte personale si 2 masini " fara vama. "

    Toate informatiile publicate aici se bazeaza pe experiente personale si/sau telefone date catre ambasade sau consulate. Realizatorii siteului nu isi asuma nici o responsabilitate pentru folosirea acestor informatii. Cine detine material scris privitor la acest subiect este binevenit sa il trimita pe adresa de email a unuia dintre administratori.

     
      Linkuri inrudite
    · Mai mult despre Informatii Utile
    · Stire de dcip


    Cea mai citita aparitie despre Informatii Utile:
    Permis de conducere

      Aprecierea articolului
    Scor mediu: 3.94
    Voturi: 39


    Coteaza acest articol:

    Excelent
    Foarte bun
    Bun
    Obisnuit
    Slab


      Optiuni
     
    Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

    Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media