Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • Filme ... in general  de catre tibib la 02 Jun 2023, 10:05
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 29 May 2023, 21:45
 • My e-auto  de catre DanD la 23 May 2023, 12:06
 • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 20 May 2023, 13:10
 • Sommerreifen 2013-202x  de catre The_messenger la 20 May 2023, 13:04
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 05 May 2023, 20:49
 • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 26 Apr 2023, 10:05
 • USA  de catre The_messenger la 17 Mar 2023, 22:29
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre stefanluchian la 01 Jan 2023, 20:28
 • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 17 Dec 2022, 15:18
 • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 05 Dec 2022, 20:04
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 23 Nov 2022, 14:23

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Informatii: Noi detalii privind dreptul de munca" de iulian
  Familia in Germania Pentru ca s-a dorit un rezumat al drumurilor de facut si al argumentelor legislative care stau in spatele dreptului de munca care il au insotitorii de greencardisti, am sa il fac eu pentru ca am fost o prezenta cel putin activa la aceasta tema.

  Totul a pornit initial de la acea brosura scrisa pentru greencardisti de catre ministerul muncii din Germania, care informeaza la pagina 20 ca sotiile/sotii de GC au drept de munca neconditionat dupa 2 ani, fara sa fie nevoie de verificarea pietii de munca cand vrei sa te angajezi, fara sa fie legata de o firma sau o ramura de activitate (si anume Arbeitsberehtigung) (http://www.arbeitsamt.de/zav/services/greencard/a987engl.pdf) – am pus linkul in engleza. Pt versiunea in germana mergeti pe site la www.arbeitsamt.de ... greencard.. si apoi selectati limba germana.

  Mergand pe aceste informatii am cautat sa obtin informatii cat mai exacte, si scriind la acelasi minister am primit o scrisoare care confirma cele sustinute in acea brosura. Am sa pun din lou linkurile cu scrisoarea aceea scanata, pentru ca aceste randuri sa fie cat mai complete:
  http://www.romanians-de.org/files/a1.gif
  http://www.romanians-de.org/files/a2.gif

  Legea pe care se bazeaza acest demers este:
  Verordnung über die Arbeitsgenehmigung für ausländische Arbeitnehmer (Arbeitsgenehmigungsverordnung - ArGV)
  Vom 17. September 1998 (BGBl. I S. 2899).
  Geändert durch die Erste Verordnung zur Änderung der
  Arbeitsgenehmigungsverordnung
  vom 08.12.2000(BGBl. I, S. 1684)

  iar paragraful din legea de mai sus numita suna in felul urmator:

  (2) 1Dem Ehegatten eines Deutschen oder eines Ausländers ist die Arbeitsberechtigung nach Absatz 1 zu erteilen, wenn die Voraussetzungen für die Verlängerung der Aufenthaltserlaubnis nach § 19 Abs. 1 Nr. 1 oder 3 und 4 des Ausländergesetzes vorliegen. 2Satz 1 gilt entsprechend, wenn die eheliche Lebensgemeinschaft fortbesteht.

  Aceeasi fraza este pomenita si intr-o alta brosura a arbeitsamt-ului cu titlul: "Arbeitsgenehmigung für ausländische Arbeitnehmer" (Merkblatt 7) pe care o gasiti la adresa:

  http://www.arbeitsamt.de/hst/services/merkblatt/pdf/mb07_agen.pdf

  la pag. 15, Pkt. 6.

  Pana in acest punct se ajunsesera cu cercetarile, dar nu aveam cazuri concrete, cazuri care nu au intarziat sa apara la sfarsitul anului trecut si acum, in ianuarie. “vleude” si “CalinP” au fost primii care au anuntat obtinerea acestui vestit permis de munca – vestitul Arbeitsberehtigung.

  De la ei am aflat ce acte sunt necesare:

  Dupa trecerea primului an de sedere, se poate merge deja la Ausländerbehörde sa modifice interzicerea de munca. Teoretic, din acest moment se poate lucra, dar au fost foarte rare cazurile cand efectiv s-a reusit pentru ca era in continuare nevoie de procedura enervanta pt firme numita “verificarea pietii de munca”. Oricum ar fi, terbuie sa scoatem din pasaport interzicerea dreptului de munca. Deci inainte de a trece la obtinerea Arbeitsberehtigung asigurati-va ca ati trecut pe la Oficiul pt straini pt a va fi scoasa interdictia mentionata.

  Dupa trecerea celor 2 ani de zile, te duci la Arbeitsamt, le spui ca esti de doi ani de zile in Germania ca insotitor de persoana cu drept de sedere in Germania (in cazul acest greencardist) si ca vrei drept de munca. Acestia o sa iti dea un formular care trebuie completat la Ausländerbehörde. Formularul dovedeste apoi ca solicitantul are viza in Germania de doi ani de zile. Asta nu pot sa o faca direct cei de la Arbeitsamt pentru ca sunt foarte ocupati . Oricum, cu aceasta hartiuta completata, cu certificatul de casatorie si cu pasapoartele sot/sotie se merge la Arbeitsamt, care ori elibereaza pe loc acest permis, ori il va trimite pe posta in cateva zile (maxim 7 zile).

  Si asta este tot. Va doresc mult succes si va rog ca fiecare care va face acesti pasi sa isi posteze experientele la topicul “Familia” la “Drept de munca dupa 2 ani”. Ca sa avem o imagine cat mai completa si a ne bucura de fiecare reusita.

  Numai bine,
  Iulian

  Nota: Acest material este o sinteza a informatiilor pe care le puteti regasi pe acest thread din Forum

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Familia in Germania
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Familia in Germania:
  Noi detalii privind dreptul de munca

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4.33
  Voturi: 53


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content © 2003 www.romanians-de.org
  Engine © 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media