Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 03 Dec 2022, 18:55
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 29 Nov 2022, 21:42
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 23 Nov 2022, 14:23
 • (Frequent) flyer lounge  de catre DanD la 23 Nov 2022, 10:17
 • Oare ne paste o noua taxa?  de catre The_messenger la 19 Nov 2022, 21:44
 • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 10 Nov 2022, 14:54
 • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 05 Nov 2022, 7:43
 • Rocketbook  de catre The_messenger la 28 Oct 2022, 21:24
 • Filme ... in general  de catre The_messenger la 28 Oct 2022, 20:43
 • My e-auto  de catre tibib la 25 Oct 2022, 12:04
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 18 Oct 2022, 19:28
 • Notstromaggregat  de catre itsme1234 la 08 Oct 2022, 20:06

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Se apasa cu soarecele pe scurtatura catre fisetul de pe discul tare..." de dcip
  Stiri din Romania Poate ca fraza din titlu nu este cel mai relevant exemplu insa asa ar putea sa inceapa o fraza intr-un manual de informatica. Si asta pentru ca de curind s-a votat legea pentru protectia limbii romane sau 'legea lui Pruteanu' cum mai este ea denumita. Si ce sa mai spunem cind Art. 2 suna asa: 'Pe teritoriul Romaniei, orice text intr-o limba straina, cu caracter de interes public, scris sau vorbit, indiferent de dimensiuni, trebuie sa fie insotit de traducerea in limba romana.'

  Angajatii si asociatii din cadrul firmelor comerciale cu denumiri in limbi straine nu privesc cu ochi buni obligativitatea traducerii numelui companiei in limba romana. 'Avind in vedere ca tara depinde de investitorii straini si ca ne dorim ca acestia sa fie cit mai multi, ar trebui sa-i facem sa se simta bine, nu prost. In loc sa vina aici si sa injure legea, ar fi mai bine sa-i lasam sa investeasca', ne-a declarat Iuliana Acasandrei, angajata la firma German Optik. 'Imi place limba romana, sint nationalist convins, dar nu voi schimba numele unitatii deoarece am investit foarte mult in publicitate si sub acest nume m-am facut cunoscut inclusiv in Romania. Lucrez sub acest brand de mai mult de un an. Este o prevedere la care numai domnul Pruteanu putea sa se gindeasca', afirma Cristian Romcea, asociat in cadrul firmei Casa Bonita.

  Un articol pe siteul Revista Presei si textul legii sper sa va completeze imaginea despre cit de bine se rezolva si care sunt problemele stringente ale Romaniei.

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Stiri din Romania
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Stiri din Romania:
  Locuri de munca in Germania si Spania

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 5
  Voturi: 2


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media