Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Siteul lunii
  • exmigrant.org
    Acest site nu-si propune detalierea motivelor si nici insirarea contra-motivelor. Acest site nu-si propune sa convinga pe nimeni sa se "intoarca" ci doar sa-i ajute cumva pe cei care sint convinsi ca vor s-o faca.
  •   Forum - informatii/locale
  • Harti GPS pentru Ungaria si Romania  de catre cracker la 09 Sep 2010, 15:39
  • Atentie!Carnet german suspendat in RO!  de catre george2209 la 09 Sep 2010, 15:23
  • Cum se poate introduce in DE o suma mare de bani ?  de catre lucifera la 09 Sep 2010, 13:42
  • drept sedere  de catre stefanluchian la 09 Sep 2010, 12:26
  • E-book reader  de catre Stefan la 09 Sep 2010, 11:00
  • informatii mutare  de catre biank2504 la 08 Sep 2010, 16:20
  • acte necesare in rominia ptr a fii angajat in germania.  de catre ioli la 08 Sep 2010, 13:57
  • Drumul cu masina DE->RO [2010]  de catre catalinus la 08 Sep 2010, 8:58
  • are cineva o vigneta de Austria? care nu-i mai trebuie?  de catre augustus la 07 Sep 2010, 23:46
  • munca de transportator in de  de catre cosfug la 07 Sep 2010, 23:25
  • Va rog cateva sfaturi, idei - mutare in DE  de catre dva la 07 Sep 2010, 21:49
  • mutare in NW  de catre iraluca la 07 Sep 2010, 15:13

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - caut job
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

caut job

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Job-uri
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    justagirl84

Data inscrierii: Jun 16, 2008

MesajTrimis: 09 07 2008, 12:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

am absolvit facultatea de litere din sibiu, profil engleza-romana. stie cineva daca studiile imi sunt recunoscute aici in germania? in prezent ma aflu in muenchen si mi-as dori sa lucrez in invatamant sau sa studiez in continuare in acelasi domeniu.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    aleena

Data inscrierii: Oct 14, 2006

MesajTrimis: 09 07 2008, 12:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

buna!

ai uitat sa precizezi un lucru: daca ai cunostinte de limba germana.
    la intrebarea ta, daca iti sunt recunoscute diplomele aici, nu iti pot da din pacate un raspuns concret...poate vine altcineva si iti raspunde. Dar iti pot spune, in ceea ce priveste a doua ta intrebare, ca in principiu ai putea studia aici, daca iti permiti un studiu si daca reusesti sa treci peste examenul DSH.
    Sus
    tavisor

Data inscrierii: Sep 28, 2007

MesajTrimis: 09 07 2008, 12:41    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Poti incerca sa aplici la doctorat daca crezi ca e ceva ce ti se potriveste si acolo germana nu este obligatorie. Trebuie sa iti gasesti doar un prof care are bani si e dispus sa iti dea o tema de cercetare.
    Cel mai bine e sa te interesezi la universitati pentru detalii in directia asta.
    Sus
    bogdan

Data inscrierii: Jul 02, 2002

MesajTrimis: 09 07 2008, 13:59    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

tavisor a scris:
    Poti incerca sa aplici la doctorat daca crezi ca e ceva ce ti se potriveste si acolo germana nu este obligatorie. Trebuie sa iti gasesti doar un prof care are bani si e dispus sa iti dea o tema de cercetare.
    Cel mai bine e sa te interesezi la universitati pentru detalii in directia asta.

@tavisor
    daca ai fi citit postu ai fi vazut ca e cu litere... deci nu ceva de injinerie unde sunt bani etc... astia de la litere in general, daca-si gasesc un prof ptr doctorat se finanteaza singuri, eventual mai prind un contract la uni (destul de prost platit si care papa tot timpu)... iar daca au noroc gasesc o fundatie care sa-i finanteze pe 2 ani (destul de putin ptr un doctorat) si finantarea e de maxim 1000euro/luna...

ca sa fii profesor in jermanica ai nevoie de un studiu special (lehramt).. mai exact si cei care au studiat in jermanica engleza-romana ca si master nu au dreptu sa fie profi... ptr asta trebe sa faca lehramt (si mai exact cu doua specialitati), si daca au noroc o parte din module se vor echivala, dar tot mai au nevoie de 2 ani de studiu...

b
    Sus
    tavisor

Data inscrierii: Sep 28, 2007

MesajTrimis: 09 07 2008, 14:24    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Nu e chiar asa. Sunt doctoranzi la engleza care sunt platiti de catre universitate pentru ca predau seminare la cursurile de engleza. Sansele sunt mult mai mici decat in stiinte exacte dar merita incercat. Am sugerat doar o posibilitate.
    Sus
    paraipan

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 09 07 2008, 14:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

bogdan a scris:
    ...

[PP*]
    bre bogdane,

io zik sa itzi ceri scuze ca ai indraznit sa postezi in contra icon_biggrin.gif

tu nu stii ca tavisor lucreaza in Domeniu? icon_biggrin.gif
    cum itzi permitzi?

----------------------
    PP=post pamflet
    Sus
    CristiT

Data inscrierii: Jul 18, 2007

MesajTrimis: 09 07 2008, 15:19    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

fiecare land are regulile si institutiile proprii prin care se pot recunoaste diplomele...deci intereseaza-te la Amt unde ti-ai facut inregistrarea ca stai aici unde iti poti recunoaste diplomele...si mergi acolo si incerci...nu e regula generala ca o specializare se recunoaste alta nu...fiecare land are regulile lui....deci bafta mare!
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    soricel_37

Data inscrierii: Aug 08, 2007

MesajTrimis: 11 07 2008, 9:05    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Personal am incercat sa aplic pentru joburi in limba engleza si pot sa zic ca am primit raspuns pozitiv..dar nu in zona unde locuiesc eu ci in Munchen. Daca te intereseaza iti pot da detalii pe privat sau uncearca sa gasesti ceva aici.
    http://www.toytowngermany.com/jobs/
    Sus
    soricel_37

Data inscrierii: Aug 08, 2007

MesajTrimis: 11 07 2008, 9:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

daca ai timp, citeste si cate ceva despre profilul filologie , ce sanse are aici in Germania.
    http://www.berufenet.arbeitsagentur.de/berufe/resultList.do?lastTheme=Berufe+mit+Sprach-+und+Literaturwissenschaften&resultListItemsValues=59593_59592&suchweg=themen&doNext=forwardToResultShort
    Sus
    doinaral

Data inscrierii: Jan 24, 2008

MesajTrimis: 14 07 2008, 21:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cu filologia, mai ales romana e ff greu. Nu spun imposibil, mereu se gaseste ceva...
    Romana se studiaza la universitate (vb de Frankfurt, la Goethe Uni.) ca limba romanica, dar nu ca specializare.

Engleza o cam stiu toti. Nu prea e considerata un punct forte la angajare. (nu vorbesc de calculatoare,- inginerie si altele tehnice, unde e necesara)

In invatamantul de stat - scoli primare si gimnaziu- nu poti lucra decat daca ai cetatenia germana.
    Nici macar un absolvent de universitate de aici, daca nu are cetatenia germana nu poate fi "Beamter"
    Nu am crezut cand mi s-a spus... Dar asa e...

Se poate incerca pe la scolile de limba, scoli private, sau la Volkshochschule- numai ca acolo se plateste ff putin, si in general nu se face contract de angajare- acolo se lucr "la onorar"

Pentru studiu, cum s-a scris mai sus, poti sa te inscrii, nu sunt probleme. Inca putin si se desfiinteaza si taxa de student, care era de 500 de euro pe semestru.
    Trebuie sa ai certificatul de limba germana- C1 sau DHS.

La dhs poti sa te inscrii (stiu sigur aici, in Frankfurt, la Goethe-Uni), chiar daca nu stii deloc germana. Asta inseamna insa un semestru in plus. Costa 470 de euro pe semestreu. (plus 200 de euro taxa de inmatriculare).
    Inclusiv in anul in care studiezi doar germana, ai statutul de student. Asa ai avea o sansa sa prinzi vreun post din cele pt studenti, cu 20 de ore pe saptamana. Posturi de genul asta sunt multe.
    Dupa un an poti da examenul (DHS), apoi poti continua studiile in domeniul ales de tine-

Un tipp icon_smile.gif
    Stii unde sunt cele mai multe posturi pt umanisti? Dar numai ca student.
    Pe la bibliotecile universitare. Se scot continuu posturi, Aici, in bibliotecile specializate lucreaza doar 2-3 bibliotecari calificati, in rest ... HIWIS- studentii cu contract special. (pana la 4 ani)

mai ales daca esti tanara, ai avea sanse mai mari daca studiezi mai departe. Altfel e greu, sunt si aici multi absolventi de facultate -germani-care nu gasesc de munca in domeniu.
    Mult succes, si sper sa reusesti.

PS Diploma de filolog... depinde doar de angajator daca are chef sa o recunoasca si sa te plateasca cu studii superioare.
    Doar pt medic, stomatolog, arhitect, inginer si farmacist e nevoie de recunoastere si echivalare oficiala. In rest, doar diplomele traduse, si informatiile de pe anabin.de
    E valabil NU numai pt privati.
    Eu am depus dosarul da trei institutii de STAT, doar cu diplomele traduse, si nu mi-au cerut decat notele de la licenta icon_smile.gif. Nu i-a interesat ca am studiat in Romania.
    Sus
    doinaral

Data inscrierii: Jan 24, 2008

MesajTrimis: 14 07 2008, 21:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

CristiT a scris:
    fiecare land are regulile si institutiile proprii prin care se pot recunoaste diplomele...deci intereseaza-te la Amt unde ti-ai facut inregistrarea ca stai aici unde iti poti recunoaste diplomele...si mergi acolo si incerci...nu e regula generala ca o specializare se recunoaste alta nu...fiecare land are regulile lui....deci bafta mare!

Citeste informatiile de pe anabin.de
    La Amt nu afli absolut nimic... Nici macar la Arbeitsamt. Toti te trimit de la o institutie la alta.

Pt munca mergi direct la "arbeitsgeber". Cauta un post ce crezi ca ti se potriveste si trimite dosarul.
    Sus
    aleena

Data inscrierii: Oct 14, 2006

MesajTrimis: 15 07 2008, 6:22    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

doinaral a scris:

Pentru studiu, cum s-a scris mai sus, poti sa te inscrii, nu sunt probleme. Inca putin si se desfiinteaza si taxa de student, care era de 500 de euro pe semestru.

deja din urmatorul semestru WS 2008/09 noi in Hessen nu mai platim taxe....dar cine stie cat ne tine icon_confused.gif ....vreo cativa anisori pana iar vine CDU la putere. Si cum totul este in Hessen foarte instabil din punct de vedere politic, poate se mai lasa si cu Neuwahlen. icon_rolleyes.gif Oricum pentru mine ajunge si perioada asta scurta de timp in care nu trebuie sa platim icon_biggrin.gif eu termin la anul. Dar daca cineva intentioneaza sa inceapa acum un studiu in Hessen, indraznesc sa cred ca nu va termina studiul fara sa nu plateasca in cele din urma taxe.
    dar initiatoarea topicului este din bayern si acolo va fi nevoita sa plateasca Studiengebühren. cred ca si acolo e cum a fost si la noi 500 € plus in jur de 250-260 € Semestergebühren.

daca nu stie chiar deloc germana, nu i-as recomanda sa se inscrie direct la dsh....mai bine sa faca intai ceva grundstufe sau mittelstufe (in functie de cunostintele de germana).
    dar din cate imi amintesc eu, nu poti intra chiar fara cunostinte de germana intr-o grupa pregatitoare dsh. eu a trebui sa dau un test in Frankfurt pt. a intra in aceasta grupa...si asta cu toate ca am avut ZMP. Bine, au trecut ceva ani de atunci, poate s-a mai schimbat ceva....dar oricum , imi inchipui ca este foarte frustant pentru un incepator in limba germana sa participe la astfel de cursuri avansate, sa plateasca atat de mult si sa nu inteleaga nimic pentru ca ii lipsesc notiunile elementare.
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Job-uri Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media