exmigrant.org Acest site nu-si propune detalierea motivelor si nici insirarea contra-motivelor. Acest site nu-si propune sa convinga pe nimeni sa se "intoarca" ci doar sa-i ajute cumva pe cei care sint convinsi ca vor s-o faca.
Trimis: 06 02 2010, 11:46 Titlul subiectului: Recunoasterea permisului de conducere
Am inteles ca in termen de 6 luni trebuie sa-mi inregsitrez permisul de conducere undeva pentru ca altfel va trebuii dau examene din nou. Poate cineva sa-mi spuna cineva unde trebuie sa ma duc sa-mi inregistrez permisul ?
Ar fi indicat - pe viitor - sa folositi functia de cautare inainte de a deschide un topic nou. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Data inscrierii: Feb 04, 2003 Locatie: Mainz, Germany
Trimis: 08 02 2010, 12:41 Titlul subiectului:
io l-am preschimbat p-al meu, ca dadea sa expire. avand in vedere ca aia de la Führerscheinstelle au facut mutre, am zis ca-l prelungesc in RO prima data.
problema-i ca in RO au vrut de la mine un buletin. io nu mai am buletin romanesc ca l-am predat cu livret cu tot cand am plecat din RO. pasaport nu era de ajuns cica si mi-au sfatuit sa-mi fac o carte de identitate provizorie , cu care apoi sa-mi prelungesc permisu.
varianta mai simpla a fost sa-i amenint pe aia de la Führerscheinstelle cu tribunal, roata si spanzuratoare. zis si facut, aia de la FS au capitulat destul de repede si trofeul Endsieg-ului a fost un permis preschimbat. durata campaniei: 4 luni. _________________ ajdemo svi da pevamo veselo
kome je srce crveno i belo
moja adresa marakana sever
delija uvek i red star forever
zvezda je ime sampiona
ima nas dvesta miliona
zvezda je da se pampti dugo
pobeda ili nista drugo
downloadezi si completezi formularul, iti iei la tine pasaportul sau buletinul, permisul de conducere, formularul completat, inregistrarea la primarie (anmeldung bla bla bla) si 15 eur.
Te duci adresa asta:
Puttkamerstr. 16-18 10958 Berlin (chiar langa statia U6 Kochstr.)
Intri, in stanfga ai un aautomat de facut poze, iti faci o poza, apoi te duci la etajul 1, o iei in dreapta, ceri un numar de asteptare de la informatii, intrii cand urmezi, ii dai actele, iti da un card cu care platesti cei 15 euro la automat (cu EC sau cash) si primesti permisul ala international.
Toata treaba cu poza, asteptat, platit la automat, iesit pe usa a durat exact 20 minute.
..eu acum cateva zile am fost sa imi schimb permisul care expira in noiembrie.Am fost la Führerscheinstelle si in 5 minute am terminat.Am platit 35 euro la caserie, am completat un formular unde trebuia bifata categoria,au bagat datele in calculator de pe permisul romanesc si de pe Passaport, mi-au dat permisul romanesc inapoi pana imi vine cel nou si mi s-a spus ca in cca. 3 saptamani am noul permis.Asta se intampla in NRW.
Si eu am vrut sa il schimb in Romania,(unde dura 15 zile),dar la un control de rutina al politiei din Germania mi-au spus ei ca pot sa il schimb si aici la Führerscheinstelle,ceea ce am si facut zilele trecute.
Treaba cu permisul cu 6 luni este valabila doar pentru cetatenii care nu sunt in UE,ei pot circula 6 luni, romanii care sunt in UE nu au aceasta obligatie.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.