Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Siteul lunii
  • exmigrant.org
    Acest site nu-si propune detalierea motivelor si nici insirarea contra-motivelor. Acest site nu-si propune sa convinga pe nimeni sa se "intoarca" ci doar sa-i ajute cumva pe cei care sint convinsi ca vor s-o faca.
  •   Forum - informatii/locale
    Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Enjoy the silence
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Enjoy the silence

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Sa mintim poporul cu televizorul
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    marie-jeanne

Data inscrierii: Jul 09, 2002

MesajTrimis: 27 11 2009, 7:23    Titlul subiectului: Enjoy the silence Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Rog Adminii sa nu imi stearga postul de la categoria "Informatii utile"--> "Sa mintim poporul cu televizorul". Ceea ce s-a intamplat aseara intre orele 19:00 si pana azi dimineata la ora 3:30 pe posturi TV romanesti se incadreaza perfect in aceasta intentie.

Politica lui "pe cine vrei" devine a lui "pe cine crezi", o politica facuta aproape exclusiv cu detectorul de adevar din dotarea fiecaruia. Am crezut ca se va ramane aici, dar se pare, degenereaza deja in politica lui "pe cine poti". Sau "pe cine poate mushchii tai".

Am facut o socoteala pur matemtica, luand "worse case" ca premisa: e nevoie de cel mult 600 000 de capete. Sunt prea multe....

Iata mai jos prima pagina EVZ semnata de Mircea Cartarescu . Care, de aici de la Berlin, se gandeste sa reediteze "Encicolpedia Zmeilor". Sau poate ar fi mai bien sa o scoata complet. Ironia ei e mult prea subtila pentru 600 000.

Citat:
    În concluzie, candidatul PSD a fost votat, iarăşi, de către o Românie retrogradă şi nostalgică după comunism, cum s-a întâmplat de douăzeci de ani încoace, pe când Băsescu a fost favoritul României democratice, aceeaşi care l-a votat altădată şi pe Emil Constantinescu.
    Motivul acestei degenerări a unuia dintre motoarele principale ale progresului în România, am numit Partidul Naţional Liberal, constă în confiscarea sa, într-un anumit moment, de către interesele economice ale unor grupuri securisto-nomenclaturiste pentru care doctrinele politice nu înseamnă absolut nimic.

Odată cu căderea preşedintelui actual, Traian Băsescu, nu va mai exista nicio forţă în politica românească în stare să se opună mafiei economico-politico- mediatice. Ne vom întoarce, prin urmare, la premisele guvernării Năstase, dezamorsate acum cinci ani de Băsescu şi de alianţa D.A.

[În toată această ecuaţie, rolul tragic le revine alegătorilor liberali cinstiţi, care n-au visat niciodată că vor ajunge în situaţia să voteze cu Mircea Geoană şi cu PSD-ul. Situaţia actuală a fost comparată cu cea de la faimoasele alegeri în care variantele au fost Iliescu - Vadim Tudor.

Dar situaţiile nu sunt comparabile decât, cel mult, din punct de vedere moral. De data aceasta, dilema Geoană - Băsescu, pentru simpatizanţii PNL, de păşeşte sfera morală şi atinge miezul doctrinar al partidului. Adică este, în mod deplin, o dilemă politică. Un votant PNL responsabil nu are dreptul să voteze împotriva doctrinei politice a propriului partid, deşi conducerea partidului îi acordă dispensă.

Argumentele pentru care, totuşi, mulţi alegători liberali îşi vor călca pe conştiinţă şi vor vota cu Geoană în turul al doilea sunt de două feluri. Ambele au fost furnizate din plin de formidabilul aparat de propagandă al alianţei anti-Băsescu.

Primul este de tipul: întâi să scăpăm de tiranul Băsescu şi apoi mai vedem. În acest caz, ura indusă de demonizarea preşedintelui de către presă surclasează raţiunea, inclusiv raţiunile politice. Prezentarea lui Băsescu ca tiran în mare parte din presa românească este de fapt un paradox: niciodată, nicăieri în lume, un tiran n-a fost prezentat ca tiran în majoritatea presei propriei ţări.

Al doilea argument liniştitor pentru conştiinţele liberale este de tipul: de fapt, votând cu Geoană (răul cel mai mic), votez cu Johannis, propus de el pentru postul de prim-ministru. Este iluzia cea mare, care va fi urmată de trezirea cea mai amară. Johannis, un om curat, nu va rezista între crocodili.

Dacă nicio minune nu se întâmplă până pe 6 decembrie, liberalii ni-l vor face cadou pe Geoană la Cotroceni, dând astfel iarăşi România pe mâna PSD-ului. Acest lucru, vorba lui Talleyrand, „e mai grav decât o crimă, e o greşeală.” Care nu li se va uita prea curând.

Eu zic ca va itnra in cartile de istorie. Dar peste foarte, foarte mult timp.

=== multumim pe aceasta cale OTVului. CHIAR ii multumim===

http://www.youtube.com/watch?v=RcYv5x6gZTA&feature=response_watch
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    marie-jeanne

MesajTrimis: 27 11 2009, 7:32    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Am auzit pe undeva ca in afara Romaniei s-ar afla 300 000 de capete. Deci jumatate din acele 600 000. Care 600 000 sunt worse case. Si cred ca multi din aceasta jumatate de obicei nu se duce sa voteze. Ii inteleg si e poate normal, in conditii normale. Aceasta NU este o situatie normala, nu e nici macar o situatie NATURALA. Cred ca procentul "strainilor" prezentati la vot in ultimii 20 de ani e mult mai mic decat in tara. Atat am vrut sa mai spun.
    Si mai concret ma refer la foarte mult i romani dina fara acre in seara de 6 se vor uita la stiri si le va fi ciuda. Si eu ma gandeam sa preintampinam acest sentiment de ciuda si nervi si frustrare...prin simpla deplasare in centrele unde se poate vota....

Ultima modificare efectuata marie-jeanne la 27 11 2009, 8:40, modificat de 2 ori in total
    Sus
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 27 11 2009, 8:29    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Scuza-ma dar eu nu prea inteleg ce tot spui tu acolo. 600000 ca sa ce? Sa-l votam pe Basescu ca nu cumva sa iasa Geoana ca e jale? Si care-i faza cu "in afara Romaniei s-ar afla 300 000 de capete" ?! Ca estimarile pe care le-am auzit eu sint undeva intre 2-6 milioane (sau poate nu toti au cap?!).
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    adiro69

Data inscrierii: Nov 02, 2005

MesajTrimis: 27 11 2009, 8:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

itsme1234 a scris:
    Scuza-ma dar eu nu prea inteleg ce tot spui tu acolo. 600000 ca sa ce? Sa-l votam pe Basescu ca nu cumva sa iasa Geoana ca e jale? Si care-i faza cu "in afara Romaniei s-ar afla 300 000 de capete" ?! Ca estimarile pe care le-am auzit eu sint undeva intre 2-6 milioane (sau poate nu toti au cap?!).

nu chiar 6 milioane, dar pe la 2 milioane sunt in total.
    de votat insa , nu vor reusii sa voteze mai mult de 100000 cu toata bunavointa
    nu exista suportul logistic pentru asta.
    cine a votat duminica a putut vedea cu ochii lui
    Sus
    marie-jeanne

MesajTrimis: 27 11 2009, 8:38    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

itsme1234 a scris:

Era vorba de 300 de mii din cei din strainatate care SI au drept de vot. E plauzibil, fiindca multi nici nu mai au cetatenia germana, altii au plecat fara sa declare la evidenta populatiei (puzderia din 2007 cu corturile)...

Sus
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 27 11 2009, 8:48    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ESTIMARILE dupa cum am spus sint si de 6+ milioane (nu zic ca ar fi o cifra rezonabila).
    Cei care au renuntat la cetatenia romana nu mai sint (prin definitie) romani deci nu mai avem ce sa discutam de ei (si astia sint cei despre care in mod sigur stie statul roman si care nu ar mai trebui sa fie inclusi in nici o statistica).
    Cei care n-au drept de vot sint doar minorii si cei carora li s-a ridicat dreptul de vot ca urmare a limitarii drepturilor in urma vreunei fapte penale (probabil extrem de putini). Deci majoritatea milioanelor din statistica au drept de vot. Acum daca le este posibil sau convenabil din punct de vedere logistic sa se duca la vot asta e o cu totul alta discutie (probabil ca pentru mai mult de jumatate din romanii din Germania mersul la vot inseamna 2x200+km de mers, daca n-ai masina si o familie mai mare se ajunge la 100-200EUR cheltuieli cu drumul).

Bun, ca ar fi 300k sau 3M tot nu inteleg ce vrei sa faci cu ei.
    Sus
    marie-jeanne

MesajTrimis: 27 11 2009, 10:37    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

m-am conformat, sorry[/b]

Ultima modificare efectuata marie-jeanne la 27 11 2009, 10:49, modificat de 2 ori in total
    Sus
    bogdan

Data inscrierii: Jul 02, 2002

MesajTrimis: 27 11 2009, 10:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

MJ ... io-ti inteleg oarecum entuziasmul si sustinerea... dar , te rog, nu baga "texte" in threadurile de sus ...
    m-am abtinut la "cerere" sa nu mut la polemice acest thread, dar te rog tine-l la un nivel care sa nu aduca o indexare a google suparata in zona asta...

b
    Sus
    adiro69

Data inscrierii: Nov 02, 2005

MesajTrimis: 27 11 2009, 11:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

am chat-uit si eu cu cineva din ro pe tema asta si mi se plangea ca trebuie sa-si tina pliscul mic, daca nu o incaseza de la colegi. cica 99% din echipa considera faza reala
    Sus
    marie-jeanne

MesajTrimis: 27 11 2009, 11:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

pai eu de-asta am vrut sa pun postul asta pe Inf Utile, sa il vada cat mai multi care sunt in strainatate

Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Sa mintim poporul cu televizorul Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media