exmigrant.org Acest site nu-si propune detalierea motivelor si nici insirarea contra-motivelor. Acest site nu-si propune sa convinga pe nimeni sa se "intoarca" ci doar sa-i ajute cumva pe cei care sint convinsi ca vor s-o faca.
Sau l-ai bagat cum trebuie?
Vezi ca in meniu ai o obtiune unde vezi serialul de la carte... daca nu se vede scoate cardul si baga-l invers.
Citat:
cu cipul in sus si inainte pentru Humax
Adrian.
da, am incercat si pe asta, nu apare nici un fel de info despre card... daca-l bag cu cipu-n sus se cere cu el in jos... e tare interesant, aceleasi mesaje primesc si daca bag ec-cardu in receiver... tare as vrea sa stiu daca-i defect, si mai ales ce-i defect in cazu asta...
Vezi peste peste 250 de canele tv gratis pe internet , si peste 70 de posturi tv din romania : http://www.mufa-tv.ro
Nasol ca nu mere decat cu ragalia aia de IE7, pe care nu am chef sa o instalez.
Pai daca ar fi Plugin-uri si pentru Mozilla ar functiona , dar deocamdata daca doriti sa urmariti canale romanesti din afara tarii trebuie sa navigati cu Internet Explorer. Mai exista si PBX dar din pacate emite doar in Romania, ip-urile din afara tari nu au acces si mai necesita si cont.
Recomandat este sa navigati cu IE 7 dar posturile tv pot fi urmarite si cu IE 6
am si eu o problema si anume: am un receiver dublu Hyunday si am setat semnalul pe Intelsat, nivel:80%, calitate:intre 60 - 98%. Ieri am instalat al doilea televizor,folosind un "loop through". De atunci, anumite canale pe primul receiver nu mai functioneaza("semnal slab sau lipsa semnal"). Oare, daca as folosi nu acea legatura "loop" ci as cumpara un multischalter(switch), as rezolva problema semnalului???
Si a doua intrebare: am observat ca aceste switch-uri au doua intrari "H" si "V" iar eu posed un singur LNB , unde sa-l conectez, la H sau la V???
Multumesc anticipat ptr. raspuns!!!
1. De principiu daca esti pe aceiasi polaritate nu ar trebui sa fie probleme de semnal... ce spui tu (se intampla doar pe cateva canale) atunci trebiue sa stii ca vei avea aceasta problema atata timp cat cele 2 tunere vor sta pe acelasi LNB.
2. multischalter-ul e cu totul altceva, tu ce ai nevoie e de un verteiler (splitter), care sa imparta semnalul pentru amandoua tunerele. Dar in principu e inutil... avand in vedere ca iesirea de "loop" e exact asta.
Daca nu vrei sa ai probleme va trebui sa iti cumperi un Twin-LNB si sa tragi 2 cabluri de la antena... alta solutie nu prea ai... din pacate.
Urmeaza sa-mi aduca cineva un receptor de Digi din .ro.
Tre' sa-mi iau decat antena si LNB-ul. Are cineva un sfat de antena si LNB care sa coste f. mult da' care sa nu fie nici f. proaste? Nu cred ca vreau sa fac altceva cu antena /LNB-ul decat sa ma uit la Digi. Deci, fara pretentii mari, da' si fara chef sa bibilesc toata ziua la antena, sau sa vad cu "purici" (erori).
Eventual si o adresa de webshop care sa vanda produsul respectiv ?
Locatie: Pe langa Heidelberg .. Ce antena imi trebe ? 85 cm ?
Mercic
Intrebare pentru cei care au reusit sa prinda Intelsat10-02 si Astra cu o singura antena si doua LNB-uri : cat sunt de departate LNB-urile intre ele ? Vreau sa incerc si eu, si ma intereseaza cat de lunga trebuie sa fie sina respectiva.
Televizorul pe care il am are si receiver de DVB-S integrat, probabil cu o calitate mai buna decat Hunday HSS-ul de la digi-tv, cel putin pentru Asta.
Se poate cumva trimite semnalul de la antena la ambele aparate, de preferat printr-un singur cablu ? Se poate folosi iesirea de la HSS mai departe catre televizor ?
Data inscrierii: Feb 18, 2005 Locatie: Mangalia (D)
Trimis: 18 06 2010, 20:16 Titlul subiectului:
Pruteanu a scris:
Intrebare pentru cei care au reusit sa prinda Intelsat10-02 si Astra cu o singura antena si doua LNB-uri : cat sunt de departate LNB-urile intre ele ? Vreau sa incerc si eu, si ma intereseaza cat de lunga trebuie sa fie sina respectiva.
Televizorul pe care il am are si receiver de DVB-S integrat, probabil cu o calitate mai buna decat Hunday HSS-ul de la digi-tv, cel putin pentru Asta.
Se poate cumva trimite semnalul de la antena la ambele aparate, de preferat printr-un singur cablu ? Se poate folosi iesirea de la HSS mai departe catre televizor ?
sint greu de prins ambii sateliti cu o singura antena, insa nu este imposibil iar daca reusesti trebuie sa renunti la calitatea unuia dintre sateliti, eu ti-as recomanda 2 antene.
Semnalul se poate cobina cu un switch Diseq2.1
succes,
Claudiu _________________ nici viitorul nu mai e ce-a fost!
sint greu de prins ambii sateliti cu o singura antena, insa nu este imposibil iar daca reusesti trebuie sa renunti la calitatea unuia dintre sateliti, eu ti-as recomanda 2 antene.
Semnalul se poate cobina cu un switch Diseq2.1
succes,
Claudiu
Sal; iti trebuie o antena de minimum 80 cm diametru , si un multifeedhalterung care se potriveste antenei tale.Distanta dintre cele doua Lnb-uri este de 14 grade (aproximativ 30 cm )
Exista posibilitatea de a prinde mai multi sateliti, fara probleme prea mari, fara pierderi de semnal relevante si cu cheltuieli minime.
Antena: Maximum Multifocus T85/E85 (71cm x 90cm); ca. 65,- EURO cu transport inklusiv.
Antena se livreaza impreuna cu Multifeed (bara curbata pe care se monteaza LNB-urile) si inklusiv 5 (cinci) LNB-Halter (Suporturi pentru LNB-uri).
Antena are o deschidere/curbura speciala astfel incat semnalul captivat sa nu se piarda la marginile antenei, asa dupa cum se intampla la antenele parabolice normale.
Se pot prinde, de ex: AMOS (5°W); THOR/INTELSAT 0,8°/1°W); ASTRA 4 (fostul SIRIUS 4 pana in iunie 2010 4,8° EST); HOTBIRD (13° EST); ASTRA 19,2° EST;
Pe Multifeed (bara curbata) sunt deja gravate pozitiile pentru urmatorii sateliti: 28,2° Est; 19,2° EST; 13° Est; 5° Est; 0°; 1° WEST;
Teoretic : pentru canalele germane este nevoie de : Astra 19,2° Est
Se poate monta ca si rezerva si HOTBIRD 13° Est ( pentru cazul in care cade ASTRA !)
Pentru romani : Thor 0,8° WEST (RCS & RDS - fostul DIGI-TV)
Restul satelitilor , fiecare ce mai doreste.
Ca si LNB recomand INVERTO BLACK ULTRA - are Rauschmass 0,2 si Verstärkung 72 dB! Nu exista altul mai puternic pe piata! Puterea de captare a semnalului este deosebit de buna.
LNB-ul simplu (single) costa incepand cu 13,- EUR (fara transport)
LNB-ul Quad, in jur de 35,- EUR (fara transpot)
Sistemul se face ori cu Multischalter, ori cu DiseqC (2/1; 4/1).
Avantaj DiseqC: nu are nevoie de alimentare la curent separata. Isi ia curentul din cablul de antena. (gasesc ca este cel mai optimal ; este sistemul pe care-l am si eu) ; Nu necesita motor de antena.
Dezavantaj Multischalter: trebuie sa fie alimentat la 220V, adica necesita o priza in locul unde este montat.
Pentru prinderea satelitilor e bine de avut un SAT-FINDER ( max. 10,- EUR). Se poate si cu un receiver cu Sat-Finder, dar nu este chiar atat de precis la prinderea satelitului – dar functioneaza si asa.
Cablu coaxial : depinde de lungimea folosita : Eu as recomanda cablul coaxial de 110dB-120dB si nu de orice fel. Firul interior sa fie numai din cupru (ca. 1,13mm) si nu din aliaj cupru-fier !
In Deutschalnd ar fi Preisner SK 2000 120 dB (o rola de 100m costa ca. 65,- EUR fara transport), sau Kathrein LCD 111 110 dB (ca. 60,- EUR fara transport). Se pot comanda si lungimi mai scurte, trebuia numai de intrebat la diferitii liferanti).
In functie de sistemul dorit, se aleg mai departe si celelalte piese.
Daca cineva doreste Infos mai cu amanuntul sa spuna si explic mai departe modul de prindere, instalare, etc.
Bineinteles ca exista si alte posibilitati : cu doua antene, cu antena parabolica simpla mai mare, cu motor, etc ; insa pentru mine, aceasta a fost cea mai convenabila solutie, numai cu o singura antena, bine montata, fara motor excluzand riscul miscarii antenei odata cu activarea motorului,
Sistemul meu pentru 4 receivere separate si independent unul de celalalt : Antena T85 + 4 Quad LNB (2x INVERTO + 2x APLS) + 4 DiseqC 4/1 (BEST) + Cablu (Preisner).
Data inscrierii: Dec 30, 2003 Locatie: "...cu peronu´ pe partea stânga !"
Trimis: 26 08 2010, 21:28 Titlul subiectului:
Salut @Freestyle!
...asta e o trecere in revista/summary/ghid cumva - cam cum se capteaza niste sateliti ... sau ai vreun reper la cele spuse de tine ???
Multe sunt cam relative din rezumatul facut de tine si probabil spuse (numai) pe baza experientei tale ...hmmm _________________ "VOM FI IARASI CE-AM FOST SI MAI MULT DECIT ATIT!"(Petru Rares)
Ceea ce am spus este:
1. dintr-un punct de vedere, un inceput general, pentru cei ce ar dori sa prinda si ei posturi TV romanesti in Germania - dar nu cele free!!
2: Este la subiect - este sistemul pe care il am eu pentru a putea prinde ASTRA (programele free TV germane) si THOR (Pentru romani - fostul DIGI-TV, actual RCS-RDS). Actual, RCS-RDS este codat Nagravision-3, la fel ca si SKY...
Cele 2 LNB-uri: HOTBIRD 13° Est si ASTRA 4 (fostul SIRIUS 4) 4,8° EST sunt facultative. Cine are nevoie de ele, le va putea monta fara probleme in acest sistem.
Materialele pe care le-am mentionat mai sus sunt cele pe care le-am utilizat eu. (MAXIMUM Multifocus T85; INVERTO QUAD 65dB; APLS QUAD; BEST DiseqC 4/1; Preisner SK2000 plus).
Bineinteles ca nu am spus totul detaliat de la inceput! Si eu, la randul si timpul meu, am cautat informatii pe care le-am primit numai la modul general, restul descoperindu-l singur sau impreuna cu inca un prieten (un sistem un pic altfel, bazat pe antena, Multifeed si LNB-uri HUMAX. Functioneaza si acest system pe Thor si Astra, numai ca materialele sunt ceva mai scumpe).
Este f. important cum se monteaza, de ex. LNB-ul, la ce distanta optimala (unghi) de focus (0°), inclinarea LNB-ului fata de axa verrticala (Skew), etc.
Daca cineva va dori sa stie, bineinteles voi pregati ceea ce am, la subiect si fara "bla-bla" inclusiv fotografii. Informatia mea o dau cu placere mai departe pentru cel care are interes sa faca ceva.
Complicat nu este, necesita doar ceva timp.
Exista mai multe sisteme care functioneaza de aceea am fost mai rezervat. Desigur ca exista si alte persoane care au un sistem mai viabil, dar, pentru mine, important a fost numai folosirea unei singure antene.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.