exmigrant.org Acest site nu-si propune detalierea motivelor si nici insirarea contra-motivelor. Acest site nu-si propune sa convinga pe nimeni sa se "intoarca" ci doar sa-i ajute cumva pe cei care sint convinsi ca vor s-o faca.
citind textul de copyright mi-am adus aminte ca poza aceea am vazut-o de nenumarate ori pe alte site-uri.
mai sti cam exact pe unde?
Citat:
intrebarea mea e daca pe o antena offset normala de 85 cm pot sa prind toti acesti sateliti in conditii optime si spre ce directie sa orientez antena pt a obtine semnal maxim?
cu 85cm offset normal nu ti-as recomanda acest "spagat" de peste 20 de grade. cum e vremea proasta, vei avea neplaceri cu semnalul.
si cum ar merge mai bine? cu un offset mai mare sau cu un Triax multifocus ca al tau?
Triax multifocus ar fi ok insa daca vrei si alti sateliti trebuie sa sti ca are semnal prea slab desi este asa de mare, da semnal la fiecare lnb ca pe o antena de 75cm. deci recomand ori motor ori T90.
in fond si la urma urmei tu poti īncerca si cu aia de 85cm, dar ramāne ca tu sa vezi cāt de bine sau cāt de prost prinzi.
Citat:
nu mai stiu unde am vazut pozele, dar daca dau din nou peste ele o sa-ti spun.
daca te referi la pozele mele cu triaxul multifocus, le gasesti in galeria mea.
Din punctul meu de vedere no chance. Ca doar am incercat si eu. Cu una de 90 abia merg de la Astra la Sirius. Si cand ploua Sirius se cam plange...
Eu daca ar sti al meu receiver Diseq 1.2.... as trece la motor.
Depinde cat de bine e reglata... Eu am pus pe un offset de 80 patru LNB-uri (Astra, Hotbird, Sirius si Thor) si merge bine. Am semnal bun pe toti satelitii, cu LNB-uri de 0,7 si 0,5 dB. Nu mai tin minte acum daca am testat si frecventa de la FocusSat, dar pe DigiTV mergea bine.
Precizez ca respectivele teste le-am facut in decembrie-ianuarie, cand erau in teste amandoua pachetele.
intrebarea mea e daca pe o antena offset normala de 85 cm pot sa prind toti acesti sateliti in conditii optime si spre ce directie sa orientez antena pt a obtine semnal maxim?
ai putea totusi cu o antena de 1m.
de ce? -> cred ca ai avea mai mult succes si la vremea proasta si pe frecvente mai slabe. ai putea urca chiar mai sus cu diametrul insa cu cāt e antena mai mare, cu atāt e mai mic si unghiul de deschidere, unghi care face de fapt posibila toata chestia asta cu multifeed-ul. sunt de parere ca o antena de max. 120-130cm este potrivita pt multifeed si chiar poti pune pe ea pāna la 8 lnb-uri. tot ce e mai mare deja nu mai e īn stare de a fi folosit pt multifeed.
am facut o proba multifeed cu Astra - Sirius. m-am chinuit putin la instalarea LNB-ului al doilea, dar din pricina faptului ca s-a pus ploaia nu am stat sa o reglez foarte fin si am prins doar un semnal de 65-67% pe Astra, in conditiile in care LNB-ul pt Sirius se afla in focar. semnalul era instabil, insa cred ca daca o reglam mai bine poate prindeam mai bine.
ce e insa interesant e ca LNB-ul pt Thor s-ar monta de partea cealalta a Astrei, la o diferenta de Sirius de numai 4 grade si teoretic semnalul ar trebui sa fie aproape maxim.
acum trebuie sa caut o montura multi-feed adecvata.
Thor.
De fapt, mai exact, am pus LNB-ul pentru Astra la capat de sina, pentru ca are ce mai bun semnal aici (ajunge si o antena de 50 pentru el). Iar dupa ce am pozitionat antena pentru el ca sa am semnal maxim posibil. Am luat si am pozitionat si LNB-ul pentru Thor. Care ca un facut a cazut foarte putin defazat de centrul antenei. Precizez ca am pus un Multifeed pentru 4 sateliti.
noi am montat antena, receiver-ul, pana acum am prins in aceeasi formula DiGi TV in doua landuri diferite, de data asta suntem in Darmstadt.
Am sunat la toate firmele de satelit din pagini galbene in Telefonbuch si nici unul nu a putut sa ne serveasca. Stiu ca ptr. a orienta corect antena e nevoie neaparat de un scanner digital (te avertizeaza sonor in momentul in care ai semnal si calitate 100%, functioneaza ca un park-hilfe)
Ne poate recomanda cineva o firma/persoana in Darmstadt (contra cost bineinteles) care sa ne ajute sa o orientam?
Mentionez ca antena nu are impamantare si se afla pe un acoperis destul de abript, insa la ea se ajunge direct din Oberlichtul din pod.
te avertizeaza sonor in momentul in care ai semnal si calitate 100%
Io aş avea rezerve la afirmaţia ta. Io cu o parabolică de 65cm n-am reuşit nici măcar la Astra (care are după cīte ştiu eu semnalul cel mai bun din zonă) să am semnal mai mare de 93% şi nici calitate mai bună de 73%. Oi avea io pierderi mari īn cabluri, dar totuşi cred că 100% e prea mult spus.
Şi ce cred că e mai important e că, după cīte am observat io, receiverul (şi probabil şi scannerul) au nevoie de cīteva secunde pe o direcţie ca să-şi dea seama de situaţie, deci, chiar şi cu scannerul, cred că bipăie destul de tīrziu, oricum mult mai tīrziu decīt park-hilfele.
D-aia viu şi zic să fii atentă cīnd foloseşti scannerul să ai multă răbdare cu el, să nu-l roteşti prea repede, pentru că are o latenţă de cīteva secunde. Mai ales pentru că Digi e pe un satelit nu tocmai generos şi d-aia probabil că nici receiveru tău nu se prinde īn timp util cīnd are semnal.
Acu recitesc şi văd că de fapt aveţi experienţă la montat antena īn alte landuri, aşa că te rog să nu te superi dacă ţi-am spus chestii pe care le ştiaţi deja.
am cumparat o antena satelit skyplus cu diametrul de ca. 53 cm. Imediat dupa ce am cumparat-o am scos-o pe balcon si dupa cateva minute de miscat am pozitionat-o super. Aveam cel putin 500 de programe. A functionat cateva zile dupa care, in momentul in care incercam sa o fixam definitiv, s-a pierdut semnalul. De atunci o tot miscam in toate directiile si nici o sansa. Receiverul arata in jur de 80% signal intensity si in jur de 14% signal quality. Nu intelegem mare lucru din ce s-a intamplat. E posibil ca printr-un noroc chior sa fi fost pozitionat-a bine la inceput? Dar de ce a disparut semnalul. Nu am miscat-o, cel putin nu semnificativ (am atins-o dar nu am miscat-o).
Am fost la magazin si am cumparat un alt receiver. Aceeasi situatie.
E posibil sa fie o problema cu farfuria?
Recomandari? Sugestii? Daca nu reusim vom aduce un tehnician ...
Data inscrierii: Mar 27, 2008 Locatie: Köln si etc
Trimis: 25 04 2009, 19:25 Titlul subiectului:
Se pricepe cineva la reglaj antena pe Digi? Antena e montata, a mers chiar bine o vreme, dar de ceva timp nu imi mai intra anumite programe (cele de pe TP-1 12692 GHz)TVR1, Prima, National, Realitatea etc. Daca duc recieverul meu la alta antena merge, acasa la mine nu. Deci e clar antena dereglata. Am incercat eu "manual" dar slabe sanse. Are cineva aparatura adecvata ptr reglaj? Sau eventual sa mi-o monteze/regleze in alta pozitia a casei? Contra cost evident..
Locuiesc in zona Bergisch Gladbach (langa Köln)
PS. cu aparatura adecvata NU ma refer la SAT-Finder de Lidl...
Multam! _________________ Neid ist die deutsche Form von Anerkennung.
Data inscrierii: Feb 18, 2005 Locatie: Mangalia (D)
Trimis: 26 04 2009, 20:29 Titlul subiectului:
pontiax a scris:
Se pricepe cineva la reglaj antena pe Digi? Antena e montata, a mers chiar bine o vreme, dar de ceva timp nu imi mai intra anumite programe (cele de pe TP-1 12692 GHz)TVR1, Prima, National, Realitatea etc. Daca duc recieverul meu la alta antena merge, acasa la mine nu. Deci e clar antena dereglata. Am incercat eu "manual" dar slabe sanse. Are cineva aparatura adecvata ptr reglaj? Sau eventual sa mi-o monteze/regleze in alta pozitia a casei? Contra cost evident..
Locuiesc in zona Bergisch Gladbach (langa Köln)
PS. cu aparatura adecvata NU ma refer la SAT-Finder de Lidl...
Multam!
salut,
incearca sa schimbi LNB-ul...daca merge doar epe anumite frecvente se pare ca el e de vina...
succes,
claudiu _________________ nici viitorul nu mai e ce-a fost!
Data inscrierii: Sep 25, 2002 Locatie: Germany, München
Trimis: 28 04 2009, 1:33 Titlul subiectului:
salut,
eu am prins digi cu o antena de 37cm!! pusa pe un scaun pe balcon. Totul empiric fara vreun sat finder.
Ca punct de reper am folosit imaginea data de site-ul asta: http://www.dishpointer.com/
poti vedea in gooogle map pe ce directie sa fixezi antena. Unele antene au in spate si o scala unde poti regla elevatia.
Cand vrei sa prinzi ceva, mai intai mergi la setarea de semnal, sa ai peste 50% calitatea semnalului. Apoi ar trebui sa vezi cel putin digi Info, care nu e codat, deci merge fara cartela.
Spor la rotit antena!
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.