Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Pasaport pentru copii
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Pasaport pentru copii
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Familia
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    mac

Data inscrierii: Nov 27, 2004

MesajTrimis: 09 05 2005, 11:18    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    - nu stiu ce intelegi prin domiciliu in Germania, insa categoric i se va pune viza de rezidenta

Manu7, prin rezidenta in Germania, ma refer la statutul de cetatzean roman cu domiciliul in Germania. In pasaport am, pe pagina cu numarul 2, o stampila care atesta acest lucru. Nu are de a face cu viza de rezidenta.

Mai inseamna ca nu mai am buletin romanesc si carte de alegator icon_rolleyes.gif.
    Acest statut e relevant pentru repatriere. Fara stampila respectiva, nu se fac repatrieri. Cel putin asa mi s-a spus...
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    anony

Data inscrierii: May 28, 2004

MesajTrimis: 10 05 2005, 11:00    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mac, treaba cu domiciliul recunoscut in Germania a fost discutata soi rasdiscutat pe forum ...si se pare ca legea s-a modificat si stampila cu proicina nu mai este necesara pentru repatriere. cred ca Manu are textele de lege si referintele (a porpos, pentru repatriere, daca subiectul te intereseaza, exista si exmigrant.org, la inceput de drum, dar util )
    numai bine,
    adina
    Sus
    pufisorul

Data inscrierii: Sep 27, 2004

MesajTrimis: 08 03 2006, 10:37    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

In primul rand salutare la mamici si tatici,

Am citit pe tema pasaportului pt. copil mai multe posturi si as vrea sa incerc sa fac un scurt rezumat.

Situatia mea este urmatoarea: "crocodilutzul" are 3 luni si 2 saptamani, circa 8 Kg icon_eek.gif (a avut 4 kg la nastere) si am trecut peste formalitatile legate de Geburtsurkunde (deutsch, international, romanesc la consulat), Kindergeld, asigurare de sanatate, botez etc.
    Acum sunt in situatia de a face restul de acte (cu birocratia aferenta) pt. a putea merge cu copilul in Romania si inapoi.

Din cate am citit (corectati daca gresesc) cred ca cel mai bine ar fi sa fac pasaport individual la copil.
    Intrebarile care le am la capitolul asta sunt:

1. este nevoie pt. pasaport individual de trecerea copilului pe pasaportul unuia dintre parinti? (ma refer aici la varianta ca ii scot mai intai un titlu de calatorie pana in Romania iar acolo ii fac pasaport);

2. se poate face pasaportul pt. copil direct in Romania de catre mine personal sau aceasta facilitate este oferita numai celor care nu se pot deplasa in Ro si fac o imputernicire cuiva pt. pasaport (cum a facut Manu7)?

3. mai trebuie acordul celuilalt parinte(la trecerea frontierei Ro) in momentul in care copilul are pasaport individual si trece granita numai cu mama (sau numai cu tata)? Sau trebuie ca parintele care calatoreste sa aiba trecut copilul pe pasaport + pasaport individual la copil si atunci nu mai e nevoie de acordul celuilalt parinte? Aici vreau sa evit tampenia de a face de fiecare data la notar o hartie ca celalalt parinte este de acord cu calatoria.

4. Exista undeva un link sau stie cineva ce acte sunt necesare pt:
    - imputernicirea la consulat a unei terte persoane pt. a scoate pasaport individual la copil;
    - acte necesare in Ro pt. scoaterea pasaportului individual la copil (banuiesc ca sunt urmatoarele: certificat Ro de nastere copil cu CNP, pasapoarte parinti/carti de identitate parinti, certificate de nastere parinti, certificat de casatorie, taxe platite, poze copil?, poze parinti? altele?)

Titlul de calatorie catre Ro: se poate obtine de la consulatul roman (unde te asteapta birocratia de rigoare, faptul ca acel titlu de calatorie este numai pt. o directie De->Ro plus o taxa babana de 45 Eur..) sau se poate face la http://www.bundespolizei.de/cln_030/nn_485198/DE/Home/07__Dienstleistungen__Online/Passersatzpapiere/rap__node.html
    un Notreiseausweis valabil in ambele sensuri care costa 25 Eur (merci acristoc pt. posturile tale). Inca o data ma enervez cand fac o comparatie intre serviciile oferite de consulatul ROMAN pt. cetatenii ROMANI si serviciile oferite de nemti pt. straini (iar aici nu trebuie amintit decat de "jecmaneala financiara" care are loc la consulat pt. orice fel de document care este emis acolo si care costa cel putin dublu decat normal; in plus trebuie sa cam pierzi si toata ziua pe acolo icon_mad.gif icon_mad.gif icon_mad.gif )

Daca am uitat ceva la intrebarile de mai sus sau este ceva ce mi-a scapat din vedere va rog pe voi sa adaugati.

Merci frumos pt. raspunsurile voastre.
    Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 08 03 2006, 10:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Am cerut de curand la Bonn pasaport pt. cetatzen roman cu domiciliul in strainatate pt. copil (vartsa: 3 luni juma').
    Am fost tot familionul la consulat(baby inclusiv), am semnat acolo o declaratzie in fatza consulului in care ne dadeam acordu' ca bebele sa primeasca pasaport individual, am platit 185 Euro si acum asteptam pass-ul.
    Am avut la noi actele mentzionate in lista de pe site-ul consulatului.
    In plus ni s-a mai cerut o hartie din care sa reiasa ca Ausländerbehörde va acorda copilului viza pe cel putzin un an. Asta a fost o surpriza, norocu' a fost ca aveam o hartie de la AB pe tema asta, obtzinuta cand ne-am luat NE.
    Am rezolvat destul de repede.
    Teoretic prezentza copilului sub 14 ani nu este obligatorie, teoretic e posibil ca doar unu' din parintzi sa mearga la consulat avand procura si de la celalalt parinte. Noi n-am vrut sa ne riscam, am mers totzi trei, am avut noroc si n-am prins Stau pe traseu.
    Sus
    alin

Data inscrierii: Oct 29, 2002

MesajTrimis: 08 03 2006, 11:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

tibib a scris:
    Teoretic prezentza copilului sub 14 ani nu este obligatorie, teoretic e posibil ca doar unu' din parintzi sa mearga la consulat avand procura si de la celalalt parinte. Noi n-am vrut sa ne riscam, am mers totzi trei, am avut noroc si n-am prins Stau pe traseu.

Teoretic... Am intrebat si eu daca prezenta copilului (2 ani) este necesara si ni s-a raspuns intr-un email (pe care l-am printat) ca nu e necesara prezenta copilului. Asa ca ne-am riscat si cand am ajuns la ghiseu ne-au spus ca e obligatorie prezenta copilului... I-am aratat doamnei de la ghiseu emailul printat si a zis ca e o greseala, ii pare rau (pentru cheltuiala noastra), dar trebuie sa mai facem un drum si cu copilul... "C-asa-i in tenis" icon_rolleyes.gif

Alin
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    tibib
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 08 03 2006, 11:57    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    Teoretic... Am intrebat si eu daca prezenta copilului (2 ani) este necesara si ni s-a raspuns intr-un email (pe care l-am printat) ca nu e necesara prezenta copilului.

Exact asa: am avut si noi un email printat in care ni se spunea ca prezentza copilului sub 14 ani nu e necesara. Din instinct, am lasat acasa emailu' si am luat copilu' cu noi. Se pare ca a fost un instinct sanatos.
    Sus
    Manu7

Data inscrierii: Nov 22, 2003

MesajTrimis: 08 03 2006, 21:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

pufisorul a scris:
    In primul rand salutare la mamici si tatici,

Am citit pe tema pasaportului pt. copil mai multe posturi si as vrea sa incerc sa fac un scurt rezumat.

Situatia mea este urmatoarea: "crocodilutzul" are 3 luni si 2 saptamani, circa 8 Kg icon_eek.gif (a avut 4 kg la nastere) si am trecut peste formalitatile legate de Geburtsurkunde (deutsch, international, romanesc la consulat), Kindergeld, asigurare de sanatate, botez etc.
    Acum sunt in situatia de a face restul de acte (cu birocratia aferenta) pt. a putea merge cu copilul in Romania si inapoi.

Din cate am citit (corectati daca gresesc) cred ca cel mai bine ar fi sa fac pasaport individual la copil.
    Intrebarile care le am la capitolul asta sunt:

1. este nevoie pt. pasaport individual de trecerea copilului pe pasaportul unuia dintre parinti? (ma refer aici la varianta ca ii scot mai intai un titlu de calatorie pana in Romania iar acolo ii fac pasaport);

2. se poate face pasaportul pt. copil direct in Romania de catre mine personal sau aceasta facilitate este oferita numai celor care nu se pot deplasa in Ro si fac o imputernicire cuiva pt. pasaport (cum a facut Manu7)?

3. mai trebuie acordul celuilalt parinte(la trecerea frontierei Ro) in momentul in care copilul are pasaport individual si trece granita numai cu mama (sau numai cu tata)? Sau trebuie ca parintele care calatoreste sa aiba trecut copilul pe pasaport + pasaport individual la copil si atunci nu mai e nevoie de acordul celuilalt parinte? Aici vreau sa evit tampenia de a face de fiecare data la notar o hartie ca celalalt parinte este de acord cu calatoria.

4. Exista undeva un link sau stie cineva ce acte sunt necesare pt:
    - imputernicirea la consulat a unei terte persoane pt. a scoate pasaport individual la copil;
    - acte necesare in Ro pt. scoaterea pasaportului individual la copil (banuiesc ca sunt urmatoarele: certificat Ro de nastere copil cu CNP, pasapoarte parinti/carti de identitate parinti, certificate de nastere parinti, certificat de casatorie, taxe platite, poze copil?, poze parinti? altele?)

Titlul de calatorie catre Ro: se poate obtine de la consulatul roman (unde te asteapta birocratia de rigoare, faptul ca acel titlu de calatorie este numai pt. o directie De->Ro plus o taxa babana de 45 Eur..) sau se poate face la http://www.bundespolizei.de/cln_030/nn_485198/DE/Home/07__Dienstleistungen__Online/Passersatzpapiere/rap__node.html
    un Notreiseausweis valabil in ambele sensuri care costa 25 Eur (merci acristoc pt. posturile tale). Inca o data ma enervez cand fac o comparatie intre serviciile oferite de consulatul ROMAN pt. cetatenii ROMANI si serviciile oferite de nemti pt. straini (iar aici nu trebuie amintit decat de "jecmaneala financiara" care are loc la consulat pt. orice fel de document care este emis acolo si care costa cel putin dublu decat normal; in plus trebuie sa cam pierzi si toata ziua pe acolo icon_mad.gif icon_mad.gif icon_mad.gif )

Daca am uitat ceva la intrebarile de mai sus sau este ceva ce mi-a scapat din vedere va rog pe voi sa adaugati.

Merci frumos pt. raspunsurile voastre.

1. - nu - daca ai titlu de calatori nu il mai treci in pasaport. daca il treci insa in pasaport - nu mai iei titlu de calatorie! icon_razz.gif
    2. poti sa faci pasaportul si personal si prin imputernicire (dupa cum am scris o pagina in urma la noi nu a tinut imputernicirea din motive ...administrative).
    3. conform legii - Da - este nevoie de acordul parintelui care nu insoteste copilul (indiferent daca jr. are pasaport individual sau e trecut in pasaportul parintelui insotitor). Experiente personale (calatorit de vreo 3 ori dus intors spre Ro doar io cu fetita) - nu mi-au cerut hartia respectiva (iar e drept - ca la modelul de formulare completate de noi la vremea cand am facut pasaportul in tara - se specifica si dadeam cu subsemntaul ca si din cauza asta cerem un pasaport individual la copil - ca era cu cerere, care se aproba sau nu - ca sa ai pasap. indiv. la copil)
    4. - spre deosebire de anul de gratie 2003 - vad ca lui Tibib - probabil unde e si posesor de rezidenta nelimitata - au acceptat sa ii faca pasaport pt copil prin consulat. Daca vrei sa stii insa sigur ce acte ai nevoie pentru pasaport facut in RO (egal ca imputernicire sau personal) - info astea afla-le de la ..Politia (parca tot politia emite pasaporte inca) la care vei face actul. De la Consulat ceri "docomente" in f.ctie de lista data de ei de-acolo.

la ultima intrebare - fara nr. -daca ambii parinti sunt cetateni romani, titlul de calatorie nu poti sa il faci decat la Consulat! Nu vad baza legala ca o autoritate germana sa iti dea o asemenea hartie pentru un copil care doar s-a nascut aici. Pe titlul de calatorie se pune(a)? poza copilului si iti e(ra)? cerut la dosarul cu acte pt pasaport - fie si in copie.

Sanatate juniorului! icon_smile.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    pufisorul

MesajTrimis: 09 03 2006, 12:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Manu7 a scris:

1. - nu - daca ai titlu de calatori nu il mai treci in pasaport. daca il treci insa in pasaport - nu mai iei titlu de calatorie! icon_razz.gif
    2. poti sa faci pasaportul si personal si prin imputernicire (dupa cum am scris o pagina in urma la noi nu a tinut imputernicirea din motive ...administrative).
    3. conform legii - Da - este nevoie de acordul parintelui care nu insoteste copilul (indiferent daca jr. are pasaport individual sau e trecut in pasaportul parintelui insotitor). Experiente personale (calatorit de vreo 3 ori dus intors spre Ro doar io cu fetita) - nu mi-au cerut hartia respectiva (iar e drept - ca la modelul de formulare completate de noi la vremea cand am facut pasaportul in tara - se specifica si dadeam cu subsemntaul ca si din cauza asta cerem un pasaport individual la copil - ca era cu cerere, care se aproba sau nu - ca sa ai pasap. indiv. la copil)
    4. - spre deosebire de anul de gratie 2003 - vad ca lui Tibib - probabil unde e si posesor de rezidenta nelimitata - au acceptat sa ii faca pasaport pt copil prin consulat. Daca vrei sa stii insa sigur ce acte ai nevoie pentru pasaport facut in RO (egal ca imputernicire sau personal) - info astea afla-le de la ..Politia (parca tot politia emite pasaporte inca) la care vei face actul. De la Consulat ceri "docomente" in f.ctie de lista data de ei de-acolo.

la ultima intrebare - fara nr. -daca ambii parinti sunt cetateni romani, titlul de calatorie nu poti sa il faci decat la Consulat! Nu vad baza legala ca o autoritate germana sa iti dea o asemenea hartie pentru un copil care doar s-a nascut aici. Pe titlul de calatorie se pune(a)? poza copilului si iti e(ra)? cerut la dosarul cu acte pt pasaport - fie si in copie.

Sanatate juniorului! icon_smile.gif

In primul rand merci frumos pt. raspunsuri,

1. Deci cum se ajunge in tara este clar (titlu de calatorie sau trecerea pe unul din pasapoartele parintilor).
    2. Daca nu se poate merge acum in Ro atunci se poate incerca efectuarea pasaportului individual prin imputernicire. Asta se aplica in cazul in care nu avem deja NE sau pt. ca probabil asta e metoda mai rapida decat prin consulat.
    3. Ai avut dreptate cu expresia "cum e turcu si pistolu'". DAR ATUNCI NU MAI INTELEG CARE MAI ESTE AVANTAJUL UNUI PASAPORT INDIVIDUAL FATA DE TRECEREA PE PASAPOARTELE PARINTILOR !
    4. "Docomentele" le voi afla direct de la sursa... Consulat (pt. imputernicire)/Politie (pt. pasaport indiv.)

Treaba cu titlul de calatorie de la nemti a spus-o acristoc. Insa daca spui ca titlul de calatorie (cu poza pe el) este NECESAR la dosarul pt. pasaport atunci probabil ca trebuie facut la consulat. Trebuie intr-adevar la dosar titlul asta de calatorie? Daca copilul este trecut pe pasaport atunci nu mai pot arata nici un titlu de calatorie pt. dosar...

Draguta fetita aveti. Sa va traiasca!
    Are deja "pretendenti"? icon_biggrin.gif
    Sus
    foni
    Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003

MesajTrimis: 09 03 2006, 13:10    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

1. Titlul de calatorie iti foloseste doar la vamile prin care treci ca sa ajungi in Ro. Pe urma e maculatura. NU iti trebuie ca sa faci pasaport copilului.

2. Daca ii faci pasaport individiual copilul poate trece granita insotit de o terta persoana atata timp cat aceasta are asupra ei o declaratie autentificata la notar in care scrie ca ambii parinti sunt de acord cu calatoria bla-bla.

3. Trecerea granitei in formula copil + pasaport individual + un parinte implica in mod normal consimtamantul notarial al celuilalt parinte.
    pufisorul

MesajTrimis: 09 03 2006, 13:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

foni a scris:
    1. Titlul de calatorie iti foloseste doar la vamile prin care treci ca sa ajungi in Ro. Pe urma e maculatura. NU iti trebuie ca sa faci pasaport copilului.

2. Daca ii faci pasaport individiual copilul poate trece granita insotit de o terta persoana atata timp cat aceasta are asupra ei o declaratie autentificata la notar in care scrie ca ambii parinti sunt de acord cu calatoria bla-bla.

3. Trecerea granitei in formula copil + pasaport individual + un parinte implica in mod normal consimtamantul notarial al celuilalt parinte.

Now is already later so thank you icon_biggrin.gif
    Sus
    pufisorul

MesajTrimis: 09 03 2006, 15:03    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutare,

Interesant ar fi aici de a afla si ceva experiente ale celor care nu au facut pasaport individual la copil.

S-a putut trece granita cu copilul in conditiile in care acesta era trecut doar pe pasaportul unuia dintre parinti? A mai fost nevoie si de titlul de calatorie sau a fost de ajuns trecerea pe pasaportul unuia dintre parinti?

Cat a durat la consulat trecerea copilului pe pasapoartele de tip nou? icon_rolleyes.gif

Alte experiente la granita (de ex. atunci cand v-ati intors cu copilul in Germania)

etc etc
    Sus
    bigguy

Data inscrierii: Mar 10, 2006

MesajTrimis: 10 03 2006, 13:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ce bine ca am gasit situl asta icon_smile.gif ....Eu am urmatoarea problema.Am o fetita de un an si 7 luni (nascuta aici) iar in vara as vrea sa merg cu ea in Romania(eu singur).Nevasta e nemtoaica.Am inteles ca daca copilul are ca sa spun asha acte nemtesti nu pot sa o trec la mine in pasaport.Ce trebuie sa fac ca sa pot pleca cu fetita in Romania?Stiu ca trebuie acordul sotiei(e normal) dar am inteles ca trebuie sa ii fac un kinderausweiss.Asa este? Inca o intrebare poate ma ajuta cineva...Unbefristet am primit anul trecut in decembrie iar intrebarea este ce acte imi trebuiesc ca sa mi se treaca de autoritatile romane domiciliul in Germania shi daca acest lucru se poate face shi la consulat....Multumesc anticipat...
    Sus
    foni
    Der Herr von

MesajTrimis: 10 03 2006, 14:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

pufisorul a scris:
    S-a putut trece granita cu copilul in conditiile in care acesta era trecut doar pe pasaportul unuia dintre parinti?

AFAIK copilul poate fi trecut intr-un singur pasaport.
    Citat:
    A mai fost nevoie si de titlul de calatorie sau a fost de ajuns trecerea pe pasaportul unuia dintre parinti?

Titlul de calatorie este inlocuitor pentru inscrierea in pasaport. Faci ori una, ori alta.
    Citat:
    Alte experiente la granita (de ex. atunci cand v-ati intors cu copilul in Germania)

La trecerea hu->slovacia am discutat cu vamesu' vreo 5 minute "ca de ce nu am asigurare medicala pt copil" (era pasaport nou facut in ro si nu avea viza de rezidenta).
    foni
    Der Herr von

MesajTrimis: 10 03 2006, 14:21    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

@bigguy: intreaba la bundespolizei, poti sa incepi de aici
    acety

Data inscrierii: May 28, 2004

MesajTrimis: 13 03 2006, 13:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

foni, culmea e ca, copilul poate fi trecut in ambele pasapoarte daca vrei icon_smile.gif Dar degeaba, ca atunci cand calatoreste numai cu unul din parinti...tot trebuie o fituica semnata si de-al doilea parinte cum ca-i de acord. Ca-n filmele cu ****** icon_confused.gif
    Sus
    turturel

Data inscrierii: Jan 11, 2006

MesajTrimis: 13 03 2006, 18:50    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna seara! tuturor. icon_smile.gif
    Pentru bigguy.....deci se poate si prin Consulat sa obti acea hartiuta mica lipita pe pagina a doua din pasaportul tau, cu mentiunea:"Titularul are domiciliul in Germania."
    Eu mi-am schimbat pasaportul in urma casatoriei(datorita numelui nou obtinut) si fara sa cer acea mentiune in pasaport, totusi am primit-o. Probabil obtii un nou pasaport(sau poate nu)uite ca am uitat.Poti si in Romania,in orasul care ti-ai obtinut pasaportul, sa primesti mentiunea.De fapt, cei de la Evidenta Pasapoarte din orasul tau iti aplica mentiunea cu data,stampila si semnatura.
    Te prezinti personal la Consulat sau trimiti actele intr-un plic cu serviciul Post
    .Actele necesare (de care am avut eu nevoie):pasaportul (valabil cel putin 6 luni pana la data expirari), cartea de indentitate,formularele tipizate completate(asa cum ti-se cere),taxa de 130euro(sau mai mult) si poze (recente).Am fost personal in Berlin.Cel mai inteligent lucru este sa telefonezi si sa stii exact(nr.030-21239202/ 203/ 555)nr.este de la Botschaft Berlin.
    Dupa ce primesti acea mentiune in pass. trebuie sa renunti la cartea de indentitate.
    Cred ca te-am ajutat un picut !?! icon_rolleyes.gif
    Esti dragut, sa dai ceva detalii,cum ai obtinut Unbefristet?Ce dovezi iti trebuie,cum,ce fel,de ce si pentru ce?Astept raspuns.
    Numai bine!tuturor.
    Sus
    turturel

MesajTrimis: 14 03 2006, 13:24    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutari!
    Biggui.....deci iti trebuie pentru copil,Kinderausweiss.
    Exemplu:o romanca cu un neamt,casatoriti.
    Copilul nascut pe teritoriul Germaniei,are Kinderausweiss.
    Mama este romanca,are pasaport romanesc( fara unbefristet).
    Tatal este neamt, are pasaport nemtesc.
    Mama a fost cu copilul in Ro.,fara tata,fara probleme.Deci copilul nu e trecut nici pe pasaportul mamei, nici a tatalui si fara imputernicire, ci doar acel Kinderausweiss(pe care se pot pune vize de intrare si iesire din tara).
    Deci poti calatori impreuna cu copilul in Ro.
    Numai bine!Ciao.
    Sus
    bigguy

Data inscrierii: Mar 10, 2006

MesajTrimis: 18 03 2006, 14:40    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Hey Turturel mersi mult de tot pentru informatii . Pretul pentru acea mentiune ( domiciliul in Germania) mi se pare cam piperat...Oare in Romania nu e mai ieftin ? Ca oricum de paste vreau sa merg in Romania vreo 2 saptamani ( apropo stie cineva de unde pot cumpara un bilet ieftin de avion) adica sub 300 ? icon_smile.gif .Pasaportul meu are 2 ani ,l-am schimbat tot datorita faptului ca mi-am schimbat numele dar nu mi-am mai trecut shi mentiunea de domiciliul in Germania ca oricum am fost plin de nervi ca era aproape sa nu imi primesc pasaport nou.Cand mi-au transcris romanii certificatul de casatorie in locul la judet au lasat loc liber ( pt ca nemtii imi trecusera numai odata orasul Brasov nu shi judetul). E shi datorita faptului ca in casutza unde trebuia sa treaca judetul Brasov nu era nimic nu au vrut sa imi dea pasaport nou.Parca orasul Brasov putea sa fie in judetzul Constantza. In fine dupa ce am fost in audienta la seful de la pasapoarte ( Bucuresti) unde de altfel am locuit inainte sa plec in Germania s-a rezolvat. Asha ca nu am mai avut nervii necesari ca sa imi trec shi mentiunea de domiciliu in Germania plus ca nu aveam la mine nici un act.Apropo nu imi trebuie decat cartea de identitate shi formularele de completat ?!? Sigur?!? Am obtinut Unbefristet datorita casatoriei dupa fix 3 ani de zile .Intre timp am shi o fetitza de un 1 shi 7 luni cu care as vrea sa merg la vara in Romania cu mashina ( stiu ca este Stres dar o sa mai fie cineva cu mine -sora mea). Spui ca imi trebuie numai sa fac fetitei un Kinderausweiss, shi probabil ca sa fiu mai sigur o sa fac shi o hartie la notar cum ca nevasta e de acord ca eu sa merg singur cu fetitza in Ro shi asta e? Am crezut ca e mai complicat.... ca trebuie sa o trec in Pasaport ( ceea ce era cam nasol tinand cont de faptul ca eu am pasaport romanesc). Mersi inca o data...bafta numai bine
    Sus
    turturel

MesajTrimis: 18 03 2006, 23:53    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna,Bigguy!
    Pentru copil, trebuie sa obtii acel Kinderausweiss,daca este nascut pe teritoriul Germ.Daca poti sa obtii si o hartie cu acordul sotie tale,atunci mergi la drum linistit.I-ati in primul rand pasaportul,cardea de indentitate,bani icon_wink.gif si Meldebescheinigung.
    Eu am fost in tara in 2004,daca nu ma inseala memoria,parca am vazut un anunt,"acte necesare pt. schimbarea pasaportului cei care au viza nelimitata si doresc domiciliul trecut in pasaport".
    Eu m-am gandit ca e o tampenie,...sa-l schimb odata in urma casatorie si inca odata dupa ce obtin unbefristet ca sa am domiciuliul trecut in pass.
    Bine ar fi sa nu fii nevoit sa schimbi ci doar sa iti aplice aceea hartiuta mititica.
    Uitate pe aici www.schmetterling.de , au mai ieftin.
    Ai sa te descurci sigur, nu mai fi stresat. icon_wink.gif
    Numai bine!
    P.S.nu ti-a cerut fluturasii pe ultimile 6 luni de munca?ca sa primesti unbefristet.
    Sus
    pops

Data inscrierii: Jul 08, 2002

MesajTrimis: 22 03 2006, 8:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Situatie:
    - Copil nascut in August 2005 in Germania cu parinti cetateni romani si posesor al Certificatului de Nastere (Romanesc), eliberat de de Consulatul din Bonn in Septembrie 2005

Problema:
    - Vrem sa plecam de Pasti in RO si cu ocazia asta sa facem si pasaport individual

Solutie:
    Deplasare la Consulatul din Bonn unde s-a elibarat un Document de Calatorie pt copil contra urmatoarelor acte:
    - Certificat de nastere (Romanesc) al copilului
    - Pasaportul ambilor parinti
    - 2 poze tip pasaport
    - Certificatul de casatorie al parintilor

Detalii:
    - la intrebarea prin mail, daca este necesara prezenta parintilor si a colpilului, raspunsul consulatului a fost NU, daca se prezinta actele de mai sus. Totusi din experienta altora de pe forum am preferat sa merg impreuna cu sotia si copilul. Nu a cerut nimeni sa-i vada la ghiseu, dar am specificat ca sunt in sala. Inclin sa cred ca ar fi functionat si fara prezenta lor.
    - la ghiseu, functionara s-a aratat surprinsa cum de copilul nu are Kinderausweis German. Se pare ca acest act se elibera in trecut la toti copii nascuti in Germania, indiferent de statutul parintilor. Dupa o discutie cu alt functionar a renuntat sa mai insiste pe tema asta.
    - functionara a mai spus ca e necesara o declaratia a parintilor, ca sunt de acord cu scoaterea copilului din Germania. Am specificat ca ambii parinti vor fi de fata la iesirea din Germania, asa ca a renuntat si la declaratie
    - Am completat pe loc o cerere de eliberare a unui Document de Calatorie si dupa 30 minute l-am si primit sub forma unei foi A4 mai cartonate, cu poza copilului lipita pe ea si stampilata de consulat. Documentul e valabil doar 1 luna de la data emiterii si a costat 55 euro.

Ovidiu
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Familia Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3  Urmatoare
    Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media