Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - cineva din Basarabia?
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

cineva din Basarabia?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Alte landuri
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    leni

Data inscrierii: Nov 24, 2002

MesajTrimis: 15 12 2002, 18:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna!Ma numesc Elena si vin din Basarabia.Locuiesc in prezent in Frankfurt pe Main si m-as bucura sa cunosc pe cineva din regiune si nu numai.Am aflat de saitul acesta din intamplare si sper sa ma primiti si pe mine in casuta voastra virtuala:-)
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    Mircea

Data inscrierii: Jul 20, 2002

MesajTrimis: 15 12 2002, 20:30    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Simte-te ca la tine acasa !
    Sus
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 15 12 2002, 21:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pai daca ar exista un comitet de actiune in zona FfM ti-as spune sa iei legatura cu el. Da chiar, mai omenii, din FfM voi sunteti organizati ca doar sunteti atitia? Va mai intilniti ceva? Sau deja sunteti prea multi icon_smile.gif...
    Sus
    leni

MesajTrimis: 15 12 2002, 22:08    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Sincera sa fiu ,nu am auzit de vreun comitet de actiune ,treaba-i ca sunt nou -noutza aici si nu cunosc nici un suflet romanesc in orasul asta mare si rece.... si tare "ni-i dor sa graiesc cateodata pi romaneste " si aici icon_smile.gif)
    Daca v-am intzeles corect..sunt multzi romani in FFM?
    viele gruesse.
    Sus
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 15 12 2002, 22:19    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

leni a scris:
    Sincera sa fiu ,nu am auzit de vreun comitet de actiune ,treaba-i ca sunt nou -noutza aici si nu cunosc nici un suflet romanesc in orasul asta mare si rece.... si tare "ni-i dor sa graiesc cateodata pi romaneste " si aici icon_smile.gif)
    Daca v-am intzeles corect..sunt multzi romani in FFM?
    viele gruesse.

Pai nu e nici un "comitet" de actiune , era doar o gluma. Oricum esti prima persoana pe care o vad ca scrie cu accent icon_wink.gif...

Aici pe forum poti "grai" pe romaneste in liniste.

Cip
    Sus
    leni

MesajTrimis: 15 12 2002, 22:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Viata in Basarabia te face nu numai sa vorbesti, dar si sa scrii cu accent!!icon_sad.gif.sper ca lucrul acest nu va deranjeaza....
    Sus
    Eugen

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 16 12 2002, 14:06    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Fii linistita, Leni, nu deranjeaza pe nimeni ca scrii cu sau fara accent.
    Conteaza ca simti romaneste

Apoi ... sunt pe aici destui pentru care cratima este un mister si inca nu am auzit pe nimeni sa se plinga.
    Chiar as vrea sa-l vad pe cel care o sa ridice primul piatra. icon_twisted.gif
    Sus
    leni

MesajTrimis: 16 12 2002, 14:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Merci pentru incurajare!Problema e ca foarte putzini basarabeni reusesc sa se integreze printre romani,mai degraba aleg diaspora ruseasca ,ceea ce eu personal nu pot sa intzeleg.Si de foarte multe ori nu sant intzelesi de romanii din Tzara sau chiar respinsi de ei;sper ca pana la urma sa nu mi se intample asta si mie .
    ....Da eu-s chiar curioasa ,sunt unica basarabeanca care va scrie aici???
    Sus
    doomie

Data inscrierii: Feb 22, 2003

MesajTrimis: 22 02 2003, 22:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

am dat shi eu de site-ul acesta icon_smile.gif
    sunt Dumitru, la moment in Bremen, dar originar din Chisinau
    Sus
    dead-cat

Data inscrierii: Feb 04, 2003

MesajTrimis: 24 02 2003, 10:30    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

relatia intre romani si basarebeni se aseamana cu cea dintre nemti si polonezi. prejudecati de nu-i adevarat. cit am lucrat in RO am avut o colega din chisinau la firma care era super ok, dar toata lumea facea misto de ea icon_rolleyes.gif
    Sus
    Eugen

MesajTrimis: 24 02 2003, 10:47    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

dead-cat a scris:
    am avut o colega din chisinau la firma care era super ok, dar toata lumea facea misto de ea icon_rolleyes.gif

La ce firma de oameni grozavi ai lucrat ... icon_redface.gif
    Sus
    petricutza

Data inscrierii: Feb 23, 2004

MesajTrimis: 25 02 2004, 15:40    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Draga Elena,
    Ma numesc Alina si nu sunt din Moldova dar logodnicul meu este. Din acest motiv simt nevoia sa te salut. Din pacate eu locuiesc in Leipzig asa ca nu ne putem intilni. Insa vom putem vorbi prin intermediul acestui forum daca binenteles doresti.
    Numai bine,
    Alina
    Sus
    dan02
    Bavarez Liberal

MesajTrimis: 26 02 2004, 14:46    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

dbrom a scris:

Tot in Galati cercetatorii nostri au descoperit si influente ale limbii italiene -- limba-sora buna, de mama, ca tatal e oricum necunoscut. Este de notorietate, de alfel, inrudirea deosebita a limbii italiene cu limba moldoveneasca de dincoace de Prut. Cel mai potrivit exemplu este concernul Pibunni care extinde nebuneste in sudul Moldovei si, in curand, va avea sucursale in sudul Italiei incercand sa ia piata de la varul sau bun, concernul Pirelli [pentru ca, desi fac afaceri pibunni, galatenii sunt pusi pirelli].

Ultima modificare efectuata de catre dan02 la 23 06 2005, 7:13, modificat de 1 data in total
    Sus
    dan02
    Bavarez Liberal

MesajTrimis: 27 02 2004, 7:57    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

[...]

Ultima modificare efectuata de catre dan02 la 22 06 2005, 14:58, modificat de 1 data in total
    Sus
    dda8011

Data inscrierii: Jun 21, 2004

MesajTrimis: 07 02 2005, 18:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

uitate si aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41419

sau aici

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41474
    Sus
    iullian

Data inscrierii: Jun 22, 2005

MesajTrimis: 22 06 2005, 12:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna ,ma numesc Iulian ,si sunt din Rep.Moldova(Or. Balti).Eu am un vis de a ajunge in germania la studii.Am cautat mai multe metode, una din ele e sa lucrez intr-o familie germana, prin intermediul firmei(au-pair),un an si in acest timp sa-mi caut o facultate.Ar fi posibil sa traiesc in germania bazinduma pe finantele proprii ,daca o sa lucrez?Accept orce sfat pe care o sa mi-l dai,Multumesc.....................
    Sus
    dda8011

MesajTrimis: 22 06 2005, 13:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ca ce anume vrei sa lucrezi? pt facultate tr sa stii germana destul de bine! intra pe net si cauta sa vezi care sunt cdt pt universitati!
    Sus
    iullian

Data inscrierii: Jun 22, 2005

MesajTrimis: 23 06 2005, 10:59    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

As putea sa lucrez in orice domeniu,dar pur si simplu sa am timp si pentru a invata.Nu stii daca as putea sa frecventez un colegiu inainte de universitate,in privinta limbii cred ca nu o sa am probleme.Planurile mele ar fi urmatoarele:In 2006 termin scoala,sustin BAC-ul,dupa care prin intermediul firmei au-pair, plec in Germania la lucru,apoi frecventez un colegiu,dupa care urmez studiile la o universitate (as vrea la economie).Cum crezi ar fi bine asa.
    Iti multumesc foarte mult ,esti prima persoana care imi da un sfat.
    Sus
    dda8011

MesajTrimis: 23 06 2005, 11:29    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

am raspuns pe pm
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Alte landuri Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media