Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
leni

Data inscrierii: Nov 24, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 15 12 2002, 18:15 Titlul subiectului: |
|
|
Buna!Ma numesc Elena si vin din Basarabia.Locuiesc in prezent in Frankfurt pe Main si m-as bucura sa cunosc pe cineva din regiune si nu numai.Am aflat de saitul acesta din intamplare si sper sa ma primiti si pe mine in casuta voastra virtuala:-) |
|
Sus |
|
 |
Mircea
Data inscrierii: Jul 20, 2002 Locatie: A4,Germany
|
Trimis: 15 12 2002, 20:30 Titlul subiectului: |
|
|
Simte-te ca la tine acasa ! |
|
Sus |
|
 |
dcip
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
|
Trimis: 15 12 2002, 21:28 Titlul subiectului: |
|
|
Pai daca ar exista un comitet de actiune in zona FfM ti-as spune sa iei legatura cu el. Da chiar, mai omenii, din FfM voi sunteti organizati ca doar sunteti atitia? Va mai intilniti ceva? Sau deja sunteti prea multi ... |
|
Sus |
|
 |
leni

|
Trimis: 15 12 2002, 22:08 Titlul subiectului: |
|
|
Sincera sa fiu ,nu am auzit de vreun comitet de actiune ,treaba-i ca sunt nou -noutza aici si nu cunosc nici un suflet romanesc in orasul asta mare si rece.... si tare "ni-i dor sa graiesc cateodata pi romaneste " si aici )
Daca v-am intzeles corect..sunt multzi romani in FFM?
viele gruesse. |
|
Sus |
|
 |
dcip
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
|
Trimis: 15 12 2002, 22:19 Titlul subiectului: |
|
|
leni a scris: | Sincera sa fiu ,nu am auzit de vreun comitet de actiune ,treaba-i ca sunt nou -noutza aici si nu cunosc nici un suflet romanesc in orasul asta mare si rece.... si tare "ni-i dor sa graiesc cateodata pi romaneste " si aici )
Daca v-am intzeles corect..sunt multzi romani in FFM?
viele gruesse. |
Pai nu e nici un "comitet" de actiune , era doar o gluma. Oricum esti prima persoana pe care o vad ca scrie cu accent ...
Aici pe forum poti "grai" pe romaneste in liniste.
Cip |
|
Sus |
|
 |
leni

|
Trimis: 15 12 2002, 22:34 Titlul subiectului: |
|
|
Viata in Basarabia te face nu numai sa vorbesti, dar si sa scrii cu accent!! .sper ca lucrul acest nu va deranjeaza.... |
|
Sus |
|
 |
Eugen
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: München
|
Trimis: 16 12 2002, 14:06 Titlul subiectului: |
|
|
Fii linistita, Leni, nu deranjeaza pe nimeni ca scrii cu sau fara accent.
Conteaza ca simti romaneste
Apoi ... sunt pe aici destui pentru care cratima este un mister si inca nu am auzit pe nimeni sa se plinga.
Chiar as vrea sa-l vad pe cel care o sa ridice primul piatra.  |
|
Sus |
|
 |
leni

|
Trimis: 16 12 2002, 14:25 Titlul subiectului: |
|
|
Merci pentru incurajare!Problema e ca foarte putzini basarabeni reusesc sa se integreze printre romani,mai degraba aleg diaspora ruseasca ,ceea ce eu personal nu pot sa intzeleg.Si de foarte multe ori nu sant intzelesi de romanii din Tzara sau chiar respinsi de ei;sper ca pana la urma sa nu mi se intample asta si mie .
....Da eu-s chiar curioasa ,sunt unica basarabeanca care va scrie aici??? |
|
Sus |
|
 |
doomie

Data inscrierii: Feb 22, 2003 Locatie: Germany
|
Trimis: 22 02 2003, 22:58 Titlul subiectului: |
|
|
am dat shi eu de site-ul acesta
sunt Dumitru, la moment in Bremen, dar originar din Chisinau |
|
Sus |
|
 |
dead-cat

Data inscrierii: Feb 04, 2003 Locatie: Mainz, Germany
|
Trimis: 24 02 2003, 10:30 Titlul subiectului: |
|
|
relatia intre romani si basarebeni se aseamana cu cea dintre nemti si polonezi. prejudecati de nu-i adevarat. cit am lucrat in RO am avut o colega din chisinau la firma care era super ok, dar toata lumea facea misto de ea  |
|
Sus |
|
 |
Eugen
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: München
|
Trimis: 24 02 2003, 10:47 Titlul subiectului: |
|
|
dead-cat a scris: | am avut o colega din chisinau la firma care era super ok, dar toata lumea facea misto de ea  |
La ce firma de oameni grozavi ai lucrat ...  |
|
Sus |
|
 |
petricutza

Data inscrierii: Feb 23, 2004 Locatie: Leipzig
|
Trimis: 25 02 2004, 15:40 Titlul subiectului: |
|
|
Draga Elena,
Ma numesc Alina si nu sunt din Moldova dar logodnicul meu este. Din acest motiv simt nevoia sa te salut. Din pacate eu locuiesc in Leipzig asa ca nu ne putem intilni. Insa vom putem vorbi prin intermediul acestui forum daca binenteles doresti.
Numai bine,
Alina |
|
Sus |
|
 |
dan02 Bavarez Liberal
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: bellevue di monaco
|
Trimis: 26 02 2004, 14:46 Titlul subiectului: |
|
|
dbrom a scris: |
Tot in Galati cercetatorii nostri au descoperit si influente ale limbii italiene -- limba-sora buna, de mama, ca tatal e oricum necunoscut. Este de notorietate, de alfel, inrudirea deosebita a limbii italiene cu limba moldoveneasca de dincoace de Prut. Cel mai potrivit exemplu este concernul Pibunni care extinde nebuneste in sudul Moldovei si, in curand, va avea sucursale in sudul Italiei incercand sa ia piata de la varul sau bun, concernul Pirelli [pentru ca, desi fac afaceri pibunni, galatenii sunt pusi pirelli].
|

Ultima modificare efectuata de catre dan02 la 23 06 2005, 7:13, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
dan02 Bavarez Liberal
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: bellevue di monaco
|
Trimis: 27 02 2004, 7:57 Titlul subiectului: |
|
|
[...]
Ultima modificare efectuata de catre dan02 la 22 06 2005, 14:58, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
dda8011

Data inscrierii: Jun 21, 2004 Locatie: Germany
|
|
Sus |
|
 |
iullian

Data inscrierii: Jun 22, 2005
|
Trimis: 22 06 2005, 12:15 Titlul subiectului: |
|
|
Buna ,ma numesc Iulian ,si sunt din Rep.Moldova(Or. Balti).Eu am un vis de a ajunge in germania la studii.Am cautat mai multe metode, una din ele e sa lucrez intr-o familie germana, prin intermediul firmei(au-pair),un an si in acest timp sa-mi caut o facultate.Ar fi posibil sa traiesc in germania bazinduma pe finantele proprii ,daca o sa lucrez?Accept orce sfat pe care o sa mi-l dai,Multumesc..................... |
|
Sus |
|
 |
dda8011

|
Trimis: 22 06 2005, 13:07 Titlul subiectului: |
|
|
ca ce anume vrei sa lucrezi? pt facultate tr sa stii germana destul de bine! intra pe net si cauta sa vezi care sunt cdt pt universitati! |
|
Sus |
|
 |
iullian

Data inscrierii: Jun 22, 2005
|
Trimis: 23 06 2005, 10:59 Titlul subiectului: |
|
|
As putea sa lucrez in orice domeniu,dar pur si simplu sa am timp si pentru a invata.Nu stii daca as putea sa frecventez un colegiu inainte de universitate,in privinta limbii cred ca nu o sa am probleme.Planurile mele ar fi urmatoarele:In 2006 termin scoala,sustin BAC-ul,dupa care prin intermediul firmei au-pair, plec in Germania la lucru,apoi frecventez un colegiu,dupa care urmez studiile la o universitate (as vrea la economie).Cum crezi ar fi bine asa.
Iti multumesc foarte mult ,esti prima persoana care imi da un sfat. |
|
Sus |
|
 |
dda8011

|
Trimis: 23 06 2005, 11:29 Titlul subiectului: |
|
|
am raspuns pe pm |