Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
troniu
Data inscrierii: Oct 15, 2002
|
Trimis: 05 04 2005, 15:46 Titlul subiectului: |
|
|
mi s-a pus pata pe un Amilo M1425 (Fujitsu Siemens). Il stie cineva, macar din vedere?
sau daca nu-l stie pe Amilo, stie pe altii in acelasi price range si poate sa mi-i recomande cu mina pe inima?
multam |
|
Sus |
|
 |
ice

Data inscrierii: Jun 10, 2003 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
decoder

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Prin Zona
|
Trimis: 05 04 2005, 16:13 Titlul subiectului: |
|
|
troniu a scris: | mi s-a pus pata pe un Amilo M1425 (Fujitsu Siemens). Il stie cineva, macar din vedere?
sau daca nu-l stie pe Amilo, stie pe altii in acelasi price range si poate sa mi-i recomande cu mina pe inima?
multam |
domnu' troniu...
la ce vretzi sa-l folositi... la butonat sau ca desktop replacement.
daca e pentru butonat (io va stiu butonator, deh) apai la 3 kile este cam mare pentru asha ceva...
si inca o intrebare... este primul dvs. notebook?!
altfel, fujitsu 'mi pare ok ca brand vs. price. _________________ _________
l-au strosit. saracu! |
|
Sus |
|
 |
troniu
|
Trimis: 05 04 2005, 16:20 Titlul subiectului: |
|
|
ne trebe la butonat in principal diferite mizerii care cer multa memorie (cu 1 gb sint multumit) dar si la entertainment (un film, un stream, din astea) si ars un disc din cind in cind cu pozele citite de pe cardul de memorie.
ne trebe sa stea pe masa lui legat la monitor si alte matze si cind e nevoie sa poata pleca in excursie (nu ne-ar displace ca in cazuri extreme de timp scurt si deadline care-ti sufla in ceafa sa functioneze ca desktop intre domicil si birou, dar nu e obligatoriu). Nu e absolut necesar sa stea prea mult pe baterii si nici drumuri lungi nu are in plan.
avem acilea pe undeva pe sub cutii un jafet de thinkpad care face pe doo servere (el insusi si un wmvare) |
|
Sus |
|
 |
decoder

|
Trimis: 05 04 2005, 16:44 Titlul subiectului: |
|
|
Ce am invatzat io din 3 ani de notebook ca desktop replacement.
1. Tehnologic inca mai tine pasu insa "pierzi" o gramada de bani daca nu-l folosesti
2. Daca-l iei incearca sa-l tii o viata. Nu te gandi ca in 2-3 ani il vinzi ca nu mai iei nimic pe el. PS: Eu m-am hotarat deja sa nu-l mai vand pe al meu. Asha cum merge acum am impresia ca o sa mai mearga (bat in lemn) inca 2-3 ani de acu inainte .
3. Ceea ce-mi place (la unele) este ca sunt foarte silentioase. Asta este unul din motivele pentru care am luat notebook. Din punctul asta de vedere SONY-ul care-l am a facut fata si dupa 3 ani nu scartzaie nimic in el. La celalalt pol opus sta Accer (avem vreo cateva pe aci) care dupa 1 an doi au cedat psihic la ventilatoare.
Am un Fujitsu-Siemens (P4 2GHz) din cand in cand pe mana si pare solid. Mai are ceva probleme cu integrarea (nimic sa te ingrijoreze, chestii hard, PCMCIA etc.) insa in general la banii astia practic nici nu observi ca ai notebook pe masa ci ca mai e o cutie sub .
Ce nu mi-a placut la Fujitsu asta care-l avem este ca nu poti scoate acumulatorul asha usor. Asta inseamna ca in 2-3 ani o sa te tina maxim 10 minute.
Fujitsu asta care-l avem p'aci este destul de silentios avand in vedere ca-i un pentium 4
O tactica pe care am invatat-o tarziu este ca daca tii notebook-ul in priza cu lunile mai bine incarca acumulatorul, scoate-l si pastreaza-l deoparte 2-3 luni dupa care baga-l la loc, mergi o ora doua pe el, incarca-l din nou si repeta ciclul.
Inca o data... Daca-ti place cum arata ia-l. La ora actuala exista 3 clase de preturi si asta intra in clasa de mijloc. Cam tot pe acolo se afla brand-ul.
In rest totul depinde de noroc. Oricum daca-l iei, trage cat poti de el in periada garantiei... Daca nu reusesti sa-l strici odata inseamna ca ori ai avut noroc or ai pus mana pe unu bun.
PS: Daca esti butonar incearca sa gasesti unul cu rezolutie mare (Toshiba are chiar unele cu 1600x1200). 1024x768 e sub orice critica atunci cand e vorba de development sau ceva photoshop p'acolo...
PS1: Ai grija la tasta aia idioata Fn. Sunt o gramada de layouturi de keyborad care au Fn in loc de Ctrl. Asta e nightmare pentru un copy-pastist  _________________ _________
l-au strosit. saracu! |
|
Sus |
|
 |
troniu
|
Trimis: 05 04 2005, 17:34 Titlul subiectului: |
|
|
multam de sfaturi.
era cit pe ce sa uit experienta nefericita cu un Dell. astia se agit ala maxim, imi trimit regulat pliante (mie personal sau le printeaza prin ziare), dar mi-am jurat ca NU. |
|
Sus |
|
 |
dozunu

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: München
|
Trimis: 05 04 2005, 17:38 Titlul subiectului: |
|
|
eu am avut vreo 3 ani un dell latitude c840 si am fost super multumit. insa un pic cam scump. un dell inspirion insa face banii, fiind mai ieftin. _________________ Mitru |
|
Sus |
|
 |
razvanm

Data inscrierii: Jul 16, 2002
|
Trimis: 05 04 2005, 18:12 Titlul subiectului: |
|
|
Uite o chestie care ma scoate din sarite la AMILO. Mi s-a intamplat chiar acum in timp ce editam postul asta si am pierdut tot textul. De aceea, de data asta mult mai pe scurt:
Touchpad-ul e f. mare si ma ating de el cu podul palmei fara sa vreau. Efectele difera si sunt intotdeauna enervante : "back" in explorer (ceea ce am patit acum), scroll-ul paginii, etc.
Inca o chestie: toate porturile USB sunt pe partea dreapta ceea ce e total stupid pt. ca acolo e mousepad-ul. Daca cuplez imprimanta, modem-ul si mouse-ul (toate usb), ma incurc in cabluri. |
|
Sus |
|
 |
sdragos Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002 Locatie: FFM
|
Trimis: 05 04 2005, 18:25 Titlul subiectului: |
|
|
Domn troniu, daca intentionezi sa folosesti unix in Xterm/terminal, atunci nu ai voie sa ai altceva decat control in coltul stanga.
Nu lua _ini nici un caz_ placa video integrata si/sau shared mem... te vei enerva cumplit pe delayurile survenite, iar scrierea de cduri se va dovedi complet unreliable daca mai vrei sa folosesti minunatia asta.
Rezolutie mai mica de 1280x1024 nu se accepta.
Creka scrisul de DVDuri e problematic, deci la partea asta puteti renunta. Sa aiba retea/modem/usb in spate, eventual pe stanga. pe dreapta este pur si simplu enervant.
Cele cu ecran > 15inch au keyboard layout cretin, cu distanta dintre taste nonstandard... Este pur si ismplu contraproductiv, te face sa te uiti tot tipul la taste. Deci atentie la asta.
Am avut experiente bune cu dell ispiron 8000e. Dar nu insist.
IBM are o chestie foarte eficace: un beculet in partea de sus a ramei ecranului care lumineaza discret tastatura care e un pic reflectorizanta. Noaptea, in pat langa nefasta sau la birou, e de Maaaare efect. Si este, cred, cel mai rezistent.
Trebe verificat daca suporta 1Gb memorie. Nu toate o fac. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk? |
|
Sus |
|
 |
r72782

Data inscrierii: Jan 12, 2004
|
Trimis: 05 04 2005, 21:21 Titlul subiectului: |
|
|
NU da banii pe Fujitsu-Siemens. Noi suntem un fel de reselleri. Sclab de tot.
Io as zice ca virgula computere ar trebui luate de la firme care pricep - dell, sun, ibm, chiar daca costa mai mult. scuzati extremismu. |
|
Sus |
|
 |
troniu
|
Trimis: 06 04 2005, 3:32 Titlul subiectului: |
|
|
r72782 a scris: | NU da banii pe Fujitsu-Siemens. Noi suntem un fel de reselleri. Sclab de tot. |
na, m-ai desumflat de tot. Niste amanunte de ce e slab nu-mi dai? |
|
Sus |
|
 |
cip_a Biciclist Fruntas
Data inscrierii: Jan 28, 2003
|
Trimis: 06 04 2005, 7:50 Titlul subiectului: |
|
|
mai mult de 50% din hdd-urile fujitsu se strica (electronica nu bad sectoare) in primul an.
asta ar fi un dezavantaj major. |
|
Sus |
|
 |
decoder

|
Trimis: 06 04 2005, 8:33 Titlul subiectului: |
|
|
cip_a a scris: | mai mult de 50% din hdd-urile fujitsu se strica (electronica nu bad sectoare) in primul an.
asta ar fi un dezavantaj major. |
domnu' cip_a... haidetzi sa nu-l mai desumflam pe troniu asha cu flame-uri.
De unde avetzi dvs. informatia asta?!
auzi:
"mai mult de 50%"
asta ar insemna mai mult de 50% RMA in perioada garantiei.
Faliment curat ce mai... _________________ _________
l-au strosit. saracu! |
|
Sus |
|
 |
cip_a Biciclist Fruntas
Data inscrierii: Jan 28, 2003
|
Trimis: 06 04 2005, 8:57 Titlul subiectului: |
|
|
informatia?
din statistica firmei unde lucrez. |
|
Sus |
|
 |
decoder

|
Trimis: 06 04 2005, 9:04 Titlul subiectului: |
|
|
ok atunci. bine de precizat...
pentru ca din statistica firmei la care lucrez rezulta ca 100% din laptoapele fujitsu-siemens fonctioneaza bene de un an doi. _________________ _________
l-au strosit. saracu! |
|
Sus |
|
 |
cltk

Data inscrierii: Jul 05, 2002 Locatie: DA, DE
|
Trimis: 06 04 2005, 9:22 Titlul subiectului: |
|
|
subscriu ca ibm-urile sunt foarte robuste si performante - lucrez pe unul de mai bine de un an si jumatate si nu am de ce ma plinge.. dar sunt si scumpe
acasa am insa un samsung p35... e dupa mine mai elegant decit un ibm si e si deasemea robust si performant.. iar placa grafica, desi are numa 64MB e destul de buna, i.e. se poate juca de exemplu NFS U2 fara probleme ... nu il am inca de asa de mult timp ca sa pot spune ce se intimpla cu el dupa citiva ani... dar sunt deocamdata extrem de satisfacut..
bafta!
carlos |
|
Sus |
|
 |
troniu
|
Trimis: 06 04 2005, 9:42 Titlul subiectului: |
|
|
aparent la mine-n tara nu se exista samsung... |
|
Sus |
|
 |
troniu
|
|
Sus |
|
 |
decoder

|
Trimis: 06 04 2005, 10:07 Titlul subiectului: |
|
|
Nu acer... never... never...  _________________ _________
l-au strosit. saracu! |
|
Sus |
|
 |
troniu
|
Trimis: 06 04 2005, 10:20 Titlul subiectului: |
|
|
decoder a scris: |
Nu acer... never... never...  |
mamen, io am primit recomandarea in termeni elogisoi. Acu, daca matale binevoiesti sa detaliezi, fa-o, da nu ma baga iar in tscheatza... |
|
Sus |
|
 |
|