Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - new laptop on the block
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

new laptop on the block
    Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Software/Comunicatii
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    troniu

Data inscrierii: Oct 15, 2002

MesajTrimis: 05 04 2005, 15:46    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

mi s-a pus pata pe un Amilo M1425 (Fujitsu Siemens). Il stie cineva, macar din vedere?

sau daca nu-l stie pe Amilo, stie pe altii in acelasi price range si poate sa mi-i recomande cu mina pe inima?

multam
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    ice

Data inscrierii: Jun 10, 2003

MesajTrimis: 05 04 2005, 15:57    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

FS nu stiu ce sa zic, personal m-as uita la Asus...si Samsung sint bune dar mai scumpe cred.

http://geizhals.net/deutschland/a136187.html
    http://geizhals.net/deutschland/a136259.html

noi avem un Samsung si sintem foarte multumiti de el, dar cind o sa cresc mare si o sa am baaani mai muuuulti o sa-mi iau un Apple Powerbook icon_biggrin.gif
    Sus
    decoder

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 05 04 2005, 16:13    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

troniu a scris:
    mi s-a pus pata pe un Amilo M1425 (Fujitsu Siemens). Il stie cineva, macar din vedere?

sau daca nu-l stie pe Amilo, stie pe altii in acelasi price range si poate sa mi-i recomande cu mina pe inima?

multam

domnu' troniu...

la ce vretzi sa-l folositi... la butonat sau ca desktop replacement.

daca e pentru butonat (io va stiu butonator, deh) apai la 3 kile este cam mare pentru asha ceva...

si inca o intrebare... este primul dvs. notebook?!

altfel, fujitsu 'mi pare ok ca brand vs. price.
    troniu

MesajTrimis: 05 04 2005, 16:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ne trebe la butonat in principal diferite mizerii care cer multa memorie (cu 1 gb sint multumit) dar si la entertainment (un film, un stream, din astea) si ars un disc din cind in cind cu pozele citite de pe cardul de memorie.

ne trebe sa stea pe masa lui legat la monitor si alte matze si cind e nevoie sa poata pleca in excursie (nu ne-ar displace ca in cazuri extreme de timp scurt si deadline care-ti sufla in ceafa sa functioneze ca desktop intre domicil si birou, dar nu e obligatoriu). Nu e absolut necesar sa stea prea mult pe baterii si nici drumuri lungi nu are in plan.

avem acilea pe undeva pe sub cutii un jafet de thinkpad care face pe doo servere (el insusi si un wmvare)
    Sus
    decoder

MesajTrimis: 05 04 2005, 16:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ce am invatzat io din 3 ani de notebook ca desktop replacement.

1. Tehnologic inca mai tine pasu insa "pierzi" o gramada de bani daca nu-l folosesti

2. Daca-l iei incearca sa-l tii o viata. Nu te gandi ca in 2-3 ani il vinzi ca nu mai iei nimic pe el. PS: Eu m-am hotarat deja sa nu-l mai vand pe al meu. Asha cum merge acum am impresia ca o sa mai mearga (bat in lemn) inca 2-3 ani de acu inainte icon_biggrin.gif.

3. Ceea ce-mi place (la unele) este ca sunt foarte silentioase. Asta este unul din motivele pentru care am luat notebook. Din punctul asta de vedere SONY-ul care-l am a facut fata si dupa 3 ani nu scartzaie nimic in el. La celalalt pol opus sta Accer (avem vreo cateva pe aci) care dupa 1 an doi au cedat psihic la ventilatoare.

Am un Fujitsu-Siemens (P4 2GHz) din cand in cand pe mana si pare solid. Mai are ceva probleme cu integrarea (nimic sa te ingrijoreze, chestii hard, PCMCIA etc.) insa in general la banii astia practic nici nu observi ca ai notebook pe masa ci ca mai e o cutie sub icon_wink.gif.

Ce nu mi-a placut la Fujitsu asta care-l avem este ca nu poti scoate acumulatorul asha usor. Asta inseamna ca in 2-3 ani o sa te tina maxim 10 minute.

Fujitsu asta care-l avem p'aci este destul de silentios avand in vedere ca-i un pentium 4

O tactica pe care am invatat-o tarziu este ca daca tii notebook-ul in priza cu lunile mai bine incarca acumulatorul, scoate-l si pastreaza-l deoparte 2-3 luni dupa care baga-l la loc, mergi o ora doua pe el, incarca-l din nou si repeta ciclul.

Inca o data... Daca-ti place cum arata ia-l. La ora actuala exista 3 clase de preturi si asta intra in clasa de mijloc. Cam tot pe acolo se afla brand-ul.

In rest totul depinde de noroc. Oricum daca-l iei, trage cat poti de el in periada garantiei... Daca nu reusesti sa-l strici odata inseamna ca ori ai avut noroc or ai pus mana pe unu bun.

PS: Daca esti butonar incearca sa gasesti unul cu rezolutie mare (Toshiba are chiar unele cu 1600x1200). 1024x768 e sub orice critica atunci cand e vorba de development sau ceva photoshop p'acolo...

PS1: Ai grija la tasta aia idioata Fn. Sunt o gramada de layouturi de keyborad care au Fn in loc de Ctrl. Asta e nightmare pentru un copy-pastist icon_biggrin.gif
    troniu

MesajTrimis: 05 04 2005, 17:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

multam de sfaturi.

era cit pe ce sa uit experienta nefericita cu un Dell. astia se agit ala maxim, imi trimit regulat pliante (mie personal sau le printeaza prin ziare), dar mi-am jurat ca NU.
    Sus
    dozunu

MesajTrimis: 05 04 2005, 17:38    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

eu am avut vreo 3 ani un dell latitude c840 si am fost super multumit. insa un pic cam scump. un dell inspirion insa face banii, fiind mai ieftin.
    razvanm

Data inscrierii: Jul 16, 2002

MesajTrimis: 05 04 2005, 18:12    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Uite o chestie care ma scoate din sarite la AMILO. Mi s-a intamplat chiar acum in timp ce editam postul asta si am pierdut tot textul. De aceea, de data asta mult mai pe scurt:

Touchpad-ul e f. mare si ma ating de el cu podul palmei fara sa vreau. Efectele difera si sunt intotdeauna enervante : "back" in explorer (ceea ce am patit acum), scroll-ul paginii, etc.

Inca o chestie: toate porturile USB sunt pe partea dreapta ceea ce e total stupid pt. ca acolo e mousepad-ul. Daca cuplez imprimanta, modem-ul si mouse-ul (toate usb), ma incurc in cabluri.
    Sus
    sdragos
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 05 04 2005, 18:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Domn troniu, daca intentionezi sa folosesti unix in Xterm/terminal, atunci nu ai voie sa ai altceva decat control in coltul stanga.
    Nu lua _ini nici un caz_ placa video integrata si/sau shared mem... te vei enerva cumplit pe delayurile survenite, iar scrierea de cduri se va dovedi complet unreliable daca mai vrei sa folosesti minunatia asta.
    Rezolutie mai mica de 1280x1024 nu se accepta.
    Creka scrisul de DVDuri e problematic, deci la partea asta puteti renunta. Sa aiba retea/modem/usb in spate, eventual pe stanga. pe dreapta este pur si simplu enervant.
    Cele cu ecran > 15inch au keyboard layout cretin, cu distanta dintre taste nonstandard... Este pur si ismplu contraproductiv, te face sa te uiti tot tipul la taste. Deci atentie la asta.
    Am avut experiente bune cu dell ispiron 8000e. Dar nu insist.
    IBM are o chestie foarte eficace: un beculet in partea de sus a ramei ecranului care lumineaza discret tastatura care e un pic reflectorizanta. Noaptea, in pat langa nefasta sau la birou, e de Maaaare efect. Si este, cred, cel mai rezistent.
    Trebe verificat daca suporta 1Gb memorie. Nu toate o fac.
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    r72782

Data inscrierii: Jan 12, 2004

MesajTrimis: 05 04 2005, 21:21    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

NU da banii pe Fujitsu-Siemens. Noi suntem un fel de reselleri. Sclab de tot.
    Io as zice ca virgula computere ar trebui luate de la firme care pricep - dell, sun, ibm, chiar daca costa mai mult. scuzati extremismu.
    Sus
    troniu

MesajTrimis: 06 04 2005, 3:32    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

r72782 a scris:
    NU da banii pe Fujitsu-Siemens. Noi suntem un fel de reselleri. Sclab de tot.

na, m-ai desumflat de tot. Niste amanunte de ce e slab nu-mi dai?
    Sus
    cip_a
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Jan 28, 2003

MesajTrimis: 06 04 2005, 7:50    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

mai mult de 50% din hdd-urile fujitsu se strica (electronica nu bad sectoare) in primul an.
    asta ar fi un dezavantaj major.
    Sus
    decoder

MesajTrimis: 06 04 2005, 8:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

cip_a a scris:
    mai mult de 50% din hdd-urile fujitsu se strica (electronica nu bad sectoare) in primul an.
    asta ar fi un dezavantaj major.

domnu' cip_a... haidetzi sa nu-l mai desumflam pe troniu asha cu flame-uri.
    De unde avetzi dvs. informatia asta?!

auzi:
    "mai mult de 50%"

asta ar insemna mai mult de 50% RMA in perioada garantiei.
    Faliment curat ce mai...
    cip_a
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Jan 28, 2003

MesajTrimis: 06 04 2005, 8:57    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

informatia?
    din statistica firmei unde lucrez.
    Sus
    decoder

MesajTrimis: 06 04 2005, 9:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ok atunci. bine de precizat...

pentru ca din statistica firmei la care lucrez rezulta ca 100% din laptoapele fujitsu-siemens fonctioneaza bene de un an doi.
    cltk

Data inscrierii: Jul 05, 2002

MesajTrimis: 06 04 2005, 9:22    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

subscriu ca ibm-urile sunt foarte robuste si performante - lucrez pe unul de mai bine de un an si jumatate si nu am de ce ma plinge.. dar sunt si scumpe

acasa am insa un samsung p35... e dupa mine mai elegant decit un ibm si e si deasemea robust si performant.. iar placa grafica, desi are numa 64MB e destul de buna, i.e. se poate juca de exemplu NFS U2 fara probleme ... nu il am inca de asa de mult timp ca sa pot spune ce se intimpla cu el dupa citiva ani... dar sunt deocamdata extrem de satisfacut..

bafta!

carlos
    Sus
    troniu

MesajTrimis: 06 04 2005, 9:42    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

aparent la mine-n tara nu se exista samsung...
    Sus
    troniu

MesajTrimis: 06 04 2005, 9:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

tocma ce-am primit o alta sugestie:

Acer TravelMate 8104WLMi

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2186
    Sus
    decoder

MesajTrimis: 06 04 2005, 10:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

troniu a scris:

Acer TravelMate 8104WLMi

Nu acer... never... never... icon_biggrin.gif
    troniu

MesajTrimis: 06 04 2005, 10:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

decoder a scris:
    troniu a scris:

Acer TravelMate 8104WLMi

Nu acer... never... never... icon_biggrin.gif

mamen, io am primit recomandarea in termeni elogisoi. Acu, daca matale binevoiesti sa detaliezi, fa-o, da nu ma baga iar in tscheatza...
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Software/Comunicatii Ora este GMT
    Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare
    Pagina 1 din 6

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media