io sunt mult in urma
am 80 cm pe 5.1 E si prind ASTRA 1A
teoretic pe 5.0 E este SIRIUS...nu prind insa nici urma de semnal
ma kk pe mine de 2 saptamani decat cu TVR i pe HotBird si atat
cum de SIRIUS asta nu se prind cand ASTRA 1A se prinde..si vorba-aia ie tot acolo..
deduc io ca ie de vina LNB-ul? sa nu fie 0.3db ci mai mult ? ca de digital ie digital si se duce pana la 12.75
conform http://www.kingofsat.net/en/satellites.php Astra 1A e pozitionat putin diferit (Incl. 2.96 - mai jos/sus de 30grade????) _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
@nede: Daca esti prin zona Frankfurt/Main te pot ajuta sa rezolvi problema la fatza locului. De cand m-am mutat, am disponibila si o instalatie completa cu pozitioner, care a mers fara fara probleme asa ca am putea gasi repede buba, daca e cumva vreo piesa de vina.
No, dragii moşului, după ce o zi întreagă m-a f**** la cap DMA-ul de la Blackfin, am ajuns acasă si am dat o palmă bătrânească după ceafa ligheanului, de s-o pus mai bine pă satelit şi o intrat fără probleme şi alelalte canale.
Eeeei, uite-aşe ajunsei la concluzia că după ce băgai fo' nouăjdeuroi în instalaţie, mai trebe şi un motor de învartit. Da asta-i viaţa..... _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
important e sa aveti pe cineva in Ro care sa va faca abonament, satelitarilor.
...si nu numai.
Dragi satelitari(c) !
Va trebuie si un lighean mai mare sa captati noul pachet rom., pt.-ca o sa emita pe AMOS 4°W, care este un satelit extrem de jegos la captare. Daca mai folosesc si un transponder la fel de slab ca B1TV atunci sub 1.20m diametru nu scapati. (cost in Germania de "numai" 140 Euroi)
Daca aveti sansa sa locuiti mai aproape de granita cu Austria, scapati mai ieftin... sau va aduceti "cratita" din ROmania ca mine, atunci va duce la vreun milion toata treaba.
Bafta oricum, desi in primele luni nu avem ce vedea ... avind in vedere grila de programe de start. _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img]
Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2004 / Lansarea primei platforme de televiziuni digitale prin satelit a fost anunţată oficial pe piaţa românească pentru luna decembrie 2004, de o companie practic necunoscută, Focus Sat România, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni, 15 noiembrie, la Bucureşti.
FOCUS SAT va oferi un pachet iniţial de aproximativ 25 de programe de televiziune, în principal posturi româneşti şi programe străine localizate, semnalul urmînd să fie criptat cu un sistem Conax, cu transmisie prin satelitul Intelsat situat la 1 grd. Vest (la care coacţionar este Telenor, principalul operator de comunicaţii din Norvegia). Partenerul român care asigură transmisia prin satelit este Eastern Space Systems.
Costul sistemului de recepţie va fi de aproape 8 milioane de lei cu 6 luni de abonament gratuit ulterior abonamentul lunar fiind cuprins între 180.000 şi 390.000 de lei pe lună.
Reprezentanţii companiei au declarat că, din punct de vedere tehnic, platforma va deveni activă de la 1 decembrie 2004, iar din punct de vedere comercial, pînă la sfîrşitul anului.
Conform estimărilor cele mai pesimiste ale companiei, Focus Sat va avea aproximativ 200.000 de abonaţi la sfîrşitul primilor trei ani de activitate.
Reprezentanţii Focus Sat nu au comunicat grila de programe, fiind în proces de negociere şi contractare. Compania nu are nici licenţă de emisie prin satelit urmînd să realizeze demersurile pe lîngă autoritatea de reglementare în audiovizual în zilele următoare.
Cristinel Popa, Director General FOCUS SAT România a declarat în cadrul conferinţei de presă că proiectul acestei lansări a fost demarat încă din luna aprilie a anului 2000. « Este un proiect complicat, care a necesitat un mare volum de muncă », a spus el.
Referitor la intrarea pe o piaţă de distribuţie deservită pînă în prezent exclusiv de operatorii de cablu, Cristinel Popa a menţionat: «Nu ne propunem în acest moment să atacăm piaţa operatorilor de cablu. Încercăm să oferim servicii celor ce nu au avut pînă acum acces la televiziunea prin cablu». Targetul pentru acest serviciu este reprezentat de clientul care locuieşte în zonele rurale, în vile, case de vacanţă sau hoteluri, adică acolo unde companiile de cablu nu ajung.
Investiţia în Focus Sat este de peste 5 milioane de dolari, însă planul de afaceri şi perspectiva recuperării investiţiei nu au fost dezvăluite.
Platforma Focus Sat va folosi sistemul de criptare al companiei Conax, furnizor de soluţii pentru acces condiţionat bazat pe smart card, securitate şi soluţii de plată. Telenor Broadcast, una din cele trei divizii de bază ale firmei norvegiene Telenor ASA, va fi furnizorul de transmisii prin satelit, şi va transmite de pe poziţia de 1 grad vest.
Compania Focus Sat România este deţinută de acţionarul majoritar companie britanică Focus Sat Ltd şi acţionari persoane fizice din România printre care: Valentin Ionescu (fost director regional AIG New Europe Fund, acţionar în Astral Telecom), Bogdan Drăgoi (a lucrat pentru Inquam UK Limited şi reprezentant al acţionarului în Telemobil SA) şi Cristinel Popa (fondator Eastern Space Systems, fost acţionar la Uniplus Radio în perioada 1997-2002).
Focus Sat România este condusă de Cristinel Popa în calitate de Preşedinte director general, Valeriu Ionescu vicepreşedinte financiar, Bogdan Drăgoi Vicepreşedinte de dezvoltare, Adrian Cojocaru, Vicepreşedinte Operaţiuni Clienţi şi Liviu Pop, Vicepreşedinte tehnic.
Eastern Space Systems este o companie comunicaţii prin satelit care are activitate în România de şapte ani.
Serviciile de comunicare şi campania publicitate ce va începe în următoarele săptămîni vor fi realizate cu agenţia Graffiti BBDO.
Accesul la serviciul de televiziune digitală se realizează prin achiziţionarea unui ‘kit’ de instalare. În momentul achiziţiei, între client şi FOCUS SAT se va încheia un contract de prestări servicii. ‘Kit’-ul de instalare va costa 7.990.000 de lei + TVA şi va conţine un STB (Set Top Box / receptor de satelit), o telecomandă, LNB şi antena de satelit (cu diametrul de 60 sau 70cm), un smart card pentru decriptare şi accesul la pachetul de programe iniţial. Echipamentul va intra în proprietatea abonatului.
Instalarea şi activarea serviciului se va realiza în termen de 3-5 zile lucrătoare de la achiziţie.
Serviciul de televiziune FOCUS SAT România va fi disponibil pe tot teritoriul ţării, vînzarea ‘kit’-urilor de instalare realizîndu-se în peste 200 de locaţii situate în toate judeţele ţării, unul dintre parteneri fiind lanţul de magazine de IT Flamingo.
Printre avantajele oferite de televiziunea digitală în raport cu cea analogică se numără imagine şi sunet digital de calitate, posibilitatea furnizării de servicii de tip Pay Per View (PPV) şi Video on Demand, dar şi aplicaţii adresabile şi/ sau interactive. De asemenea, numărul de programe care pot fi transmise nu este limitat din punct de vedere tehnologic, reprezentanţii companiei declarînd că intenţionează să mărească în viitor numărul de programe retransmise.
Platformele DTH (Direct To Home) folosesc standardul profesional DVB (Digital Video Broadcasting). Acest standard profesional este folosit la nivel mondial în 35 de ţări şi de către 260 de companii din domeniul telecomunicaţiilor. În acest mod, abonaţii unei astfel de platforme au acces la un semnal de o calitate identică cu cea folosită în studiourile de televiziune, claritatea imaginii şi a sunetului fiind identică cu cea a unui DVD.
Facilităţile permise de standardul DVB sunt: EPG (Electronic Programmimg Guide) prin care, în timp real, abonatul poate consulta programul transmisiunilor de pe un anume canal; Instant Messaging, prin care operatorul DTH poate transmite mesaje text personalizate către fiecare abonat în parte; Subtitrare (programele TV sunt transmise cu mai multe variante de subtitrare iar abonatul îşi poate alege cea pe care doreşte să o utilizeze); MultiSound (anumite programe sînt transmise în format Dolby Surround sau dublate în mai multe limbi iar aceste opţiuni pot fi selectate de către client); Parental Lock, care permite restricţionarea accesului copiilor la programe ce nu le sunt recomandate; PPV (Pey Per View), prin care abonatul poate solicita vizionarea unor servicii de televiziune suplimentare, ce vor fi recepţionate doar de către el; şi VOD (Video on Demand), care permite “închirierea virtuală” a unui film sau a unui spectacol.
Va trebuie si un lighean mai mare sa captati noul pachet rom., pt.-ca o sa emita pe AMOS 4°W, care este un satelit extrem de jegos la captare. Daca mai folosesc si un transponder la fel de slab ca B1TV atunci sub 1.20m diametru nu scapati. (cost in Germania de "numai" 140 Euroi)
Daca aveti sansa sa locuiti mai aproape de granita cu Austria, scapati mai ieftin... sau va aduceti "cratita" din ROmania ca mine, atunci va duce la vreun milion toata treaba.
Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2004 / În ştirea cu titlul de mai sus s-au strecurat două erori: Focus Sat foloseşte satelitul THOR III (şi nu Intelsat, cum eronat a apărut în ştire), iar proiectul a debutat în anul 2003 (şi nu în 2000, cum eronat a apărut în ştire).
chiar si asa, Amosul se prinde perfect cu o palarie de 80 cm. Nationalu si B1TV, imi intra cu 70% iar Tele 7abc chiar cu 90%.
Depinde unde locuiesti Cataline (mentionasem insa). 80% din Germanie se prinde slab, pt.-ca Amosul este conceput pt. tarile de est ...si footprintul se pierde incoace.
@zumeo amice eu stiam ca nu e clara treaba asta unde il vor baga. Thor-ul era o varianta, dar si dupa spusele lui @Satenicu nu e clara inca ... _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img]
Bafta oricum, desi in primele luni nu avem ce vedea ... avind in vedere grila de programe de start.
Unde e grila de programe de start, ca eu nu am gasit nimic de genul.
@Alin inca nu a aparut oficial. Din spuse neoficiale insa stiu ... _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img]
Toate informatiile oficiale cu privire la primul pachet
pay pe view romanesc, le puteti citi
AICI
cind "ii va da drumu´ !"
Momentan insa ... este under construction.
@zumeo, felicitari pt. noul tau avatar de ..."dincolo". E tare ! _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img]
... in "fatza" unui comunicat de presa (pus de mine mai sus) shi informatziile pe care le are LAUR (via Satenicu) adevarul e undeva la mijloc ...
Satelitul AMOS se pregateshte sa "gazduiasca" un alt pachet romanesc sat facut de societatea ADISAM ...
Dar surpriza vine abia acum: in afara de cele 2 (FOCUS shi ADISAM), alte 4 (patru) societatzi se pregatesc sa "urce" pe sat un pachet romanesc !
MAGIC, RCS, UPC shi inca una "secreta" ... shi toate pe satelitzi diferitzi !
Cel mai "serios" eu consider ca este UPC-ul pe Astra, care e deja de citziva ani buni pentru Ungaria si Cehia ...
Despre toate astea vom afla mai multe amanunte in citeva zile (ore) caci ... "Conventia Nationale de Comunicatii prin Cablu 2004 se va desfasura in 16 si 17 noiembrie, la JW Marriott Grand Hotel, Bucuresti."
LAURE, mai intra mama pe RDI ca te informezi prost. Sunt doua comunicate oficiale de la astia cu Focus Sat... Oche? E pe Thor al astora.
Ce nick ai pe RDI frate , ca sa imi dau si io seama cit de "informat" esti ??? _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img]
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.