salut,
sotia mea a absolvit chimie-fizica si incearca sa-si gaseasca de lucru acum (are Berechtigung) din pacate nu prea se gasesc job-uri in domeniul ei. In schimb am vazut multe job-uri part time, dar care sunt pt werkstudent. Acu rog sa-mi explice si mie cineva de ce au aia neaparat nevoie sa fii student? dac nu esti, sunt obligati sa-ti dea mai multi bani, sau sa dea statului mai mult? esti altfel asigurat ?
ea ar accepta si un part time in ideea ca s-ar putea impune in cele din urma acolo ca angajat fest si daca nu, oricum ramane cu experienta si banii.
un Werkstudent lucreaza de fel numai pt citeva luni si primeste bani putini. Avantaj pt el: cistiga experienta intr-un domeniu timp 1-6 luni. Avantaj pt firma: costuri f mici, timp de lucru limitat. nu plateste prea multe taxe pt student, nu se lupta cu datul afara deoarece perioada de lucru e fixata in contract..
Dupa cite stiu un Werkstudent lucreaza in timpul vacantei de fel..
Sotia ta ar putea sa incerce sa intre ca Werkstudentin si in acelasi timp sa vada daca ii convine si le convine si lor ca sa o preia cu contract fix si salariu mult mai mare...
Ati incercat la Arbeitsagentur, la Zeitarbeit?
mersi de raspuns.
am intrebat la firma si mi-au zis ca nu trebuie sa fi student ci doar este o limitare a contractului in timp, bani etc. O sa depuna Bewerbungul si sa vedem ce mai iese. ca multi dintre noi si ea este capabila sa faca fata unui job in DE, dar are nevoie sa i se dea o sansa cat de mica sa se poata afirma.
J.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.