Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
anony
Data inscrierii: May 28, 2004 Locatie: dupa Berlin, Auckland
|
|
Sus |
|
 |
dcip
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
|
Trimis: 09 08 2004, 7:59 Titlul subiectului: |
|
|
Da anony e o treaba desigur buna. Din pacate cel putin din punctul meu de vedere vine in discutie de fiecare data timpul.
Exista niste sfaturi pentru nou veniti insa nu se refera la punctele astea. Eu "iti dau voie" daca vrei si ai timp sa creezi chiar un task force pentru a realiza asta, si iti dau chiar si drepturi administrative limitate in momentul in care vei dori sa publici. Dar din pacate mai mult de atat imi este greu sa fac. |
|
Sus |
|
 |
anony
|
Trimis: 09 08 2004, 9:40 Titlul subiectului: |
|
|
@Cip : OK ! imi imaginam eu ca nu prea ai timp ! Dar profit sa iti amintesc ca ai promis sa te interesezi daca pe siteul/pagina consulatului ar putea fi publicate afisetele care se pot citi prin consulate.
@All : cineva tentat sa participe la insailarea unui dosar pentru cei care isi pregatesc instalarea in Germania si nou sositi ? |
|
Sus |
|
 |
LAUR
Data inscrierii: Dec 30, 2003
|
Trimis: 09 08 2004, 14:50 Titlul subiectului: |
|
|
M-as inhama ....sper ca experienta mea de un deceniu jumate aici, sa fie de folos si altor noi veniti si nu numai lor....
Hai sa facem un plan de dezvoltare cum vrem sa organizam pasii urmatori ai proiectului . _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img] |
|
Sus |
|
 |
anony
|
Trimis: 09 08 2004, 15:12 Titlul subiectului: |
|
|
merci Laur ! alti amatori sau sugestii de continut, organizare si restul de tralala ? |
|
Sus |
|
 |
casti

Data inscrierii: Jul 10, 2002
|
Trimis: 09 08 2004, 15:20 Titlul subiectului: |
|
|
dito
propun ca plan de inceput sa discutam offline si mai incolo sa prezentam rezultatul, evtl si ca pdf file pt download... |
|
Sus |
|
 |
dcip
|
Trimis: 09 08 2004, 15:24 Titlul subiectului: |
|
|
puteti structura informatia pe sectiuni si in cadrul lor pe capitole. asta pentru a putea folosi infrastructura deja existenta. |
|
Sus |
|
 |
anony
|
Trimis: 09 08 2004, 16:27 Titlul subiectului: |
|
|
sectiuni:
propuneri
- supravietuire (cautat locuinta, cont in banca, cursuri de limba, cum sa gasesti un medic vorbitor de romana, etc)
- administrative (de la anmeldung la steuerklarung, care sa acopere primul an)
- tips and tricks, sau fleacurile mai putin utile dar care usureaza viata |
|
Sus |
|
 |
LAUR
Data inscrierii: Dec 30, 2003
|
Trimis: 10 08 2004, 11:38 Titlul subiectului: |
|
|
anony a scris: | sectiuni:
propuneri
- supravietuire (cautat locuinta, cont in banca, cursuri de limba, cum sa gasesti un medic vorbitor de romana, etc)
- administrative (de la anmeldung la steuerklarung, care sa acopere primul an)
- tips and tricks, sau fleacurile mai putin utile dar care usureaza viata |
Am ceva de adaugat:
la "supravietuire" sau "administrative: magazine bune, ieftine sau scumpe etc....alimente, imbracaminte etc...
la "administrative" : cum si unde imi inscriu masina (cind o am)
Dupa ce am rezolvat cele de mai sus :
-Cum imi petrec timpul liber (unde :-adrese, cu cine, preturi etc.) _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img] |
|
Sus |
|
 |
anony
|
Trimis: 10 08 2004, 12:25 Titlul subiectului: |
|
|
tot la supravietuire: reguli privind garantiile, facturile (cit trebuie pastrate, etc.) si mai stiu eu ce.
la tips and tricks: telefonia, siteurile ce repertoriaza ofertele cele mai interesante din diverse domenii |
|
Sus |
|
 |
marius2677

Data inscrierii: Jul 26, 2002 Locatie: BRD
|
Trimis: 10 08 2004, 13:01 Titlul subiectului: |
|
|
sfatul cel mai util .. parerea mea (c):
Intreaba, intreaba, intreaba ... de enshpe mii de ori, in principal pe germani, sau chiar pe straini "mai vechi". Daca va puteti permite, puneti un german sa sune in locul vostru si sa vorbeasca, in locuri in care ar exista pericolul sa fiti "fraieriti" ... Oricum, inainte de a da banu' sau de a semna ceva, intrabati si la concurenta ofertantului respectiv, intrebati si cateva persoane care credeti ca ar putea avea idee / experienta, cititi un pic "pe sarma" despre subiectul respectiv.
Si de asemenea ... trageti tare sa "rupeti" macar 2 boabe de germana ... deschide fantastic universul de intelegere ... si aici, mai mult decat oriunde, cine nu stie, plateste ... cu cat ai mai multe informatii despre un anumit subiect, cu atat mai bine va fi dpdv financiar (pana la urma majoritatea aspectelor vietii in germania pot fi reduse la bani, oder ?)
Eu stau intr-o regiune in care aproape si babele pe strada stiu engleza ... si cu toate astea, pana si aici, accesul la informatie este infinit mai facil, cand poti intelege / vb germana. |
|
Sus |
|
 |
u4silviu

Data inscrierii: Aug 04, 2004 Locatie: Stuttgart
|
Trimis: 12 08 2004, 7:09 Titlul subiectului: |
|
|
Salut, ideea e buna dar cred ca de fapt este o condensare a informatiei prezente in acest site. Daca stii sa cauti iti poti raspunde la mai toate intrebarile doar din forum. Stiu asta din experienta mea recenta de "boboc".
Deci ma bag , poate e de folos pe langa exerienta lui Laur si faptul ca eu acum ma lovesc de ele problemele.
Hai sa mai adaug si eu un topic, accesul la internet. Cum, unde, etc. Eu tocmai m-am luat nitel de gat cu T-ul mamii lor. Din germana mea si engleza lor a iesit ceva. Ma gandeam la o forma de prezentare "to do", gata de printat, si de plecat cu ea la drum. _________________ Life is a gift, enjoy it! |
|
Sus |
|
 |
dcip
|
Trimis: 19 08 2004, 12:18 Titlul subiectului: |
|
|
Ok, proiectul a prins contur.
Sefa de proiect e doamna anony , cu aghiotant LAUR.
Doritorii de voluntariat se pot adresa direct lui anony si ea va va spune tematicile. Cand va fi ceva gata veti vedea desigur cu totii. |
|
Sus |
|
 |
dudu_mex

Data inscrierii: May 28, 2004 Locatie: Oestrich-Winkel
|
Trimis: 19 08 2004, 14:50 Titlul subiectului: |
|
|
ptr cei ca mine veniti de putin timp ar fi super
ar trebui sa dau niste beri
eu unul ma propun voluntar si cititor |
|
Sus |
|
 |
adir

Data inscrierii: Oct 28, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 19 08 2004, 15:34 Titlul subiectului: |
|
|
o sugestie pentru cei care vor fi la manivele - aruncati-va un ochi si pe
http://www.german-greencard.de.tf/welcome-faq/0.htm
cred ca s-a mai publicat linkul pe aici. chiar daca se adreseaza in special GC, e aplicabil pt. orice nou-venit in DE. in plus, reinventarea rotii ia mult timp  |
|
Sus |
|
 |
anony
|
Trimis: 19 08 2004, 15:36 Titlul subiectului: |
|
|
dcip a scris: | Ok, proiectul a prins contur.
Sefa de proiect e doamna anony , cu aghiotant LAUR.
|
asta o pun in CV
multam de ofertele de ajutor, oameni buni.
Dudu, daca ai o lista cu intrebari pune-o aici.
U4silviu, tu ai dreptate dar parca e mai bine sa VEZI informatia dintr-o bucata decit sa tot sapi dupa ea pe forum
de multe ori parerile sint impartite si....
mai ales ca exista si riscul, deloc neglijabil, de a deveni addicted.  |
|
Sus |
|
 |
dcip
|
Trimis: 19 08 2004, 15:57 Titlul subiectului: |
|
|
adir a scris: | o sugestie pentru cei care vor fi la manivele - aruncati-va un ochi si pe
cred ca s-a mai publicat linkul pe aici. chiar daca se adreseaza in special GC, e aplicabil pt. orice nou-venit in DE. in plus, reinventarea rotii ia mult timp  |
Yep ai mare dreptate... |
|
Sus |
|
 |
anony
|
Trimis: 19 08 2004, 16:10 Titlul subiectului: |
|
|
dcip a scris: | adir a scris: | o sugestie pentru cei care vor fi la manivele - aruncati-va un ochi si pe
Yep ai mare dreptate... |
multam mult de tot. asta ne va scuti de muulta batae de cap !
ideea fiind tocmai de a compila nu de a reinventa roata.
a |
|
Sus |
|
 |
dcip
|
Trimis: 19 08 2004, 21:32 Titlul subiectului: |
|
|
O singura observatie...
ADRESE SI TEL Exista deja pe site.
Iar numele din pacate nu se pot publica decat cu aprobarea respectivului doctor. Nu vreau sa ma lovesc de legile germane deci procedez in consecinta (doctorii nu au voie printre altele sa isi faca reclama). Sper sa intelegeti ca nu pot lua la verificat fiecare persoana care ar face parte dintr-o asemenea lista.
Va multumesc,
Ciprian |
|
Sus |
|
 |
anony
|
Trimis: 19 08 2004, 21:40 Titlul subiectului: |
|
|
@dcip: cmultumiri de remarca !
e corect, de aceea la medici am pus reteta de gasit si nu nume !
sa imi spui daca linkul spre forum isi are sensul sau nu ?
insa ar fi excelent daca am avea astfel de retete si pentru alte profesii . are cineva idei ? |
|
Sus |
|
 |
|