Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Sunteti de acord? |
Da |
|
80% |
[ 60 ] |
Nu |
|
10% |
[ 8 ] |
Ma abtin |
|
9% |
[ 7 ] |
|
Voturi totale : 75 |
|
Autor |
Mesaj |
ckunst

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt am Main
|
Trimis: 05 03 2004, 19:45 Titlul subiectului: |
|
|
decoder a scris: | Este perfect adevarat ce spui. Si este foarte bine ca ai clarificat chestia asta din nou.
Insa totusi asta nu trebuie sa ne impiedice sa trimitem o scrisoare pe motiv ca e pierdere de timp, atat timp cat si intr-un caz si in altul o sa primim un raspuns oficial. Mai ales ca nu stiu pe nimeni de pe aici sa aiba raspunsul oficial, oder? Cu raspunsul asta oficial o sa faca fiecare dintre noi ce vrea...
Mai este si varianta (pe care insa nu ma bazez mai ales vazand sondajul ) ca dl. beamter subaltern sa fie impresionat/speriat de numarul de semnatari de pe scrisorica si/sau de continut si in loc sa dea un raspuns dezinteresat sa se duca la sefu' care sefu o sa-si permita poate sa-i scape ceva in legatura cu birfele sau planurile de viitor in ceea ce ne priveste. |
Personal, nu cred ca vreun beamter va fi vreodata impresionat de o scrisoare a unui grup de green-carzi, chiar si de-o avea mii de semnaturi. Nu cred e capabil sa-i aprecieze importanta, sau daca e capabil, nu cred vrea.
Un raspuns oficial al unei scrisori catre ZAV-Bonn, in care, printre altele, e dat un raspuns si la intrebarea ta, se afla chiar pe acest forum:
http://www.romanians-de.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=217&postdays=0&postorder=asc&start=45
Citat: |
...
7. Bis das Zuwanderungsgesetz in Kraft tritt, gibt irgend eine
Möglichkeit, eine Aufenthaltsgenehmigung nach den 5 Jahren zu bekommen?
Bitte wenden Sie sich an für die Beantwortung dieser Frage zuständige
Ausländerbehörde bzw. das Bundesministerium des Inneren.
...
Mit freundlichen Grüßen
im Auftrag
Christoph Ziegenhohn
Zentralstelle für Arbeitsvermittlung (ZAV)
Internationale Arbeitsvermittlung
ZAV IT-Sonderteam
53107 Bonn
Tel.: +49 228 713 1212
Fax: +49 228 713 1166
E-Mail: Bonn-ZAV.IT-Experts@arbeitsamt.de
|
Numai bine,
Christian Kunst. |
|
Sus |
|
 |
decoder

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Prin Zona
|
Trimis: 05 03 2004, 20:05 Titlul subiectului: |
|
|
Da... Tin minte.
Insa doua precizari
1. Se intampla acum un an si ceva
2. Era cam obositoare scrisoarea (prea multe intrebari)
Dar vad totusi ca desi sunt 50 de acord majoritatea celor care posteaza in ultimul timp fac parte dintre cei probabil care considera ca nu sunt de acord sau se abtin.  |
|
Sus |
|
 |
decoder

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Prin Zona
|
Trimis: 05 03 2004, 20:09 Titlul subiectului: |
|
|
decoder a scris: | ... probabil care considera ca nu sunt de acord sau se abtin.  |
Aaa! Am zis eu asta
 |
|
Sus |
|
 |
florian25de

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Mainhattan (FFM) - DE
|
Trimis: 05 03 2004, 20:29 Titlul subiectului: |
|
|
Decoder, tin minte ca in perioada in cand eram somer, ma mai sunau sau imi scriau mail astia de la Bonn si ma intrebau care e situatia mea ( cred ca au aflat de la Arbeitsamt ca eu nu mai lucrez). Le ziceam ca am fost la interviuri si astept un raspuns. Nu stiu exact ce voiau dar cred ca daca le ziceam ca nu sunt sanse prea mari sa-mi gasesc alt job, imi bagau un articol din "legea" GreenCardistului si imi ziceau sa-mi fac bagajul si sa parasec Germania. Dupa ce am gasit noul job le-am trimis mail pt. ca de acuma erau stresanti.
Daca trimiti acolo scrisoarea o sa-ti spuna ca nu se poate ramane in Germania dupa astia 5 ani. Deci nu la beamterii trebuie "lucrat".
Cred ca fiecare dintre noi e pregatit pt. ce e mai rau. Tot timpul trebuie sa existe un plan B. Dar cred ca se va rezolva si situatia noastra.  _________________ BOOM DIGGY DIGGY DIGGY BOOM DIGGY BANG |
|
Sus |
|
 |
alea2200

Data inscrierii: Jul 11, 2002 Locatie: Germany Muenchen
|
Trimis: 09 03 2004, 10:37 Titlul subiectului: |
|
|
ieri a fost o noua runda pt legea emigrari sa cazut de acord ca cei cu inalta calificare sa poate ramane aici pe termen ne limitat, vineri e o noua intalnire. |
|
Sus |
|
 |
adir

Data inscrierii: Oct 28, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 09 03 2004, 14:08 Titlul subiectului: |
|
|
alea2200 a scris: | ieri a fost o noua runda pt legea emigrari sa cazut de acord ca cei cu inalta calificare sa poate ramane aici pe termen ne limitat, vineri e o noua intalnire. |
da-mi voie sa te intreb morometian ... 'pe ce te bazezi?' |
|
Sus |
|
 |
casti

Data inscrierii: Jul 10, 2002
|
Trimis: 10 03 2004, 14:12 Titlul subiectului: |
|
|
eu am o idee:
scrieti o Sammelpetition si o trimiteti la Bundestag. In aceasta scrisoare trebuie explicat cine sinteti si ce probleme aveti si daca ar putea ca "Petitionsausschuss" sa va ajute sa puteti sa ramineti aici dupa acesti cinci ani prin schimbarea legii.. evtl mai adaugati niste avantaje/dezadvantaje ...
va propun chestia asta ca stiu ca in majoritatea cazurilor functioneaza. eu am avut nevoie de ei mai de mult. Le-am scris o scrisoare despre problema care o aveam (in legatura cu o lege la facultate) si dupa citeva saptamini am primit raspuns ca au inceput sa se ocupe de problema si vor reveni. Dupa alte citeva saptamini (nu tin minte exact timpul - in total ar putea fi si 3-4 luni, depinde de cit au de lucru) am primit raspuns pozitiv de la ei, anume ca mi-au rezolvat problema prin legea care imi "lipsea" si ca scoala ar trebui sa ma contacteze cu rezultatul dorit de mine. Ceea ce s-a si intimplat... |
|
Sus |
|
 |
oldboys

Data inscrierii: Jul 31, 2003 Locatie: Germany
|
Trimis: 17 03 2004, 1:19 Titlul subiectului: |
|
|
parerea mea e ca vor raspunde ca nu se poate sa ramanem, ceea ce pentru multi dintre noi e cam naspa ...
Posibilitati ar fi:
1. ramanem in allemania ca si inainte de programul gc, stie tot omul cum, firma trebuie sa dovedeasca ca nu gaseste angajati pe piata germana (cam greu cu situatia somajului ridicat), firma sa vrea sa ne tina dupa cinci ani, viza si contract limitat pe un an de zile, etc.
2. din allemania, catre canada sau sua, care se stie ca au si program gc si canada chiar accepta emigranti (familii tinere).
3. acolo unde e cazul i-i convingem pe sefi ce bine si ce ieftin ar putea face un outsourcing in romania, si ne intoarcem sefi la reprezentanta sau firma sora in romania
4. asteptam sa vedem ce iese cu srisoarea asta ... _________________ 4 all tHe 600n5,
eRR tEE eFF eMM
 |
|
Sus |
|
 |
Adnana

Data inscrierii: Aug 05, 2003 Locatie: Cluj-Napoca, temporar Germania
|
Trimis: 20 11 2004, 8:02 Titlul subiectului: |
|
|
copii si frati stati putin si nu minati....... este admirabila solidaritatea vostra, dar eu cred, ca si in acest caz numai subiectivismul german va dicta.....in sensul ca interviurile de angajare le-ati facut individual, si nu in masa, la fel vor proceda si cu "exceptiile" de prelungire a green-cardurilor
vor mai exista probabil interviuri.....si se va decide de la caz la caz cine ramine sau nu, cu probabilitatea de a invoca anumite "exceptii" legale carora oricum nu ne vom putea opune.
e la fel cu acest controversat drept de munca al sotiilor dupa 1, 2 ani.....unde ma incadrez si eu, unele il obtin usor (cum de altfel dicteaza si legea), altele foarte greu sau mai deloc......si atunci unde-i legea?.......ca e mai mult tocmeala
fiind primul meu mesaj....habar nu am daca "aterizeaza" unde trebuie....asa ca imi scuzati de pe acum eventualele greseli.....ca de cit muta mai bine.....ca musca in lapte  |
|
Sus |
|
 |
acristoc

Data inscrierii: Jul 11, 2002 Locatie: Munchen
|
Trimis: 20 11 2004, 9:01 Titlul subiectului: |
|
|
Adnana, bun venit pe forum si sper sa-ti placa!
Din pacate (mai bine zis din fericire) subiectul de fata nu prea mai e de actualitate. In ultima luna a devenit cat se poate de clar ca GC-urile se vor schimba la anul cel mai probabil in ceva permis permanent... |
|
Sus |
|
 |
Adnana

|
Trimis: 20 11 2004, 9:18 Titlul subiectului: |
|
|
multumesc de buna primire ....si forumul chiar imi place, il urmaresc de mult. sunt la curent cu noile modificari legislative , desi in puterea si aplicabilitatea legii pentru toti, chiar si aici in Germania, nu mai cred
ca doar de aceea e lege sa fie omisa, incalcata si aplicata preferential
tuturor aspirantilor la rezidenta permanenta multa bafta, daca intr-adevar asta se doreste. |
|
Sus |
|
 |
mitica

Data inscrierii: Sep 27, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 20 11 2004, 10:27 Titlul subiectului: |
|
|
Dear Sir,
Thank you for your message.
As from January 1st 2005 the new Immigration Law will be active. The
Beschäftigungsverordnung (BeschV) which will also be valid as from this
date says at § 46.2 that the work permits of former GreenCard holders
will be changed into unlimited ones. The main condition is that the
individual is still employed. As far as we are informed the originally
limited residence permit will not be extended. Yet, the Immigartion Law
opens oppurtunities for a permanent residence after 60months of emplyoment
in Germany. Responsible for the issue of the new
Niederlassungserlaubnis will be the local Immigration Offices (Ausländerbheörde/Landratsamt,
therefore I kindly ask you to contact your local authority in case of
further questions.
Sincerely
ZAV IT-Sonderteam
Central Placement Office (ZAV)
53107 Bonn
Germany
Phone: +49 228 713 1212
Fax: +49 228 713 270 1207
Email: Bonn-ZAV.IT-Experts@arbeitsagentur.de |
|
Sus |
|
 |
foni Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003 Locatie: In oglinda
|
Trimis: 20 11 2004, 21:03 Titlul subiectului: |
|
|
Adnana, permisul de munca pt. sot/sotie dupa doi ani se obtine garantat. Eu stiu doua procese pierdute de Arbeitsamt. _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus. |
|
Sus |
|
 |
Adnana

|
Trimis: 21 11 2004, 8:34 Titlul subiectului: |
|
|
multumesc..... tocmai mi-a mai venit sufletul la loc ca auzisem felurite povesti care imi "indulceau" starea de proaspata femeie maritata si...casnica.
da cind e vorba de....procese, sentinte si chiar 2 cazuri..... mi-am mai revenit dupa inca 1 an ma voi prezenta si eu inarmata cu sentinta unuia dintre procese....si cu germana "fluent".
traiesc pentru clipa aceea
pina atunci spor la munca si zile bune tuturor |
|
Sus |
|
 |
anony
Data inscrierii: May 28, 2004 Locatie: dupa Berlin, Auckland
|
Trimis: 21 11 2004, 10:56 Titlul subiectului: |
|
|
foni a scris: | Adnana, permisul de munca pt. sot/sotie dupa doi ani se obtine garantat. Eu stiu doua procese pierdute de Arbeitsamt. |
afirmatia e valabila pentru orice fel de permis pentru domnul sot (sau doamna sotie care lucreaza deja ?) |
|
Sus |
|
 |
dcip
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
|
Trimis: 21 11 2004, 15:21 Titlul subiectului: |
|
|
anony a scris: | foni a scris: | Adnana, permisul de munca pt. sot/sotie dupa doi ani se obtine garantat. Eu stiu doua procese pierdute de Arbeitsamt. |
afirmatia e valabila pentru orice fel de permis pentru domnul sot (sau doamna sotie care lucreaza deja ?) |
Anony, regula e din pacate doar pentru GC. |
|
Sus |
|
 |
razvanm

Data inscrierii: Jul 16, 2002
|
Trimis: 21 11 2004, 16:10 Titlul subiectului: |
|
|
dcip a scris: |
Nu stiu daca legea aia se aplica pt. orice fel de permis ... insa, in mod sigur nu este doar pt. GC.
Legea aia este mentionata in Ausländergesetzt (Art. 19) care exista inainte de aparitia GC. |
|
Sus |
|
 |
dcip
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
|
Trimis: 21 11 2004, 20:12 Titlul subiectului: |
|
|
razvanm a scris: | dcip a scris: |
Nu stiu daca legea aia se aplica pt. orice fel de permis ... insa, in mod sigur nu este doar pt. GC.
Legea aia este mentionata in Ausländergesetzt (Art. 19) care exista inainte de aparitia GC. |
Eu stiu dupa ce era trecut in ordonanta si clarificarile legate de GC. Oricum cred ca ai dreptate. Scuze. |
|
Sus |
|
 |
foni Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003 Locatie: In oglinda
|
Trimis: 22 11 2004, 8:23 Titlul subiectului: |
|
|
Ca sa clarific lucrurile, ma refeream strict la cazul GC. Cel mai bine te uiti in AuslGV, $19. _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus. |
|
Sus |
|
 |
|