Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Scrisoare catre Bonn-ZAV.IT-Experts (Greencard)
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Scrisoare catre Bonn-ZAV.IT-Experts (Greencard)
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4

Acest forum este inchis, nu se pot scrie, crea, raspunde sau modifica subiecte   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje       Forumul Tineri romani in Germania -> Green Card
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  

Sunteti de acord?
    Da
    80%
     80%  [ 60 ]
    Nu
    10%
     10%  [ 8 ]
    Ma abtin
    9%
     9%  [ 7 ]
    Voturi totale : 75

Autor Mesaj
    ckunst

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 05 03 2004, 19:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

decoder a scris:
    Este perfect adevarat ce spui. Si este foarte bine ca ai clarificat chestia asta din nou.

Insa totusi asta nu trebuie sa ne impiedice sa trimitem o scrisoare pe motiv ca e pierdere de timp, atat timp cat si intr-un caz si in altul o sa primim un raspuns oficial. Mai ales ca nu stiu pe nimeni de pe aici sa aiba raspunsul oficial, oder? Cu raspunsul asta oficial o sa faca fiecare dintre noi ce vrea...

Mai este si varianta (pe care insa nu ma bazez mai ales vazand sondajul icon_wink.gif ) ca dl. beamter subaltern sa fie impresionat/speriat de numarul de semnatari de pe scrisorica si/sau de continut si in loc sa dea un raspuns dezinteresat sa se duca la sefu' care sefu o sa-si permita poate sa-i scape ceva in legatura cu birfele sau planurile de viitor in ceea ce ne priveste.

Personal, nu cred ca vreun beamter va fi vreodata impresionat de o scrisoare a unui grup de green-carzi, chiar si de-o avea mii de semnaturi. Nu cred e capabil sa-i aprecieze importanta, sau daca e capabil, nu cred vrea.

Un raspuns oficial al unei scrisori catre ZAV-Bonn, in care, printre altele, e dat un raspuns si la intrebarea ta, se afla chiar pe acest forum:

http://www.romanians-de.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=217&postdays=0&postorder=asc&start=45

Citat:

...

7. Bis das Zuwanderungsgesetz in Kraft tritt, gibt irgend eine
    Möglichkeit, eine Aufenthaltsgenehmigung nach den 5 Jahren zu bekommen?

Bitte wenden Sie sich an für die Beantwortung dieser Frage zuständige
    Ausländerbehörde bzw. das Bundesministerium des Inneren.

...

Mit freundlichen Grüßen
    im Auftrag

Christoph Ziegenhohn

Zentralstelle für Arbeitsvermittlung (ZAV)
    Internationale Arbeitsvermittlung
    ZAV IT-Sonderteam
    53107 Bonn
    Tel.: +49 228 713 1212
    Fax: +49 228 713 1166
    E-Mail: Bonn-ZAV.IT-Experts@arbeitsamt.de

Numai bine,

Christian Kunst.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    decoder

MesajTrimis: 05 03 2004, 20:05    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Da... Tin minte.

Insa doua precizari
    1. Se intampla acum un an si ceva
    2. Era cam obositoare scrisoarea (prea multe intrebari)

Dar vad totusi ca desi sunt 50 de acord majoritatea celor care posteaza in ultimul timp fac parte dintre cei probabil care considera ca nu sunt de acord sau se abtin. icon_wink.gif
    Sus
    decoder

MesajTrimis: 05 03 2004, 20:09    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

decoder a scris:
    ... probabil care considera ca nu sunt de acord sau se abtin. icon_wink.gif

Aaa! Am zis eu asta
    icon_eek.gif icon_rolleyes.gif icon_biggrin.gif
    Sus
    florian25de

MesajTrimis: 05 03 2004, 20:29    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Decoder, tin minte ca in perioada in cand eram somer, ma mai sunau sau imi scriau mail astia de la Bonn si ma intrebau care e situatia mea ( cred ca au aflat de la Arbeitsamt ca eu nu mai lucrez). Le ziceam ca am fost la interviuri si astept un raspuns. Nu stiu exact ce voiau dar cred ca daca le ziceam ca nu sunt sanse prea mari sa-mi gasesc alt job, imi bagau un articol din "legea" GreenCardistului si imi ziceau sa-mi fac bagajul si sa parasec Germania. Dupa ce am gasit noul job le-am trimis mail pt. ca de acuma erau stresanti.
    Daca trimiti acolo scrisoarea o sa-ti spuna ca nu se poate ramane in Germania dupa astia 5 ani. Deci nu la beamterii trebuie "lucrat". icon_smile.gif

Cred ca fiecare dintre noi e pregatit pt. ce e mai rau. Tot timpul trebuie sa existe un plan B. Dar cred ca se va rezolva si situatia noastra. icon_wink.gif
    alea2200

Data inscrierii: Jul 11, 2002

MesajTrimis: 09 03 2004, 10:37    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ieri a fost o noua runda pt legea emigrari sa cazut de acord ca cei cu inalta calificare sa poate ramane aici pe termen ne limitat, vineri e o noua intalnire.
    Sus
    adir

Data inscrierii: Oct 28, 2002

MesajTrimis: 09 03 2004, 14:08    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

alea2200 a scris:
    ieri a fost o noua runda pt legea emigrari sa cazut de acord ca cei cu inalta calificare sa poate ramane aici pe termen ne limitat, vineri e o noua intalnire.

da-mi voie sa te intreb morometian ... 'pe ce te bazezi?'
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    casti

Data inscrierii: Jul 10, 2002

MesajTrimis: 10 03 2004, 14:12    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

eu am o idee:

scrieti o Sammelpetition si o trimiteti la Bundestag. In aceasta scrisoare trebuie explicat cine sinteti si ce probleme aveti si daca ar putea ca "Petitionsausschuss" sa va ajute sa puteti sa ramineti aici dupa acesti cinci ani prin schimbarea legii.. evtl mai adaugati niste avantaje/dezadvantaje ...

va propun chestia asta ca stiu ca in majoritatea cazurilor functioneaza. eu am avut nevoie de ei mai de mult. Le-am scris o scrisoare despre problema care o aveam (in legatura cu o lege la facultate) si dupa citeva saptamini am primit raspuns ca au inceput sa se ocupe de problema si vor reveni. Dupa alte citeva saptamini (nu tin minte exact timpul - in total ar putea fi si 3-4 luni, depinde de cit au de lucru) am primit raspuns pozitiv de la ei, anume ca mi-au rezolvat problema prin legea care imi "lipsea" si ca scoala ar trebui sa ma contacteze cu rezultatul dorit de mine. Ceea ce s-a si intimplat...
    Sus
    oldboys

Data inscrierii: Jul 31, 2003

MesajTrimis: 17 03 2004, 1:19    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

parerea mea e ca vor raspunde ca nu se poate sa ramanem, ceea ce pentru multi dintre noi e cam naspa ...

Posibilitati ar fi:

1. ramanem in allemania ca si inainte de programul gc, stie tot omul cum, firma trebuie sa dovedeasca ca nu gaseste angajati pe piata germana (cam greu cu situatia somajului ridicat), firma sa vrea sa ne tina dupa cinci ani, viza si contract limitat pe un an de zile, etc.

2. din allemania, catre canada sau sua, care se stie ca au si program gc si canada chiar accepta emigranti (familii tinere).

3. acolo unde e cazul i-i convingem pe sefi ce bine si ce ieftin ar putea face un outsourcing in romania, si ne intoarcem sefi la reprezentanta sau firma sora in romania

4. asteptam sa vedem ce iese cu srisoarea asta ...
    Adnana

Data inscrierii: Aug 05, 2003

MesajTrimis: 20 11 2004, 8:02    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

copii si frati stati putin si nu minati....... icon_eek.gif este admirabila solidaritatea vostra, dar eu cred, ca si in acest caz numai subiectivismul german va dicta.....in sensul ca interviurile de angajare le-ati facut individual, si nu in masa, la fel vor proceda si cu "exceptiile" de prelungire a green-cardurilor
    vor mai exista probabil interviuri.....si se va decide de la caz la caz cine ramine sau nu, cu probabilitatea de a invoca anumite "exceptii" legale carora oricum nu ne vom putea opune.
    e la fel cu acest controversat drept de munca al sotiilor dupa 1, 2 ani.....unde ma incadrez si eu, unele il obtin usor (cum de altfel dicteaza si legea), altele foarte greu sau mai deloc......si atunci unde-i legea?.......ca e mai mult tocmeala icon_wink.gif

fiind primul meu mesaj....habar nu am daca "aterizeaza" unde trebuie....asa ca imi scuzati de pe acum eventualele greseli.....ca de cit muta mai bine.....ca musca in lapte icon_lol.gif
    Sus
    acristoc

Data inscrierii: Jul 11, 2002

MesajTrimis: 20 11 2004, 9:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Adnana, bun venit pe forum si sper sa-ti placa!
    Din pacate (mai bine zis din fericire) subiectul de fata nu prea mai e de actualitate. In ultima luna a devenit cat se poate de clar ca GC-urile se vor schimba la anul cel mai probabil in ceva permis permanent...
    Sus
    Adnana

MesajTrimis: 20 11 2004, 9:18    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

multumesc de buna primire icon_smile.gif ....si forumul chiar imi place, il urmaresc de mult. sunt la curent cu noile modificari legislative , desi in puterea si aplicabilitatea legii pentru toti, chiar si aici in Germania, nu mai cred icon_surprised.gif
    ca doar de aceea e lege sa fie omisa, incalcata si aplicata preferential icon_lol.gif
    tuturor aspirantilor la rezidenta permanenta multa bafta, daca intr-adevar asta se doreste.
    Sus
    mitica

Data inscrierii: Sep 27, 2002

MesajTrimis: 20 11 2004, 10:27    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Dear Sir,

Thank you for your message.

As from January 1st 2005 the new Immigration Law will be active. The
    Beschäftigungsverordnung (BeschV) which will also be valid as from this
    date says at § 46.2 that the work permits of former GreenCard holders
    will be changed into unlimited ones. The main condition is that the
    individual is still employed. As far as we are informed the originally
    limited residence permit will not be extended. Yet, the Immigartion Law
    opens oppurtunities for a permanent residence after 60months of emplyoment
    in Germany. Responsible for the issue of the new
    Niederlassungserlaubnis will be the local Immigration Offices (Ausländerbheörde/Landratsamt,
    therefore I kindly ask you to contact your local authority in case of
    further questions.

Sincerely

ZAV IT-Sonderteam
    Central Placement Office (ZAV)
    53107 Bonn
    Germany
    Phone: +49 228 713 1212
    Fax: +49 228 713 270 1207
    Email: Bonn-ZAV.IT-Experts@arbeitsagentur.de
    Sus
    foni
    Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003

MesajTrimis: 20 11 2004, 21:03    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Adnana, permisul de munca pt. sot/sotie dupa doi ani se obtine garantat. Eu stiu doua procese pierdute de Arbeitsamt.
    Adnana

MesajTrimis: 21 11 2004, 8:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

multumesc..... icon_lol.gif tocmai mi-a mai venit sufletul la loc icon_lol.gif ca auzisem felurite povesti care imi "indulceau" starea de proaspata femeie maritata si...casnica.
    da cind e vorba de....procese, sentinte si chiar 2 cazuri..... icon_twisted.gif mi-am mai revenit icon_wink.gif dupa inca 1 an ma voi prezenta si eu inarmata cu sentinta unuia dintre procese....si cu germana "fluent".
    traiesc pentru clipa aceea icon_lol.gif
    pina atunci spor la munca si zile bune tuturor
    Sus
    anony

Data inscrierii: May 28, 2004

MesajTrimis: 21 11 2004, 10:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

foni a scris:
    Adnana, permisul de munca pt. sot/sotie dupa doi ani se obtine garantat. Eu stiu doua procese pierdute de Arbeitsamt.

afirmatia e valabila pentru orice fel de permis pentru domnul sot (sau doamna sotie care lucreaza deja ?)
    Sus
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 21 11 2004, 15:21    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

anony a scris:
    foni a scris:

afirmatia e valabila pentru orice fel de permis pentru domnul sot (sau doamna sotie care lucreaza deja ?)

Anony, regula e din pacate doar pentru GC.
    Sus
    razvanm

Data inscrierii: Jul 16, 2002

MesajTrimis: 21 11 2004, 16:10    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

dcip a scris:

Nu stiu daca legea aia se aplica pt. orice fel de permis ... insa, in mod sigur nu este doar pt. GC.

Legea aia este mentionata in Ausländergesetzt (Art. 19) care exista inainte de aparitia GC.
    Sus
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 21 11 2004, 20:12    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

razvanm a scris:
    dcip a scris:

Nu stiu daca legea aia se aplica pt. orice fel de permis ... insa, in mod sigur nu este doar pt. GC.

Legea aia este mentionata in Ausländergesetzt (Art. 19) care exista inainte de aparitia GC.

Eu stiu dupa ce era trecut in ordonanta si clarificarile legate de GC. Oricum cred ca ai dreptate. Scuze.
    Sus
    foni
    Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003

MesajTrimis: 22 11 2004, 8:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ca sa clarific lucrurile, ma refeream strict la cazul GC. Cel mai bine te uiti in AuslGV, $19.
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Acest forum este inchis, nu se pot scrie, crea, raspunde sau modifica subiecte   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje       Forumul Tineri romani in Germania -> Green Card Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4
    Pagina 4 din 4

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media