Buna,am si eu o intrebare,stie cineva cum se recunoaste divortul din Germania in Romania (casatoria fiind incheiata in Romania in 1991 iar divortul in Germania)?Din cate am auzit sentinta de divort trebuie tradusa si legalizata acolo si apostilata la Ministerul Justitiei.Cine a avut experiente cu asa ceva il rog sa-mi dea mai multe detalii despre procedura.Divortul i-mi trebuie pentru recasatoria in Germania cu un cetatean roman.
Buna! Si pe mine ma intereseaza acelasi topic. Am auzit pina acum 2 lucruri diferite:
1. trebuie trimis actele de divort la ambasada/consulatul roman din Germania si ei se ocupa de rest, costa cam in jur de 30EUR, dureaza cam 3 luni sau la prima vizita in tara poti face personal totul si te costa foarte putin si nu dureaza asa mult.
2. divortul din Germania e recunoscut si in RO. Daca ai de gind sa te recasatoresti in D aduci actul de divort la Standesamt, daca vrei in RO il aduci tradus si legalizat, in rest nu trebuie facut nimic.
Deoarece si eu vreau sa stiu cum se face am contactat consulatul roman si astept acum raspuns de la ei (prin eMail).
Probabil ai rezolvat deja "problema", vad ca ai postat acum citeva luni. Daca ai aflat ceva, spune-mi te rog si mie. Daca nu ai aflat inca nimic, o sa-ti spun cind primesc raspunsul lor, daca vrei.
Buna! Si pe mine ma intereseaza acelasi topic. Am auzit pina acum 2 lucruri diferite:
1. trebuie trimis actele de divort la ambasada/consulatul roman din Germania si ei se ocupa de rest, costa cam in jur de 30EUR, dureaza cam 3 luni sau la prima vizita in tara poti face personal totul si te costa foarte putin si nu dureaza asa mult.
2. divortul din Germania e recunoscut si in RO. Daca ai de gind sa te recasatoresti in D aduci actul de divort la Standesamt, daca vrei in RO il aduci tradus si legalizat, in rest nu trebuie facut nimic.
Deoarece si eu vreau sa stiu cum se face am contactat consulatul roman si astept acum raspuns de la ei (prin eMail).
Probabil ai rezolvat deja "problema", vad ca ai postat acum citeva luni. Daca ai aflat ceva, spune-mi te rog si mie. Daca nu ai aflat inca nimic, o sa-ti spun cind primesc raspunsul lor, daca vrei.
Buna,Divortul german trebuie recunoscut si inregistrat oficial prin tribunalul orasului in care ai incheiat casatoria despre asta e vorba.Depinde ce-ti cere Standesamtul aici.
Actele de divort din Germania trebuiesc traduse in lb. romana apoi depuse la tribunalul din orasul in care ai incheiat casatoria(din Ro) impreuna cu niste cereri si ceva taxe.Foarte exact nu-ti pot spune pt ca eu am imputernicit o avocata care mi-a rezolvat totul.Mai nou dureaza totul (legal) c-am 3 luni.
Mie mi-a cerut Standesamtul divortul recunoscut si inregistrat in Romania cu Apostila(Supralegalizare)la Ministerul Justitiei.
Dupa cum ai scris,"problema "am rezolvat-o dupa mult stress si alergatura cu actele.
I-ti doresc succes! Daca mai ai intebari si te pot ajuta i-ti raspund cu placere.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.