Mie mi-o placut si Saalbach Hinterglemm.
Daca vrei sa batzi km la rand fara sa treci de 2 ori prin acelasi loc, o iei dintr-un punct si mergi pe creste pana al un capat, treci cu cabina in partea cealalta si continui. Si sunt cateva locuri faine, cu panorama sa te opresti sa stai in soare la un vin fiert si-un wurst.
Subscriu. Am fost 3 ani la rind la Saalbach-Hinterglemm si inca nu m-am plictisit. Am incercat si Zillertal, mai precis zona Gerlos-Königsleiten. Placut, insa oferta e ceva mai modesta in ce priveste km de pirtie accesibili doar sarind din telecabina in telescaun. Daca mai folosesti si masina din dotare insa, domeniul skiabil cu acelasi skipass devine mult mai vast, incluzind ghetarul de la Hintertux.
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: bellevue di monaco
Trimis: 03 12 2013, 9:03 Titlul subiectului:
uitati ucriana, rusia si moldova la vilnius, aici rezbel, pe campurile/partiile de schi
Citat:
Wien droht mit "Pickerl"-Krieg
Die geplante Pkw-Maut in Deutschland sorgt in Österreich schon jetzt für viel Ärger. Autofahrer fürchten die Kosten, Gemeinden nahe der Grenze rechnen mit "Mautflüchtlingen". Inzwischen wird über eine Revanche nachgedacht - an deutschen Studenten.
cica in salzburg se va inchide aeroprtul, daca se supara comunele bavareze, peste care trec mai toate zborurile
nu neaparat legat de sezonul 2013-2014, dar despre ski:
am o problema de optimizare multidimensionala pentru cunoscatori:
cum e cu inchiriatul schiurilor in austria? se merita sa le ai pe ale tale? _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
cum e cu inchiriatul schiurilor in austria? se merita sa le ai pe ale tale?
Eu as lua in considerare urmatoarele variabile:
- nr zile ski/an
- metoda de transport spre Austria (masina/autocar/avion/tren)
- locatia (merg in fiecare an in acelasi loc, deci ma stiu cu x/y/z Skiverleih)
- preferintele in materie de skiuri (ultimele modele vs. comfort)
- tipul de iesiri la ski (planificat vs. Skiwochenende)
Personal, am avut intotdeauna claparii mei si mai intotdeauna skiurile mele. Am insa norocul sa fi condus intotdeauna kombi si sa car dupa mine numai doua genti cu Klamotten pentru doua saptamini de ski. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Daca nu e doar un moft de un sezon, as lua de pe ebay echipament. Nu trebuie sa fie skiuri din ultimele 2-3 sezoane. Si nu e cazul sa cumperi in perioada premergatoare Craciunului, cand orice se vinde la super pretz. Messe are dreptate cu transportul, un basis-träger + ski-träger la masina costa iarasi ceva. Daca ai cel putzin 2 copii de varste relativ apropiate, se renteaza sa-i iei tot timpul aluia mai mare echipament nou, investitzia se amortizeaza apoi la momentul cand urmatorul copil preia echipamentul. Si nu plecatzi pe partie fara casca si fara asigurari bune!
cum e cu inchiriatul schiurilor in austria? se merita sa le ai pe ale tale?
Eu as lua in considerare urmatoarele variabile:
- nr zile ski/an
- metoda de transport spre Austria (masina/autocar/avion/tren)
- locatia (merg in fiecare an in acelasi loc, deci ma stiu cu x/y/z Skiverleih)
- preferintele in materie de skiuri (ultimele modele vs. comfort)
- tipul de iesiri la ski (planificat vs. Skiwochenende)
Personal, am avut intotdeauna claparii mei si mai intotdeauna skiurile mele. Am insa norocul sa fi condus intotdeauna kombi si sa car dupa mine numai doua genti cu Klamotten pentru doua saptamini de ski.
La locatie si la tipul iesirii la ski nu m-am gandit, desi e evidenta posibilitatea unui rabat pentru clientii fideli precum si preturile mai mari pentru weekend-only.
In principiu eu sunt limitat la 7 zile de concediu, adica 6 de ski (pe an). Din pacate, datorita distantei, weekend-uri la ski nu sunt posibile.
Anul asta am vrut sa merg cu trenul. Basme. cfr-ul nemtesc intelege sa-ti ia un purcoi de bani si sa te lase undeva la inceputul vaii (jenbach), de unde tu trebuie sa te mai descurci cumva pana la destinatie (gerlos).
Deci, masina.
Broblem este altu'. Cel putin anul asta nu pot sa le bag in masina (am o clapa pt skiuri in spatarul din spate), asa ca trebuie sa le pun deasupra. Asta inseamna grundtraeger pentru golf plus skihalter, eventual imprumutat dachbox de la un coleg.
Din ce am citit pe net, poti pune lejer un 2l/100km in plus la consum. Pentru MUC/STR irelevant, pentru BER (1600km dus-intors) sunt deja 32l de benzina.
Acuma, io am invatat sa schiez acum patru ani, asa ca daca imi iau skiuri alegerea va fi mai mult pe baza de pret (nu dati cu pietre).
Sincer sa fiu, astept sa fiu surprins de austria (la modul pozitiv). Daca va fi Gerlos forever, ramane de vazut.
De asta tot stau si ma gandesc, daca intradevar se merita sa am skiurile mele sau e mai simplu sa platesc anual "taxa de protectie" (AFAIK ~80EUR) si sa-mi inchiriez ceva la fata locului. _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
Daca nu e doar un moft de un sezon, as lua de pe ebay echipament. Nu trebuie sa fie skiuri din ultimele 2-3 sezoane. Si nu e cazul sa cumperi in perioada premergatoare Craciunului, cand orice se vinde la super pretz.
Eu ma gandeam la Real/Karstadt Sport sau Intersport.
Din auzite, prin austria umbla cainii cu covrigi in coada si gasesti la tot pasul skiuri second hand, faine si ieftine .
tibib a scris:
Messe are dreptate cu transportul, un basis-träger + ski-träger la masina costa iarasi ceva.
200 grund + 100 ski-trager. Din pacate, n-am la ce sa le folosesc in alta parte (drumul in Ro cu dachbox e exclus).
tibib a scris:
Daca ai cel putzin 2 copii de varste relativ apropiate, se renteaza sa-i iei tot timpul aluia mai mare echipament nou, investitzia se amortizeaza apoi la momentul cand urmatorul copil preia echipamentul.
Da', numa ca unu' vrea skiuri, pe cand alalat nu-ntelege nimic altceva in afara de snowboard .
tibib a scris:
Si nu plecatzi pe partie [...] fara asigurari bune!
Klar doch, doar Thomas e prietenu' rodeistului, nu? _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
In nici un caz nu urez nimanui ! Dar paza buna trece primejdia rea (pff... ce accent de filozofie din batrini l-a lovit pe Z... ) _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Data inscrierii: Jul 04, 2002 Locatie: Stuttgart, Germany
Trimis: 17 12 2013, 10:42 Titlul subiectului:
Legat de asigurare, recomand, din pacate din experienta, ADAC.
Au preluat integral costurile, de la preluatul de pe pista cu elicopterul, pana la transportul acasa dupa 5 zile a accidentatului, si a restului familiei plus masina personala. Si s-au ocupat impecabil de tot ce a tinut de organizare.
In plus, in strainatate functioneaza ca si asigurare privata, ceea ce a adus avantaje de confort in spital. Iar in situatii critice, si simplu fapt ca accidentatul e singur in camera, nu impreuna cu alti doi bolnavi si zgomotele aferente, ajuta mult macar la moral si la somn.
Nu stiam ca ADAC acopera si elicopter, dar pot confirma ca serviciile anece (sofer care vine sa conduca "trupa" acasa), din pacate pot si eu sa confirm ca functioneaza impecabil.
Pretul - pe familie - era 63 EUR/an ultima data cind am platit-o. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Data inscrierii: Jul 04, 2002 Locatie: Stuttgart, Germany
Trimis: 18 12 2013, 6:54 Titlul subiectului:
Legat de elicopter, cred ca a contat raportul spitalului / medicului venit pe pista - ei au decis ca accidentatul nu poate fi coborat altfel in siguranta din varful muntelui.
Tot pe tema cu elicopterul, am citit acum catziva ani in revista lor un articol despre un accident din asta unde-o fost nevoie de asa ceva. Era cum s-ar spune Werbung in eigener Sache, marturia unei tanti care avusese un accident pe undeva prin pampa si fusese luata cu elicopter, avion, adusa acasa.
Tanti avea ADACPlusMitgliedschaft + ADAC Auslands-Krankenschutz(pt. familie). Astea le am si eu, costa cateva zeci de euro pe an peste ADAC ala clasic.
Diferentza intre plus si clasic se vede aici:
ADAC Leistungen
Cel mai bine e sa n-ai nevoie, dar e bine sa stii ca la nevoie te potzi baza pe asa ceva.
Personen-Bergung
Wenn Sie im Ausland erkranken oder verletzt werden und deshalb von einem Rettungsdienst gesucht, gerettet oder geborgen werden müssen, zahlen wir diese Kosten bis zu 2.600,- € pro Person.
Si treaba cu adus accidentatul intr-un spital din Ge e acolo in tabela:
Citat:
Krankenrücktransport
Wenn Sie im Ausland schwer erkranken oder erheblich verletzt werden, organisiert der ADAC Ambulance Service, soweit medizinisch sinnvoll und vertretbar, Ihren Rücktransport in Abstimmung mit dem behandelnden Arzt. Falls erforderlich, bringen wir Sie per Ambulanz-Jet nach Deutschland zurück. Die Kosten übernehmen wir in voller Höhe
Poate ca sunt incluse Leistungurile astea si la ADACPlusMitgliedschaft, nu-mi dau seama din tabela.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.