daca intereseaza pe cineva...
adresa data de dcip e corecta...am verificat...din pacate nu exista nimic afisat, si nu stiu daca oficierea slujbelor se face regulat...
tot ce am putut sa aflu de la un "lumanarar" este ca in Saptamana Mare sunt 2 slujbe , joi si vineri, la ora 19, iar slujba de Invierea incepe la ora 22, pe 26.04.
Pagina Mitropoliei este sistematic actualizata din punctul de vedere al contactelor. Din pacate nu se poate actualiza cu programele locale ale slujbelor.
Pagina Mitropoliei este sistematic actualizata din punctul de vedere al contactelor. Din pacate nu se poate actualiza cu programele locale ale slujbelor.
si parohiile unde se incadreaza? la contacte sau programe locale
Intamplator, avand eu un eveniment fericit de organizat iarna trecuta, am avut contact cu schimbarile de situatie la subiectul "BO Düsseldorf".
cracker, eu nu stiu ce legatura ai tu actualizarea datelor pe diferite site-uri si cred ca asta nu e neaparat relevant, dar.......
...BO din Düsseldorf nu mai functioneza la adresa Werstener Feld 65 din noiembrie 2007!!!!!!! Asta inseamna 6 luni....Indata ce s-a clarificat situatia cu noua locatie (inceüputul lui decembrie), ma gandesc ca cineva putea in 4-5 luni sa actualizeze informatia!...
Traitori pe asta meleaguri de ani buni, facem treburile noastre pentru ai nostrii tot romaneste....mai afli de una alta la rand la sifoane, mai suni un prieten, bati un drum pana acolo, etc...
La slujba de duminica 2 noiembrie va fi prezent si IPS Dr. Serafim Joantă, Mitropolit pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord. Slujba are loc, asa cum a scris ceva mai sus dcip, la Biserica catolica Sf. Joseph, Am Langen Weiher, Düsseldorf incepand cu ora 12. Mai multe detalii despre programul slujbelor puteti afla de la Preotul Michael Broos, tel: 0211 - 96.61.114
Rumänisch Orthodoxe Christen ab Pfingstsonntag in der Liebfrauenkirche
Ganz unerwartet und spontan sprach mich vor einigen Wochen nach der Hl. Messe in der Liebfrauenkirche ein jüngerer Mann an und stellte sich vor als Josif-Cristian Radulescu, rumänisch orthodoxer Pfarrerkollege, der auf der Suche nach einem Kirchraum für die Sonntagsgottesdienste seiner Gemeinde sei.
Ich hatte im Stadtdekanat bereits davon gehört. Die orthodoxen Mitchristen, eine kleine Gemeinde mit vielleicht 50 bis 70 Mitgliedern, feiern ihre Sonntagsgottesdienste bisher in der katholischen Kirche in Holthausen. Die wird aber am Sonntag vormittags von der katholischen Gemeinde genutzt, so dass die rumänische Gemeinde immer erst in der Mittagszeit zur Sonntagsmesse zusammenkommen kann. Gesucht wurde eine Kirche, die schon am Sonntagvormittag zur Verfügung steht. Und da kamen wir ins Spiel, denn die Liebfrauenkirche ist ja am Sonntagvormittag frei; hier feiern wir eine Vorabendmesse und eine sonntägliche Abendmesse.
Wir haben uns, in Abstimmung mit dem Erzbistum, in Pfarrgemeinderat und Kirchenvorstand schnell darauf verständigt, dass wir helfen können und wollen. So werden wir also in Kürze jeden Sonntag die rumänisch orthodoxen Christen, die zwar nicht in Kommuniongemeinschaft mit der römisch katholischen Kirche unter dem Papst vereinigt, uns aber theologisch und spirituell sehr nahe sind, als Gäste in der Liebfrauenkirche haben.
Der erste rumänisch orthodoxe Gottesdienst wird am Pfingstsonntag, dem 12. Juni 2011 in der Liebfrauenkirche stattfinden. Um 9 Uhr beginnt Pfarrer Radulescu mit den vorbereitenden Gebeten des Priesters, gegen 10 Uhr beginnt der Gemeindegottesdienst, der, deutlich länger ist als unsere Gottesdienste, bis nach 12 Uhr dauern wird.
Pfarrer Radulescu wird sich und seine Gemeinde im Miteinander bald einmal vorstellen und zu den Gottesdiensten einladen. Wir freuen uns unsererseits, dass wir mit unserer Kirche, wie schon vorher der Matthäigemeinde, wieder einer ökumenischen Partnergemeinde einen Gottesdienstraum zur Verfügung stellen und so helfen können.
Slujba de duminica 19 iunie va fi oficiata de IPS Dr. Serafim Joanta;, Mitropolit pentru Germania, Europa Centrala si de Nord si parintele C.Radulescu.
Pt informatii suplimentare - vezi postarea din 7 iunie a.c.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.