Trimis: 06 09 2010, 17:37 Titlul subiectului: mutare in NW
buna seara,
sotul meu are contract de munca inregistrat in germania.(este navigator).Dorim sa ne mutam definitiv in germania,in zona Nordrhein-Westfalen.eu as prefera dortmund sau koln (sau prin imprejurimi).am fost acolo si mi-a placut f.mult.
as dori sa aflu cam la cit ajunge chiria pt. un ap. de 3 cam.si in ce conditii as putea transfera copiii la un liceu acolo.Fetele noastre sunt in clasa a XI si a Xa aici si as dori sa termine liceul acolo, pt ca am inteles ca ar intra mai usor la o facultate acolo.Ar putea cineva sa ma ajute cu ceva informatii?Multumesc.
Data inscrierii: Jul 30, 2002 Locatie: momentarily lapse of reason
Trimis: 07 09 2010, 9:59 Titlul subiectului: Re: mutare in NW
kati a scris:
eu as prefera dortmund sau koln (sau prin imprejurimi).am fost acolo si mi-a placut f.mult.
as dori sa aflu cam la cit ajunge chiria pt. un ap. de 3 cam.si in ce conditii as putea transfera copiii la un liceu acolo.Fetele noastre sunt in clasa a XI si a Xa aici si as dori sa termine liceul acolo, pt ca am inteles ca ar intra mai usor la o facultate acolo.Ar putea cineva sa ma ajute cu ceva informatii?Multumesc.
pentru chirii, poti sa-ti faci o idee pe immobilienscout24.de
vezi si ziarele online din zona dortmund/köln. eu nu sunt din zona nu stiu ce se poarta pe acolo.
despre liceu, nu stiu, eu abia ma interesez despre cresha
habar n-am despre posibilitatea de transfer, dar imi permit sa dau un sfat: analizati si varianta ca sa termine liceul in Ro. sunt multi romani care vin aici la facultate, cu Bac-ul luat in ro.
din auzite (deci trebuie sa verifici), ca sa intri aici la facultate trebuie sa ai Abitur, care e echivalentul bac-ului din Ro. daca fetele tale nu stiu *fluent* germana, le va fi cam greu sa faca ultimii doi ani de liceu aici si sa aiba si un rezultat foarte bun la Abitur, mai ales ca materia e diferita (gandeste-te doar la istorie, literatura...).
depinde si ce facultate vor sa faca. aici exista universitati si mai exista fachhochschule - ceva cam cum erau institutele politehnice, doar ca au si alte domenii, nu numai tehnice. la universitate sunt conditii mai dure de intrat. la FH se intra mai usor, dar e cotata mai jos decat Univ.
rog stimatii co-forumisti sa ma corecteze daca am spus prostii
ca o concluzie, eu nu sfatuiesc sa nu incercati cu liceul, dar trebuie cantarite variantele ! poate e mai usor sa temrine liceul in Ro si sa vina cu avant maxim direct la facultate, unde au si posibilitatea sa faca un an pregatitor de germana (cvasi gratuit)
Data inscrierii: Aug 02, 2002 Locatie: Bonn, Germany
Trimis: 07 09 2010, 14:13 Titlul subiectului: Re: mutare in NW
cristiv a scris:
depinde si ce facultate vor sa faca. aici exista universitati si mai exista fachhochschule - ceva cam cum erau institutele politehnice, doar ca au si alte domenii, nu numai tehnice. la universitate sunt conditii mai dure de intrat. la FH se intra mai usor, dar e cotata mai jos decat Univ.
Depinde, in domeniul tehnic, FH nu mi se pare cotata mai jos decit Universitatea. Chiar din contra, FH este mult mai orientata spre partea practica, stundetii fac mai multe semestre practice si au mai multa experienta hands-on in programare in momentul in care termina (fh de informatica). Eu am multi colegi cu FH si nu e nu e nici o diferenta intre cei care au FH (4 ani) si Uni (5 ani). Acum oricum cred ca invatamintul superior e restructurat si functioneaza pe aceeasi formula ca in Ro: bachelor (3 ani) si master (2 ani).
Aici Abitur este mai greu si mai serios decit bacalaureatul din Ro, cel putin asta e parerea mea. Nu toata lumea ajunge sa aiba Abitur, in Ro oricine are bacalaureat. In plus aici se fac 13 ani de scoala.
Data inscrierii: Feb 11, 2008 Locatie: Finnentrop Rönkhausen
Trimis: 21 09 2010, 16:59 Titlul subiectului:
nu se mai fac 13 ani in germania incepand de anul acesta...cu exceptia celor care sunt acum a 13-a.....referitor la bac..asa e ,e greu sa vii cu doi ani inainte fara sa stii limba mai ales si sa iei bacul cu note bune...ai voie sa alegi materiile la care vrei sa dai bacul aici ..daca trebuie neaparat sa vina la scoala aici si nu a reusit sa invete pentru bac se poate repeta anul ..este ceva normal sa repete anul nu se numeste repetentie asa cum este in ro
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.