Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - mutare in NW
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

mutare in NW

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Nordrhein-Westfalen
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    kati

Data inscrierii: Sep 06, 2010

MesajTrimis: 06 09 2010, 17:37    Titlul subiectului: mutare in NW Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

buna seara,
    sotul meu are contract de munca inregistrat in germania.(este navigator).Dorim sa ne mutam definitiv in germania,in zona Nordrhein-Westfalen.eu as prefera dortmund sau koln (sau prin imprejurimi).am fost acolo si mi-a placut f.mult.
    as dori sa aflu cam la cit ajunge chiria pt. un ap. de 3 cam.si in ce conditii as putea transfera copiii la un liceu acolo.Fetele noastre sunt in clasa a XI si a Xa aici si as dori sa termine liceul acolo, pt ca am inteles ca ar intra mai usor la o facultate acolo.Ar putea cineva sa ma ajute cu ceva informatii?Multumesc.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    cristiv

Data inscrierii: Jul 30, 2002

MesajTrimis: 07 09 2010, 9:59    Titlul subiectului: Re: mutare in NW Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

kati a scris:
    eu as prefera dortmund sau koln (sau prin imprejurimi).am fost acolo si mi-a placut f.mult.
    as dori sa aflu cam la cit ajunge chiria pt. un ap. de 3 cam.si in ce conditii as putea transfera copiii la un liceu acolo.Fetele noastre sunt in clasa a XI si a Xa aici si as dori sa termine liceul acolo, pt ca am inteles ca ar intra mai usor la o facultate acolo.Ar putea cineva sa ma ajute cu ceva informatii?Multumesc.

pentru chirii, poti sa-ti faci o idee pe immobilienscout24.de
    vezi si ziarele online din zona dortmund/köln. eu nu sunt din zona nu stiu ce se poarta pe acolo.

despre liceu, nu stiu, eu abia ma interesez despre cresha icon_smile.gif

habar n-am despre posibilitatea de transfer, dar imi permit sa dau un sfat: analizati si varianta ca sa termine liceul in Ro. sunt multi romani care vin aici la facultate, cu Bac-ul luat in ro.
    din auzite (deci trebuie sa verifici), ca sa intri aici la facultate trebuie sa ai Abitur, care e echivalentul bac-ului din Ro. daca fetele tale nu stiu *fluent* germana, le va fi cam greu sa faca ultimii doi ani de liceu aici si sa aiba si un rezultat foarte bun la Abitur, mai ales ca materia e diferita (gandeste-te doar la istorie, literatura...).

depinde si ce facultate vor sa faca. aici exista universitati si mai exista fachhochschule - ceva cam cum erau institutele politehnice, doar ca au si alte domenii, nu numai tehnice. la universitate sunt conditii mai dure de intrat. la FH se intra mai usor, dar e cotata mai jos decat Univ.

rog stimatii co-forumisti sa ma corecteze daca am spus prostii

ca o concluzie, eu nu sfatuiesc sa nu incercati cu liceul, dar trebuie cantarite variantele ! poate e mai usor sa temrine liceul in Ro si sa vina cu avant maxim direct la facultate, unde au si posibilitatea sa faca un an pregatitor de germana (cvasi gratuit)
    Sus
    iraluca

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 07 09 2010, 14:13    Titlul subiectului: Re: mutare in NW Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

cristiv a scris:
    depinde si ce facultate vor sa faca. aici exista universitati si mai exista fachhochschule - ceva cam cum erau institutele politehnice, doar ca au si alte domenii, nu numai tehnice. la universitate sunt conditii mai dure de intrat. la FH se intra mai usor, dar e cotata mai jos decat Univ.

Depinde, in domeniul tehnic, FH nu mi se pare cotata mai jos decit Universitatea. Chiar din contra, FH este mult mai orientata spre partea practica, stundetii fac mai multe semestre practice si au mai multa experienta hands-on in programare in momentul in care termina (fh de informatica). Eu am multi colegi cu FH si nu e nu e nici o diferenta intre cei care au FH (4 ani) si Uni (5 ani). Acum oricum cred ca invatamintul superior e restructurat si functioneaza pe aceeasi formula ca in Ro: bachelor (3 ani) si master (2 ani).
    Aici Abitur este mai greu si mai serios decit bacalaureatul din Ro, cel putin asta e parerea mea. Nu toata lumea ajunge sa aiba Abitur, in Ro oricine are bacalaureat. In plus aici se fac 13 ani de scoala.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    klaudya

Data inscrierii: Feb 11, 2008

MesajTrimis: 21 09 2010, 16:59    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

nu se mai fac 13 ani in germania incepand de anul acesta...cu exceptia celor care sunt acum a 13-a.....referitor la bac..asa e ,e greu sa vii cu doi ani inainte fara sa stii limba mai ales si sa iei bacul cu note bune...ai voie sa alegi materiile la care vrei sa dai bacul aici ..daca trebuie neaparat sa vina la scoala aici si nu a reusit sa invete pentru bac se poate repeta anul ..este ceva normal sa repete anul nu se numeste repetentie asa cum este in ro
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Nordrhein-Westfalen Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media