Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
dcip
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
|
Trimis: 15 07 2003, 8:11 Titlul subiectului: |
|
|
De fapt doua intrebari total separate una de alta dar m-am gandit ca merg bine impreuna
1. Se da un telefon cu supoart Bluetooth de la Sony Erricsson. Ce tip de Bluetooth USB port sa folosesc, adica cu care aveti experienta ca merge ? Am incercat cu unu' de la Audioline si zicea ca nu vrea sa negocieze serviciile. Nu e de la telefon cred pentru ca intre Erricssoane se intelege bine... ... Deci a folosit cineva asa ceva? Si daca da cu cat succes.
2.
a. Pentru o legatura Point-to-Point intre doua computere prin 802.11 mai e nevoie de Access Point? Sau merge direct cu intre placi?
b. Ce tip de echipament mai ieftin dar fiabil cunoasteti? Sunt de incredere cele cu Extensii nestandard ce urca pina 22Mbps sau chiar cele 54g?
Multumiri pentru eventualele raspunsuri,
Ciprian |
|
Sus |
|
 |
casti

Data inscrierii: Jul 10, 2002
|
Trimis: 15 07 2003, 8:31 Titlul subiectului: |
|
|
pot sa-ti raspund numai la prima intrebare:
stiu ca unele dintre cele mai bune aparate sint de la Plantronics, au o calitate f buna dar sint si ceva mai scumpe ca restul.. Audioline nu as recomanda pt astea noi de la S.-Ericsson... daca mai astepti citeva luni poti sa alegi din mai multe firme si nu numai S.E. ... o pagina buna de info este www.xonio.com; mai exista un magazin care poate sa te ajute cu chestia asta pt ca iti demonstreaza pe loc: phonehouse, este unul in Dus-Altstadt, dar sint in toate orasele mari.. au si adresa web, daca ai nevoie... |
|
Sus |
|
 |
razvanm

Data inscrierii: Jul 16, 2002
|
Trimis: 15 07 2003, 8:32 Titlul subiectului: |
|
|
dcip a scris: | Pentru o legatura Point-to-Point intre doua computere prin 802.11 mai e nevoie de Access Point? Sau merge direct cu intre placi?
|
Eu stiam ca i-ti trebuie neaparat AP dar se pare ca depinde de "scula". De exemplu card-ul PCMCIA de aici (link) pare ca poate si peer-to-peer.
Acum mai trebuie doar sa gasesc un producator care ofera si drivere linux ...
Update: Am mai cautat putin pe web si se pare ca intr-adevar nu e nici o problema sa faci p2p daca ai hardware-ul potrivit. O discutie elocventa am gasit aici (link). |
|
Sus |
|
 |
traiande

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Muenchen
|
Trimis: 15 07 2003, 8:49 Titlul subiectului: |
|
|
dcip a scris: | a. Pentru o legatura Point-to-Point intre doua computere prin 802.11 mai e nevoie de Access Point? Sau merge direct cu intre placi? |
Merge si direct intre doua carduri, dar verifica inainte de a cumpara...
Standardele sunt, in ordinea aparitiei:
802.11 1-2MBps, 2.4GHz
802.11b pana la 11MBps, 2.4GHz
802.11a pana la 54MBps, 5GHz
802.11g pana la 54MBps, 2.4GHz
Nu vad nici o problema sa folosesti 54MBps; nu este deloc "nestandard".
Recomandari nu-ti pot da pt ca n-am folosit personal. Si de uitat pe net si dat cu parerea o poti face singur, mai bine. Daca mai vrei detalii, let me know. |
|
Sus |
|
 |
traiande

|
Trimis: 15 07 2003, 9:38 Titlul subiectului: |
|
|
Pentru produse de calitate, dar nu la pretul cel mai mic, ti-as recomanda Allied Telesyn sau 3COM. Pentru detalii despre Wireless LAN uita-te de ex. pe siteul lui Allied Telesyn, la cardul AT-WCL007; gasesti acolo manuale de utilizare, configuratii posibile (vezi ad-hoc networking pentru legaturi peer-to-peer intre 2 sau mai multe computere) si alte guide-uri.
Link aici. |
|
Sus |
|
 |
stsorin

Data inscrierii: Mar 07, 2003
|
Trimis: 15 07 2003, 10:19 Titlul subiectului: |
|
|
razvanm a scris: | dcip a scris: | Pentru o legatura Point-to-Point intre doua computere prin 802.11 mai e nevoie de Access Point? Sau merge direct cu intre placi?
|
Eu stiam ca i-ti trebuie neaparat AP dar se pare ca depinde de "scula". De exemplu card-ul PCMCIA de aici (link) pare ca poate si peer-to-peer.
Acum mai trebuie doar sa gasesc un producator care ofera si drivere linux ...
Update: Am mai cautat putin pe web si se pare ca intr-adevar nu e nici o problema sa faci p2p daca ai hardware-ul potrivit. O discutie elocventa am gasit aici (link). |
ai probat si merge treaba cu peer-to-peer fara AP?
eu am incercat intre 3 laptopuri cu noul procesorul M si tehnologia Intel Centrino dar nu am reusit nimic fara AP. |
|
Sus |
|
 |
razvanm

Data inscrierii: Jul 16, 2002
|
Trimis: 15 07 2003, 10:54 Titlul subiectului: |
|
|
stsorin a scris: | ai probat si merge treaba cu peer-to-peer fara AP? |
Da, am incercat si nu a mers(!) . Dar eu am un card pcmcia intel pro/wireless cam vechi (de 2 ani) si nu suporta 802.11b (nici macar 802.11a nu e suportat in intregime).
La tine ar trebui sa fie posibil. Cauta pe web cum sa setezi placa in "ad-hoc mode" si incearca cu doar cu 2 laptop-uri.
Un articol pe tema asta aici |
|
Sus |
|
 |
dcip
|
Trimis: 15 07 2003, 11:14 Titlul subiectului: |
|
|
stsorin a scris: |
eu am incercat intre 3 laptopuri cu noul procesorul M si tehnologia Intel Centrino dar nu am reusit nimic fara AP. |
Pai peer-to-peer inseamna doar intre doua!! Cum ai vrut tu sa iti iasa cu 3? |
|
Sus |
|
 |
traiande

|
Trimis: 15 07 2003, 11:23 Titlul subiectului: |
|
|
dcip a scris: | stsorin a scris: |
Pai peer-to-peer inseamna doar intre doua!! Cum ai vrut tu sa iti iasa cu 3? |
Ciprian, ceea ce se cheama "ad-hoc networking" inseamna ca toate calculatoarele (2,3 sau mai multe) echipate cu carduri wireless 802.11 pot forma o retea peer to peer, fara a folosi un Access Point. Se poate face o analogie cu retelele windows 95 de ex., in care toate PC-urile se comporta ca fiind servere/work-station-uri spre deosebire de o retea cu un sever dedicat (NT de ex) si workstation-uri 95/Nt etc.
Chiar daca unora dintre noi nu le-a iesit treaba utilizand diverse carduri, accesul in retea fara AP este posibil. Vezi linkurile lui Razvan si ale mele. Cand cauti un model anume de card, citeste manulalul de utilizare caci trebuie sa fie descrisa acolo si configurarea cardului pentru modul ad-hoc. |
|
Sus |
|
 |
dcip
|
Trimis: 15 07 2003, 11:42 Titlul subiectului: |
|
|
Nu pot spune decat ca de azi sunt un om un pic mai destept...
Multumesc tuturor...
Ps. Pina la urma am vazut niste 802.11g de la Belkin (nu mi-ar conveni sa se simta diferenta fata de 100Mbps asa ca sper sa mearga cat mai sus), daca i-au tzeapa va spun ... |
|
Sus |
|
 |
stsorin

|
Trimis: 15 07 2003, 16:16 Titlul subiectului: |
|
|
Haideti sa vorbim putin despre ce solutii ati gasit privind securizarea retelelor ad-hoc WLAN.
Stiu ca multi folosesc asta acasa, sa stea cu laptopu pe balcon si nu e nevoie de mare securizare, dar v-ati pus problema cum sa folositi smecheria si pt. chestii serioase ?
eu am folosit pus o placa de reatea in plus la server unde am conectat AP si apoi l am configurat sa accepte numai conexiuni cu IPSEC si sa ruteze mai departe intre cele doua placi catre LAN.
bineinteles o solutie integrata MS (free), sigur fara sa punem la socoteala licente de XP pt. laptopuri si W2k pt. server. |
|
Sus |
|
 |
traiande

|
Trimis: 15 07 2003, 16:38 Titlul subiectului: |
|
|
stsorin a scris: | Stiu ca multi folosesc asta acasa, sa stea cu laptopu pe balcon si nu e nevoie de mare securizare, dar v-ati pus problema cum sa folositi smecheria si pt. chestii serioase ? |
Pai daca stau acasa pe balcon si securitatea nu e o problema, e simplu. La ce alte "chestii serioase" vrei sa folosesti "smecheria"?
In general, securitatea e o problema serioasa la firme, unde se transmit date sensitive si de interes pentru altii, dar acolo, implementarea unor solutii sofisticate si implicit scumpe n-ar trebui sa fie o problema.
Solutia ta cu IPSec e OK, dar unde o folosesti? |
|
Sus |
|
 |
stsorin

|
Trimis: 15 07 2003, 19:38 Titlul subiectului: |
|
|
o folosesc intr-un mediu business asa e,
insa in ziua de astazi, toata lumea incearca sa sparuiasca,
si problema multora e ca nu stiu cum sa foloseasca ceea ce au deja.
cum e o problema mai serioasa cum apeleaza la 3rd party solution, gen firma cutare, face consultanta, instaleaza niste softuri si gata, le a luat banu' la fraieri..
apropo. a probat cineva din tool-urile hax0rilor sa vada cat de usor te poate arde cineva daca folosesti wep kk al AP? |
|
Sus |
|
 |
stsorin

|
Trimis: 15 07 2003, 19:45 Titlul subiectului: |
|
|
dcip a scris: | De fapt doua intrebari total separate una de alta dar m-am gandit ca merg bine impreuna
1. Se da un telefon cu supoart Bluetooth de la Sony Erricsson. Ce tip de Bluetooth USB port sa folosesc, adica cu care aveti experienta ca merge ? Am incercat cu unu' de la Audioline si zicea ca nu vrea sa negocieze serviciile. Nu e de la telefon cred pentru ca intre Erricssoane se intelege bine... ... Deci a folosit cineva asa ceva? Si daca da cu cat succes.
2.
a. Pentru o legatura Point-to-Point intre doua computere prin 802.11 mai e nevoie de Access Point? Sau merge direct cu intre placi?
b. Ce tip de echipament mai ieftin dar fiabil cunoasteti? Sunt de incredere cele cu Extensii nestandard ce urca pina 22Mbps sau chiar cele 54g?
Multumiri pentru eventualele raspunsuri,
Ciprian |
placa PCMCIA toshiba cu t68 a mers super.
nu am avut niciodata probleme cu bluetoothu dar pe usb nu am folosit niciodata, fie pcmcia sau integrat in laptop.
am vazut multi fabricanti pirati care vand bluetooth pe usb cu 50-70€ dar daca ma gandesc cat a costat pcmcia ul s-ar putea sa faca figuri |
|
Sus |
|
 |
dcip
|
Trimis: 15 07 2003, 19:48 Titlul subiectului: |
|
|
am luat azi un Bluetooth USB cu 49 de euro care merge excelent...
SITECOM...
Ciprian
ps. si belkinu' merge excelent ad-hoc ... |
|
Sus |
|
 |
stsorin

|
Trimis: 16 07 2003, 8:23 Titlul subiectului: |
|
|
dcip a scris: | am luat azi un Bluetooth USB cu 49 de euro care merge excelent...
SITECOM...
Ciprian
ps. si belkinu' merge excelent ad-hoc ... |
despre ad-hoc ma refeream la wlan
bluetooth sucks la capitolul viteza, a fost gandit de catre cei cu telefonia mobila, unde oricum nu iti trebue viteze mari ca esti limitat mai departe de conexiunea mobil-provider.
wlan oameni, spuneti de wlan |
|
Sus |
|
 |
traiande

|
Trimis: 16 07 2003, 8:53 Titlul subiectului: |
|
|
stsorin a scris: | wlan oameni, spuneti de wlan |
Pentru o retea wireless ad-hoc peer-to-peer care poate se doreste a fi extinsa in viitor sau migrata la solutia cu AP, DA, un card wlan e raspunsul.
Bluetooth-ul a fost conecput si se foloseste la conectarea diferitelor mici device-uri (PDA, mobil, camera video, sau chiar laptop) la un PC pentru transferuri ocazionale ce nu necesita viteza mare. Din cate stiu, majoritatea adaptoarelor usb-bluetooth se invart pe la 1MBps... |
|
Sus |
|
 |
dcip
|
Trimis: 16 07 2003, 9:08 Titlul subiectului: |
|
|
traiande a scris: | stsorin a scris: | wlan oameni, spuneti de wlan |
Pentru o retea wireless ad-hoc peer-to-peer care poate se doreste a fi extinsa in viitor sau migrata la solutia cu AP, DA, un card wlan e raspunsul.
Bluetooth-ul a fost conecput si se foloseste la conectarea diferitelor mici device-uri (PDA, mobil, camera video, sau chiar laptop) la un PC pentru transferuri ocazionale ce nu necesita viteza mare. Din cate stiu, majoritatea adaptoarelor usb-bluetooth se invart pe la 1MBps... |
Eu am spus de Bluetooth pentru mobil nu retea... Nu ma impuscati ca la asta il folosesc ...
Ciprian |
|
Sus |
|
 |
traiande

|
Trimis: 16 07 2003, 9:14 Titlul subiectului: |
|
|
dcip a scris: | Eu am spus de Bluetooth pentru mobil nu retea... Nu ma impuscati ca la asta il folosesc ... |
Pai spune-asa, nene, de la-nceput, ca, dupa cum vezi, nu mai era mult pana dadeam o fuga la Dusseldorf sa te luam de guler...  |
|
Sus |
|
 |
stsorin

|
Trimis: 18 07 2003, 18:09 Titlul subiectului: |
|
|
lasati voi dorfu si veniti la smecherie aici in münchen
stai frumos cu laptopanu pe malu lacului in englishe garten sau navigezi din hidrobicicleta pe net prin wlan (3euroi ora)
www.e-garten.net |
|
Sus |
|
 |
|