Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Schimbare pasaport si alte formalitati
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Schimbare pasaport si alte formalitati
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    andreea_andrei1983

Data inscrierii: Apr 23, 2008

MesajTrimis: 29 10 2008, 13:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ok.
    Mersi mult pt sfat! O sa-l urmez...
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    Angie

Data inscrierii: Nov 22, 2007

MesajTrimis: 30 10 2008, 10:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Sotul meu i-a facut o imputernicire soacrei mele sa-i schimbe pasaportul in Ro si tot fara buletin a ramas, i-au pus un abtibild cu domiciliul in Germania pe noul pasaport. Asadar nici asta nu e o solutie doar ca merge mai repede (la consulatul din Berlin ii spusesera ca dureaza max. 6 saptamani) iar prin procura pentru maicasa in 2 saptamini a avut pasaportul (cu tot cu trimis actele in Ro si ajuns pasaport in Germania).
    Sus
    adridana

Data inscrierii: Feb 28, 2005

MesajTrimis: 30 10 2008, 23:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Angie a scris:
    Sotul meu i-a facut o imputernicire soacrei mele sa-i schimbe pasaportul in Ro si tot fara buletin a ramas, i-au pus un abtibild cu domiciliul in Germania pe noul pasaport. Asadar nici asta nu e o solutie doar ca merge mai repede (la consulatul din Berlin ii spusesera ca dureaza max. 6 saptamani) iar prin procura pentru maicasa in 2 saptamini a avut pasaportul (cu tot cu trimis actele in Ro si ajuns pasaport in Germania).

Pai asta inseamna ca in astea 2 saptamani ar trebui sa raman fara nici un act de identitate?trebuie trimis si vechiul pasaport?Imputernicirea se face la notar sau la consulat?
    Sus
    Angie

Data inscrierii: Nov 22, 2007

MesajTrimis: 31 10 2008, 6:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Procura a facut-o la Consulat impreuna cu o autentificare (deoarece a trimis si pozele pt. pasaportul nou).
    In aceasta perioada a avut pasaportul vechi parca, nu mai tin minte exact, o sa-l intreb cand se intoarce de la munca.

Oricum daca intrebi la Consulat or sa-ti dea ei mai multe detalii.
    Sus
    KrisztianK

Data inscrierii: Jul 09, 2002

MesajTrimis: 31 10 2008, 10:53    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Angie a scris:

Daka ai rezidenta permanenta in pass atunci aia din RO sau konsulat te declare ka rezident in jermania sitzi iau buletinu...

daka ai numa o viza de lukru nau dreptul sati iau buletinu....
    Sus
    sdragos
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 31 10 2008, 11:51    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

KrisztianK a scris:
    Daka ai rezidenta permanenta in pass atunci aia din RO sau konsulat te declare ka rezident in jermania sitzi iau buletinu...

daka ai numa o viza de lukru nau dreptul sati iau buletinu....

Sa inteleg ca au invatat germana si aia din RO? Sau fac numai o comparatie de poze?
    Si... daca declar vechiul pasaport pierdut, ce rezidenta permanenta o sa mai vada?
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    KrisztianK

MesajTrimis: 31 10 2008, 12:08    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

sdragos a scris:

Sa inteleg ca au invatat germana si aia din RO? Sau fac numai o comparatie de poze?
    Si... daca declar vechiul pasaport pierdut, ce rezidenta permanenta o sa mai vada?

Te iau la intrebari ka si de kit timp esti in DE, sint baietzi smecheri! icon_biggrin.gif

In orice kaz itzi potzi face pasaport nou prin konsulat numai daka esti rezident in DE! Daka tiai pierdut passul itzi dau o hirtiutza ku kare poti merge pina in RO...one direction only... icon_cool.gif
    Sus
    mihaelajulia

Data inscrierii: Sep 06, 2003

MesajTrimis: 31 10 2008, 12:18    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

exista vreo lege care sa ma oblige sa declar la pasapoarte in RO ca am domiciliul in strainatate? daca am inca buletin si nu le arat, spre ex, FZB-ul, imi vor face pass cu domiciliu la adresa de pe buletin.
    Sus
    KrisztianK

MesajTrimis: 31 10 2008, 12:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

mihaelajulia a scris:
    exista vreo lege care sa ma oblige sa declar la pasapoarte in RO ca am domiciliul in strainatate?

nu kred. eu am fost personal in RO dupa un pass nou akum citva ani in cel vechi aveam vize din japonii pinan mexiko + green card jerman. Lam putut pastra pe cel vechi kuo taieturan obraz totusi icon_cool.gif Numa intrebat cen virt io peste hotare era tipu numa fascinat de viza de japonii na mai vazut inka asa ceva icon_lol.gif

io kred ka daka cineva se prezint akuo apostola de la konsulat aia prind miros si te iau sub lupa icon_redface.gif
    Sus
    pops

Data inscrierii: Jul 08, 2002

MesajTrimis: 18 12 2008, 16:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cetăţenii români îşi pot reînnoi paşaportul direct prin consulate.

Metoda prin procura nu mai este valabila.

http://www.mediafax.ro/social/cetatenii-romani-isi-pot-reinnoi-pasaportul-direct-prin-consulate.html?1688;3668403
    Sus
    mihaelajulia

Data inscrierii: Sep 06, 2003

MesajTrimis: 18 12 2008, 21:48    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

n-am citit eu intelegand toate randurile, sau pot astfel sa merg la consulat, sa nu arat hartia de FZB si sa cer un nou pass si in acelas timp sa-mi pastrez si buletinu`? cum delimiteaza consulatul notiunea de temporar?? ca o data ce m-am anmelduit aici, inseamna ca nu mai sunt temporar...sau nu vreau neaparat sa fiu definitiv...cum face consulatul diferenta si in ce conditii imi ia buletinul (adica sunt definitiv iesita din evidenta populatiei Ro) icon_confused.gif
    Sus
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 18 12 2008, 22:05    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

mihaelajulia a scris:
    n-am citit eu intelegand toate randurile, sau pot astfel sa merg la consulat, sa nu arat hartia de FZB si sa cer un nou pass si in acelas timp sa-mi pastrez si buletinu`? cum delimiteaza consulatul notiunea de temporar?? ca o data ce m-am anmelduit aici, inseamna ca nu mai sunt temporar...sau nu vreau neaparat sa fiu definitiv...cum face consulatul diferenta si in ce conditii imi ia buletinul (adica sunt definitiv iesita din evidenta populatiei Ro) icon_confused.gif

Buletinul ti-l anuleaza daca obtii statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate care se obtine cu o tona si jumate de alergatura, hirtii, taxe si desigur cerere expresa. NU poti sa o faci "din greseala". Ce se putea pina acum era sa te trimita la plimbare (in Romania) sa-ti faci pasaport dar dupa articolol ala se pare ca s-au inmuiat:

"Pentru a sprijini cetăţenii români aflaţi în străinătate pentru obţinerea unui nou paşaport, Ministerul Afacerilor Externe va putea prelua cererile tuturor cetăţenilor români din afara graniţelor ţării (indiferent că au domiciliu, reşedinţa ori se află temporar în străinătate)", a comunicat MAE.
    Sus
    sdragos
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 19 03 2009, 18:46    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cat dureaza eliberarea unui nou pasaport (cel vechi fiind expirat) prin consulatul (din Bonn)? Pe site scrie de 30-45 zile... Mi se pare cam lunga perioada de asteptare.
    KrisztianK

MesajTrimis: 19 03 2009, 19:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

sdragos a scris:
    Cat dureaza eliberarea unui nou pasaport (cel vechi fiind expirat) prin consulatul (din Bonn)? Pe site scrie de 30-45 zile... Mi se pare cam lunga perioada de asteptare.

la mine a durat 7 saptamini icon_biggrin.gif
    Sus
    Eugen

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 19 03 2009, 19:27    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

La noi a durat cam 3 saptamini pina a ajuns cererea in Iasi. Apoi prelucrarea si trimisul inapoi via Atlasib au mai luat o saptamina.
    Sus
    sdragos
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 19 03 2009, 21:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eugen a scris:
    La noi a durat cam 3 saptamini pina a ajuns cererea in Iasi. Apoi prelucrarea si trimisul inapoi via Atlasib au mai luat o saptamina.

Asta nu pare a fi prin consulat.... Si pare ca dureaza tot atat, mai putin ziua de concediu pentru drumul pana la Bonn.
    valid75

Data inscrierii: Apr 11, 2005

MesajTrimis: 19 03 2009, 23:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

itsme1234 a scris:
    mihaelajulia a scris:

Buletinul ti-l anuleaza daca obtii statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate care se obtine cu o tona si jumate de alergatura, hirtii, taxe si desigur cerere expresa. NU poti sa o faci "din greseala". Ce se putea pina acum era sa te trimita la plimbare (in Romania) sa-ti faci pasaport dar dupa articolol ala se pare ca s-au inmuiat:

"Pentru a sprijini cetăţenii români aflaţi în străinătate pentru obţinerea unui nou paşaport, Ministerul Afacerilor Externe va putea prelua cererile tuturor cetăţenilor români din afara graniţelor ţării (indiferent că au domiciliu, reşedinţa ori se află temporar în străinătate)", a comunicat MAE.

Ce inseamna "o tona de hartii"?Odata ce depui Steuererklärung in Germania, se cheama ca ai domiciliul in strainatate, nu?Sau gresesc cumva?
    Sus
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 20 03 2009, 4:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

valid75 a scris:

Ce inseamna "o tona de hartii"?Odata ce depui Steuererklärung in Germania, se cheama ca ai domiciliul in strainatate, nu?Sau gresesc cumva?

Da, gresesti - complet. "cetatean roman cu domiciliul in strainatate" este un statut cu o formalizare clara (cit de clar poate fi ceva in ro); in plus institutiile romanesti (de consulat era vorba aici) nu stiu daca si ce Steuererklärung depui tu prin alte tari (din fericire). In particular nici macar pentru statul german nu conteaza Steuererklärung la domiciliu ci "anmeldung bei der Meldebehörde".
    "o tona de hirtii" inseamna in cazul de fata cazier, adeverinta de la circa financiara privind datoriile (la stat), adeverinta de la primarie ca n-ai datorii la bugetul local (de asta nu sint sigur), declaratie pe proprie raspundere ca n-ai datorii in general, ceva legat de armata (in functie de sex), chitanta ca ai platit nu stiu ce, ceva dovada ca intr-adevar stai (poti sta?) in strainatate, tot felul de copii la acte gen certificat de nastere, casatorie, etc si posibil alte chestii care imi scapa.
    Sus
    sdragos
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 20 03 2009, 7:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Statutul de cetatean roman cu domiciliu in strainatate implica faptul ca poti sa stai cat vrei peste hotare (fara limitarea temporara data de perioada de valabilitate a pasaportului). Ori, e clar ca cei cu probleme judiciare sau datorii isi doresc asa ceva. DIn aceasta cauza, simpla declaratie de impozit in germania nu-i de ajuns, lasand la o parte faptul ca autoritatile romane nu au cum sa afle asta. De aceea, acordarea acestui statut din oficiu e destul de improbabila dar posibila in degringolada romaneasca.
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 20 03 2009, 7:08    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

A trecut cineva prin experienta obtinerii unui al doilea pasaport in Romania ? Daca da, v-as fi extrem de recunoscator daca ati putea descrie procedura de urmat.

Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatoare
    Pagina 3 din 8

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media