As vrea sa stiu
- ce Provider ati ales,
- ce fel de tarif (volum vs. flat)
- ce costuri lunare aveti
- cei cu tarife pe volum, cam cati GB transferati pe luna, si ce anume, filme, muzica, etc
- contractul este combinat si cu o conexiune ISDN? in acelasi tarif?
- ce este de avut grija in general...
Eu am ales 1und1 ca provider.
Tipul abonamentului DSL100. Contine 100 ore lunar fara limita de trafic.
Pretul: 14.90EUR.
Alte costuri: 9.99EUR/luna la Deusche Telekom ptr DSL. E DSL over ISDN XXL. ISDN-ul il aveam instalat mai demult. _________________ Radu
Arcorul are tot asa (din punct de vedere al costurilor, nu tehnic) flatrate peste dsl peste isdn si costa asa :
pina la 10 numere de telefon, 2 canale isdn, dsl flat 768/128 : 60.74 EUR (de fapt un pic mai putin, asta e pretul de la cea mai mica factura - care cuprinde si citeva convorbiri scurte). De asemenea include "isdn sunny" cu care poti suna free duminica (sau in weekend ?) in Germania, care e vreo 4.xx EUR si care nu stiu daca e absolut necesar (cind mi-am facut abonamentul asa mi-a zis ala - se poate sa fi fost tzeapa sau nu). Suportul tehnic super-ok (de care nu am avut nevoie decit o data intr-un an dupa ce a inceput sa mearga), suport oficial pentru linux (nu ma intrebati de care) - vine chiar pe cd cu ceva soft de linux (nu am facut prostia sa il bag in calculator).
Trafic fac la greu (destule zeci de Gbytes pe luna) - nici o problema pina acum (daca zic ceva oricum concurenta e mare, mai exista si cable nu numai dsl - ma duc la altii). Traficul meu e cam tot ce poti gasi in ip (nu filtreaza nimic ceea ce e foarte bine). Dpdv tehnic poti hosta servere, nu mi-am pus problema care e policy-ul lor (oricum apacheul meu nu are trafic mai mare de un _mega_ pe luna deci chiar nu au de ce sa faca gura). Te deconecteaza la fiecare 24 de ore, ocazie cu care iti iei alt ip - dar daca vrei sa hostezi ceva vezi no-ip.org. Intr-un an cam de 5 ori am observat ca nu am net si o singura data am si apucat sa dau telefon inainte de a-si reveni de la sine (cred ca e uptime mai bun decit pentru majoritatea providerilor).
In general - vedeti ca concurenta e mare. Incercati sa scapati de taxele de instalare (mai ales ca majoritatea providerilor va pun sa semnati contract de 12 luni). Unii dau gratis echipamente, inclusiv placi de retea (care aici sint exagerat de scumpe, mai ales luate de la magazin). Trebuie facut destul research (unde mai pui ca mereu se schimba ofertele).
Data inscrierii: Sep 25, 2002 Locatie: Germany, Wiesn
Trimis: 13 11 2002, 14:06 Titlul subiectului:
Ma poate si pe mine lumina cineva ce anume iti trebuie pentru a-ti pune DSL?
Eu am intrat pe billiger-surfen.de si acolo e o lista cu preturile la diferite firme. La Arcor de ex. zica ca e 32.90 DSL Flatrate - ISDN 760 . Deci iti trebuie sa ai ISDN pentru a DSL, ca de pe site-ul lor asa am inteles, si in cazul asta pretul sare de la 50 € in sus.
La www.chip.de , chiar pe homepage se gaseste un articol interesant referitor la TDSL. Acolo se prezinta si tarifele de conectare (Telekom) precum si cele de Internet (Telekom si altii).
Cei interesati ar trebui sa se grabeasca cu TDSL deoarece de la 1.1.2003 se cam scumpeste.
Data inscrierii: Jul 23, 2002 Locatie: Aschaffenburg - Germany
Trimis: 13 11 2002, 15:05 Titlul subiectului:
al_draghici a scris:
Cred ca unii dintre voi au deja DSL.
As vrea sa stiu
- ce Provider ati ales,
- ce fel de tarif (volum vs. flat)
- ce costuri lunare aveti
- cei cu tarife pe volum, cam cati GB transferati pe luna, si ce anume, filme, muzica, etc
- contractul este combinat si cu o conexiune ISDN? in acelasi tarif?
- ce este de avut grija in general...
am gasit hartoagele si asta e ce pot informa eu:
in mai am luat de la 1&1, pachetul XXL-ISDN (Bluetooth)...55,90 Euro
Bereitstellung T-ISDN xxl.......la D-Telekom...51,57 Euro (ein)
Monatlicher Grundpreis ......31,28 Euro (mtl)
in septembrie am luat de la D-Telekom, Set Teledat 300 LAN+PCI.....99,99 Euro
Bereitstellung T-DSL an einem Euro-ISDN-As, je T-Dsl..74,95 Euro (ein)
Monatlicher Grundpreis für T-DSL m.T-ISDN je Euro-ISDN-As...12,99 Euro (mtl)
Providerul este tot 1&1....DSL Flat ... 29,90 Euro (mtl).
acum cred ca sunt niste oferte speciale pentru DSL (99,99 Euro)....la jumatate de pret (parca am vazut cu 49,90) fata de ce am luat noi.
nu este obligatoriu sa ai ISDN pt a avea serviciu TDSL! merge si pe linie telefonica obisnuita. inca nu mi-am pus, dar cochetez cu idee. azi aflu daca firma de Cablu TV are internet pe el. m-as duce la ei pt ca astfel nu blochez telefonul cind sunt pe internet (daca aveti ISDN nu va afecteaza) si pare ca este si mai ieftin, nu ai problema cu deconectare/ip_nou dupa 24 de ore.
cam asta e
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
Trimis: 14 11 2002, 21:04 Titlul subiectului:
johnny a scris:
nu este obligatoriu sa ai ISDN pt a avea serviciu TDSL! merge si pe linie telefonica obisnuita. inca nu mi-am pus, dar cochetez cu idee. azi aflu daca firma de Cablu TV are internet pe el. m-as duce la ei pt ca astfel nu blochez telefonul cind sunt pe internet (daca aveti ISDN nu va afecteaza) si pare ca este si mai ieftin, nu ai problema cu deconectare/ip_nou dupa 24 de ore.
cam asta e
Chiar daca ai linie obisnuita nu iti afecteaza linia telefonica. Cind esti pe DSL linia telefonica ramane libera din cite stiu...
Data inscrierii: Jul 04, 2002 Locatie: Germany, München
Trimis: 15 11 2002, 8:18 Titlul subiectului:
dcip a scris:
Chiar daca ai linie obisnuita nu iti afecteaza linia telefonica. Cind esti pe DSL linia telefonica ramane libera din cite stiu...
Ciprian
Poti avea DSL si fara ISDN, asta asa e. Eu sunt la T-Online, si am doar un telefon analog. In pachetul de instalare primesti si un splitter, pentru separarea canalelor de telefonie si de internet, asa ca poti vorbi fara probleme la telefon cand esti conectat la internet.
Tarifele pentru DSL fara ISDN sunt si ele mai mici. eu platesc doar 17 euro pentru DSL-ul de baza + 21 euro DSL flatrate-ul.(plus tva, bineinteles). De luna asta stiam parca ca flatrate-ul se va mai scumpi un pic la T-Online,cu vreo 3 sau 4 euro, dar au mai adaugat si alte oferte,DSL cu 5 GB, 10GB trafic inclus pe luna, sau DSL nelimitat numai in timpul zilei.
Mie mi se pare o solutie mai buna decat sa-ti mai pui si ISDN.
Data inscrierii: Jul 23, 2002 Locatie: Aschaffenburg - Germany
Trimis: 15 11 2002, 8:47 Titlul subiectului:
da, este adevarat. mea culpa, ca n-am precizat si acest aspect: se poate DSL fara ISDN. Eu am pus costurile totale, pentru exemplificare (ca tot le aveam). In mai, cand am vrut noi sa punem DSL, D-Telekom ne-a spus ca poate in doi ani, vor extinde si in localitatea unde locuim, asa ca am pus ISDN. In iunie, iar am citit ceva despre DSL pe site-ul lor, am intrebat din nou, de data asta raspunsul fiind ca doar jumatate din localitate poate avea DSL (noi locuind in varful dealului). Asta, ca in august sa ne instiinteze ca, daca inca suntem amatori, putem avea DSL.
asta e povestea...deci DSL fara ISDN merge!
Highspeed zum Festpreis: Tiscali DSL Flat
für nur 19,99 €*
*Der Tarif Tiscali DSL Flat basiert auf dem T-DSL Anschluss der Deutschen Telekom AG durch den weitere Kosten entstehen. Dieser ist fast überall verfügbar.
Data inscrierii: Sep 25, 2002 Locatie: Germany, Wiesn
Trimis: 15 11 2002, 13:32 Titlul subiectului:
Citat:
Poti avea DSL si fara ISDN, asta asa e. Eu sunt la T-Online, si am doar un telefon analog. In pachetul de instalare primesti si un splitter, pentru separarea canalelor de telefonie si de internet, asa ca poti vorbi fara probleme la telefon cand esti conectat la internet.
Tarifele pentru DSL fara ISDN sunt si ele mai mici. eu platesc doar 17 euro pentru DSL-ul de baza + 21 euro DSL flatrate-ul.(plus tva, bineinteles). De luna asta stiam parca ca flatrate-ul se va mai scumpi un pic la T-Online,cu vreo 3 sau 4 euro, dar au mai adaugat si alte oferte,DSL cu 5 GB, 10GB trafic inclus pe luna, sau DSL nelimitat numai in timpul zilei.
Ok. Deci cat scrie pe factura ca trebuie sa platesti:
17 euro legatura DSL +
21 flat DSL +
??? abonamentul la telefon (parca 11,95 €)
=49,95 € +16%TVA = 57,94 € pe luna fara sa pui alte convorbiri
Data inscrierii: Jul 04, 2002 Locatie: Germany, München
Trimis: 15 11 2002, 14:05 Titlul subiectului:
dani a scris:
Citat:
Ok. Deci cat scrie pe factura ca trebuie sa platesti:
17 euro legatura DSL +
21 flat DSL +
??? abonamentul la telefon (parca 11,95 €)
=49,95 € +16%TVA = 57,94 € pe luna fara sa pui alte convorbiri
E corect calculul?
Dani
Corect, in jur de 56-58. N-am calculat exact , insa stiu ca flatrate-ul+TVA e 25 fix, ca asa era reclama.
Atat platesc pe DSL nelimitat pe luna, fara sa vorbesc deloc la telefon.
Poate cineva sa-mi spuna daca cablul folosit pt conexiunea ISDN se poate folosi si pt conexiunea DSL? Intreb deoarece cablul pe care l-am primit cu modemul DSL este mult mai gros decit cel existent ISDN. Astept raspunsuri prompte ca sa stiu daca dau sa nu tel la Telekom!
Calin
Daca te referi la cablul ethernet (dintre modem si placa de retea) si cablul ISDN (dintre NTBA si echipamentele tale isdn: modem/telefon) atunci desi nu respecta aceleasi specificatii pot fi folosite unul in locul celuilalt (nu este recomandat, dar functioneaza si e putin probabil sa prajesti ceva). Nu prea inteleg de ce nu vrei sa folosesti cablul mai gros care ti-a venit cu modemul.
Multam pt raspuns. Nu pot folosi cablul mai gros pt ca are doar vreo 5 m iar eu am nevoie de 13-14 m! E vorba de cablul de la splitter la modemul DSL.
Calin
Aha, e vorba de altceva: cablul ala de care vorbesti tu este practic o prelungire a perechii tale de fire din perete; e putin probabil sa influentezi ceva negativ (poate daca ai 100 m de cablu si ii infasori in jurul motorului de la lift). Eu as fi folosit mai degraba un cablu lung intre modem si calculator, dar fiecare lucreaza cu ce sirme are in casa (sau poate tu ai modem fara interfata ethernet = usb sau intern).
Modemul e extern, angebot de la telekom odata cu flat rate. Iar lungimea e data de faptul ca priza de la tel se afla pe hol iar calculatorul e in living. Cablul de la modem la calculator este unul din cele venite cu modemul. Spun toate astea pt ca conexiunea nu se stabileste. Telekomul trebuia "sa dea drumul" la DSL azi dar pina acum nimic si ma gindeam sa nu fie cablul de vina.
Calin
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.