Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Diacritice mioritice
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Diacritice mioritice
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Dorul de casa
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    man

Data inscrierii: Feb 24, 2003

MesajTrimis: 14 11 2007, 11:21    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

hm,.. deci mai sunt si alte pareri in privinta acelui "paria" expus intre ghilimele ?!,. repet chestia cu ghilimelele,. caci vaz ca unii sar imediat la baloon simtindu-se oarecum avizati

deci inca o data, io v-am spus o chestie pe care, poate multi nemti o gandesc, mai mult sau mai putin in formula aceasta, dar care nemti, n-ar spune-o nimanui niciodata

deci.. ideea era ca, puteti sa va duceti unde vreti voi sa va faceti cumparaturile, dar intr-un cerc de colegi de serviciu, poate mai etepetete, sa nu va mirati ca se face tacere si nu mai zice nimeni nimic cand aduceti vorba de ultimele cumparaturi facute la ALDI,. asta-i tot icon_lol.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    man

MesajTrimis: 14 11 2007, 11:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

tibib a scris:
    [Daca mergi intr-o zona rezidentziala sa zicem "selecta", o sa vezi ca Aldi si Lidl arata foarte bine. Si dupa ce masini asteapta in parcare, e putzin probabil sa vezi vreun asocial printre raioane.

multi nemti, nu au ajuns nici ei mai departe de stadiul romanului fudul si cu dorinte multe,.. cel putin in privinta masinii

nu conteaza , unde stai, ce mananci, cati bani ai,.. da masina trebuie sa fie masina, sa rupi gura targului,. niste sarmani sclavi ai consumismului modern

sau cu cat e mai scurt penisu, cu atat trebuie sa fie mai tare masina
    Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 14 11 2007, 11:40    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Man, din ultimele tale doua posturi reiese ca "multi nemtzi" sunt croitzi pe tiparul: Aldi-snob, parlit da' cu masina tare.
    Daca o sa continui asa, in postul cinci o sa ajungi la concluzia ca oricum ale lor sunt mai urate si se stie, ei o au mai mica.
    Sus
    man

MesajTrimis: 14 11 2007, 11:46    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

tibib a scris:
    Daca o sa continui asa, in postul cinci o sa ajungi la concluzia ca oricum ale lor sunt mai urate si se stie, ei o au mai mica.

daca-mi iei metaforele motamot, parca vaz ca se trezeste vreunul sa faca si un sondaj icon_lol.gif

nu ti-a dat prin cap ca poate fi vorba de complexe ,.. fie ele de orice natura ?

p.s. in romania nu-i de fel,.. altfel,.. dimpotriva,.. complexele-s si mai mari,.. foamea de recunoastere si admiratie, uneori nemasurabila,..

naturi sarace si care nu au de oferit nimic cu adevarat valabil la o privire mai atenta
    Sus
    man

MesajTrimis: 14 11 2007, 11:49    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

tibib a scris:
    Man, din ultimele tale doua posturi reiese ca "multi nemtzi" sunt croitzi pe tiparul: Aldi-snob, parlit da' cu masina tare.

te pomenesti ca umbli si matale cu o masina "tare" icon_lol.gif
    Sus
    foni
    Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003

MesajTrimis: 14 11 2007, 11:50    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

cine face un split la threadul asta sa discutam in liniste de Aldi vs. OO & co?
    paraipan

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 14 11 2007, 11:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

man a scris:

sau cu cat e mai scurt penisu, cu atat trebuie sa fie mai tare masina

dome' ... io daca nu am mashina ce sa intzeleg de aici? icon_biggrin.gif
    Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 14 11 2007, 12:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    te pomenesti ca umbli si matale cu o masina "tare" icon_lol.gif

nu glumesc.
    GOLDONI JOLLY PROFESSIONAL, 58I/DF 9 CP.
    Sus
    Kristina

Data inscrierii: Oct 14, 2005

MesajTrimis: 26 11 2007, 16:36    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

"Si-a luat masinaaaaaaa!"

Nea Vasile vinde haine - n-am inteles legatura cu Autoturismul:

Pies: Am schimbat supermarketul icon_biggrin.gif .
    Sus
    Eugen

MesajTrimis: 29 11 2007, 12:27    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

o lume nebuna
    Sus
    Kristina

Data inscrierii: Oct 14, 2005

MesajTrimis: 01 12 2007, 10:09    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

LA FARMACIE

Inflamarea unei masele in miez de noapte nu poate decat sa iti dea dureri de cap si sa te faca sa uiti ca a doua zi este ziua Romaniei si ar trebui sa te gandesti la ciolanul cu fasole traditional.

Adormi cum adormi, intr-un final, sperand ca antiinflamatorul isi va face datoria si ca dimineata te infiintezi la doctorita.

Da, numai ca antiinflamatorul nu isi face datoria, iar doctorita iti spune cu regret ca sambata asta nu lucreaza, caci e ziua Romaniei si se bucura (de aceasta zi). Corect. Iti recomanda mersul la Urgente sau mersul la farmacie, caci in week-end se elibereaza antibiotice fara reteta pentru urgente (pentru o zi-doua). Caci a ramas ca ne vedem luni.

Ar putea fi o istorisire fara prea mult sens si interes. Numai ca mersul la farmacie, de ziua nationala, e cu adevarat o aventura.

Majoritatea farmaciilor sunt inchise. Iar la cele care sunt deschise, este greu de intrat. Nu pentru ca e ziua nationala, ci pentru ca e inceputul lunii si se dau medicamente gratuite si compensate.

Ma gandesc ca oricum as iesi mai bine cu timpul sa stau la coada decat sa merg la Urgente, unde nu cunosc pe nimeni. Asa ca ma infiintez la coada (de vreo 20 de persoane) si astept. Numai lume in varsta e la coada, e o imagine cu care nu as fi vrut sa imi incep week-endul si ziua nationala. Nu am mai stat la coada cand se "dau gratuite". Si nici nu voi mai sta.

Bineinteles ca farmacia nu e organizata in asa fel incat la un ghiseu sa se elibereze medicamente pe retete gratuite, iar la alt ghiseu chestiuni minore, "pe bani", cum spuneau batranii de la coada. Asa ca pentru a lua un Nurofen trebuie sa stai la coada, daca nu din alt motiv, macar din respect pentru oamenii astia amarati.

In fine. Stau la coada, batranii ma intreaba daca vreau ceva "pe bani" sau "cu compensate", le spun ca nu am reteta, ca vreau "pe bani". Sunt in stare sa ma lase sa intru inaintea lor, insa ma gandesc ca am timp, ca nu e vina lor ca stau aici si ca nu e cazul sa ma bag in fata. Intre timp, o trezesc pe sora-mea sa o intreb daca in week-end se elibereaza antibiotice fara reteta si sa ii urez La multi ani!, vorbesc cu toata familia, ca deh.. ma plictisesc.

Dupa vreo 30 de minute, ajung la ghiseu. O tanara blonda, care uitase sa se vopseasca la radacini de ceva vreme, era tare agitata. L-a luat pe un mosulica la trei pazeste ca e gresit CNP-ul pe reteta, saracul mos ii tot spunea ca doctorita a trecut CNP-ul pe reteta si ca nu e vina lui. Blonda ii da replica: "Nu stiti ce vorbiti" si asa mai departe. Mosul, umil, ia medicamentele pe care totusi tanti i le-a dat si pleaca amarat.

Urmez eu. Ii solicit antibiotice in regim de urgenta, la care ea imi spune, schimonosindu-se: "Mbine... dar sa va faceti rost de acum de reteta." Deoarece nu mi-a placut tonul ei, ii spun ca e chiar o urgenta si ca daca as fi avut reteta, i-as fi adus-o. Imi spune un "Hm.. chiar vreti sa va cred?" la care i-as fi raspuns pe acelasi ton, dar am incercat sa imi pastrez calmul.
    I-am spus ca si sora mea e farmacista, din pacate e in alt oras, si mi-a spus ca se elibereaza in week-end antibiotice. La care ea, furioasa, aproape tipa la mine: "Si eu sunt farmacista si daca mai spuneti ceva, JUR ca va iau inapoi medicamentele".

Pentru ca am inceput sa ma specializez in faze de astea, si pentru ca nici eu nu pot sa tac, ii spun: "Luati-le."

A ramas blocata, mi-a luat banii, mi-a urat o zi buna, dar cu incruntarea specifica. M-am intors catre ea si i-am spus, zambind: "O zi buna. La multi ani." S-a uitat la mine, nu a spus nimic, a ramas la fel de incruntata.

Mosul dinaintea mea inca nu iesise bine din farmacie, caci se misca greu. Mi-a zambit.

Desi e farmacie privata, pe cuvant ca mi-au revenit niste amintiri sumbre. Persoanele de la coada erau tot pensionari amarati, imbracati destul de saracacios, nervii erau tot intinsi la maxim, la usa era tot o babuta responsabila cu textul: "unde intrati peste rand?". Singurele diferente erau varsta domnisoarei de la casa si marfa vanduta.

Sper sa nu ajung la concluzia ca romanii, in situatia in care devin indispensabili, au aere de superioritate si jignesc pe cine apuca. Sper ca a fost doar un incident izolat.

De data asta, nu schimb farmacia. Ma duc si data viitoare tot acolo, dar sper ca nu pe 1 ale lunii.

Sora-mii nu i-a venit sa creada, bineinteles. La ea este ghiseu separat pentru "cu bani"si atitudinea e alta.

La multi ani, romani, wherever you are! icon_smile.gif
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Dorul de casa Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5
    Pagina 5 din 5

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media