Stie cineva cazare in Amsterdam la ceva hotel, hostel sau ce-o fi la un pret rezonabil? E bun si daca e langa Amsterdam, pe ceva autostrada (max 20 km)... Important e sa fie curat si sa aiba dus in camera...
Multumesc,
Bogdan
Cand mergi? Weekendul asta cumva? Daca da, ai sansa sa intalnesti 2 membri ai forumului impreuna cu familiile largite.
Cele mai ieftine hoteluri sunt Formula1 (34 euro) dar nu sunt sigur daca au dus in camera (n-am fost dar cred ca nu). Daca ai de gand sa dormi doar, merge. Daca vrei sa ai si ceva comfort la pret rezonabil gasesti o camera la IBIS. Rezervarile trebuie facute din timp mai ales vara.
gasesti pe net o droaie de hoteluri din/langa amsterdam. chiar si ajuns acolo, gasesti sigur camera ad-hoc, eu asa am facut si nu a fost scump, conditii excelente. bafta & have fun!
Pai weekendu asta vreau...
Vreau sa dorm acolo, e vorba doar de o noapte, deci confortul nu e necesar, doar sa fie curat. Daca poti sa dai mai multe detalii, unde-i hotelu, nr de telefon sau ceva... (Formula1)
Multumesc,
Bogdan
P.S. Poate ne adunam multi, mai vin si alti cunoscuti de pe forum... (da mai mult ca sigur duminica)
Mai Bogdane, trebuie sa recunosc ca vrem sa incercam si Formula1 E singurul hotel de F1 din Amsterdam:
FORMULE 1 AMSTERDAM ZAANDAM :
Address: PIETER LIEFTINCKWEG 10
Town 1505 HX ZAANDAM (PAYS BAS)
Tel (+31) 075 631 90 61
Fax (+31) 075 631 87 59
Hotel Code 5724
Incearca sa-i suni, poate mai au camere libere. Daca nu, sunt mari sanse sa gasesti la fata locului pt. ca multi renunta. Poti incerca inainte pe www.hotelformule1.com.
Noi ajungem duminica pe la ora 15.00 din directia Bruxelles. Cine mai vine? Cum o sa fie vremea?
Ce-am vazut "interesant" in Amsterdam au fost vitrinele cu "carne vie" pentru ca prostitutia e legala in Olanda. Nu v-as recomanda sa ajungeti cu copiii pe acolo!
Deoarece tocmai m-am intors de la Paris dintr-o excurisie cu familia pot da niste detalii proaspete despre hotelurile din reteaua F1 (24€/camera!!! la periferia Parisului). Totul pare STAS asa ca nu cred sa fie diferente majore intre hotelurile din retea.
Hotelurile Formula 1 nu au dus in camera, ci doar o chiuveta. In plus sunt dotate cu un pat dublu, deasupra caruia, transversal lipit de perete este un pat suspendat, accesibil cu scarita. Dusurile si WC-urile sunt situate la fiecare etaj si au un sistem ingenios de functionare. Dupa fiecare folosire cabinele se blocheaza (in cazul meu, dupa iesire ) si are loc o curatare. Deoarece sunt construite ermetic, se folosesc jeturi puternice de apa si banuiesc si ceva chimicale care spala tot. Dupa cateva minute cabina devine din nou accesibila, iar dpdv igienic pare OK. Oricum am mai vazut si ceva femei de serviciu care curata in fiecare dimineata.
Hotelul mi s-a parut OK pentru 2-3 nopti, iar curatenia se mentine in limite accepabile.
Atentie mare insa la accesul in hotel. Hotelurile sunt construite sa functioneze fara prea mult personal uman. De aceea la receptie gasiti teoretic pe cineva doar cateva ore dimineata si dupa-masa. La Paris insa nu am prea vazut pe nimeni.
Totul la hotelurile F1 a fost gandit sa mearga fara interventie umana. Intrarea in hotel si in camera e posibila numai prin tastarea unui cod de acces. Acesta se obtine prin introducerea cartelei de credit cu care s-a facut rezervarea intr-un automat. Acesta trage de pe cartla tariful pt. 1 noapte si scoate o chitanta pe care se regaseste si codul de acces. Acesta e binenteles valabil si pt accesul in camera. Banuiesc ca se poate lua o camera cu acest sistem si fara rezervare prealabila, direct cu cartela de credit bagata in automat, dar rezervarea pe Internet e rapida si simpla si ofera garantia aveti unde dormi. Nu stiu cat e de sigura, ca inca nu mi-a venit factura VISA, dar apartinand de concernul ACCOR, sper sa nu fie probleme...
Daca mai doriti detalii despre F1 sau o excursie ieftina la Paris, just ask.
Si inca ceva. Plata se face pe camera pt maxim 3 persoane, dar pentru ca nu exista receptie si personal, nu verific a nimeni cati intra de fapt in camera. E drept ca mai mult de 4 nu prea vad cum ar sta, dar nu trebuie sa ne amintim de decat de Costinesti si imediat gasim solutii...
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
Trimis: 26 08 2002, 10:59 Titlul subiectului:
Bine dom' Sasha am asteptat un telefon in Amsterdam... pe unde ai umblat?
Oricum, orasul din pacate nu mi-a placut atit de tare. E frumos, tra-la-la dar are anumite chestii care il strica.
E poate mult "prea potrivit" pentru cei care cauta 2 tipuri de distractie acolo. Sunt insa parti ale orasului care sper ca o sa apuc in vreun alt weekend.
E o recomandare de vizitat: dar nu pentru cei slabi de ingeri sau cu mirosul sensibil . Pute orasul asta intr-o veselie ...
si eu am fost in Amsterdam acum citiva ani de Revelion.. o peripetie.. orasul e frumos daca ti-ai facut un plan anume, adica de la un hotel cit de cit ingrijit sa te duci sa vizitezi citeva cladiri, muzee, etc. in rest nu mi-a placut. noi ne-am trezit acolo fara hotel, am inceput sa cautam ca nebunii o camera (ni s-au oferit numai camere pe asa numite yachturi sau in hotel pe ore..), mincarea nu prea a fost cine stie ce, de aer nici numai vorbesc.. am chemat un prieten din Germania sa vina cu masina si sa ne duca pe toti la un hotel mai "civilizat". Revelionul l-am facut pe strada cu olandezii, a fost ok. cind am depasit granita si am intrat in Germania am deschis toate ferestrele sa ne "innecam" cu oxigen curat;-)
Bine dom' Sasha am asteptat un telefon in Amsterdam... pe unde ai umblat?
....
Voua v-a placut mai mult?
Ne-a placut mai mult ...Brugge!
La Amsterdam am facut un tur de o ora cu vaporasul, am cascat gura prin Red Light Area, am vizitat muzeul Van Gogh (super!!!!) si cautand un magazin cu suveniruri de fapt un anumit suvenir) am colindat cu masina o mare parte a orasului, iar pe oriunde mergeam mi se parea la fel: acelasi tip de canale si cladiri (interesante de altfel). M-a uimit ca nu prea sunt obiective turistice importante.
Una peste alta, a fost frumos dar nu ma atrage sa-l mai vizitez.
Sasha.
P.S. Am vorbit cu Bogdan ca ma suna el daca ramaneti si duminica. Oricum, parcarile m-au uscat (asa ceva nu am pomenit niciunde: fara exceptii orasul e impanzit de automate pt. parcare), deci propun sa bem o bere undeva unde costa parcarea mai putin ca si consumatia.
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
Trimis: 27 08 2002, 9:14 Titlul subiectului:
Bogdan a uitat numarul de telefon. Asa ca ne mai bazam pe telefonul tau. Sau macar pe un SMS . Mai ales ca am fost doar duminica. Chiar asa de vizitat mai sunt locuri. Nu doar Van Gogh. Pe care din pacate l-am lasat pentru o vizita oarecare.
Nici RedLightArea, atit cit am vazut din ea, nu mi-a placut , nici centrul. Canalele da dar parca trebuiau sa mai ofere niste surprize ca erau cam monotone.
Cit despre parcare am rezolvat usor; noi ca altii au platit cam mult. Am parcat in cartier de locuinte unde era un automat de parcare dar pe care scrie Monday-Saturday, asa ca am sperat sa mai stiu engleza si ei sa fii scris corect. Deci nu am platit.
La Amsterdam am facut un tur de o ora cu vaporasul
Cred ca ti-am facut poza pe vaporas, mai Sasha... Noi eram cu 2 banci in spatele tau, eram aia "galagiosii"...
Scuze pentru incurcatura cu telefonul... Bineinteles ca inainte de plecare mi-am uitat o gramda de lucruri, cel mai important pasapaortul, deci si prin urmare e bine ca inca mai am capul pe umeri (fizic vorbind)...
Bogdan
Dupa cum spuneam si pe Dephi, mai baieti, nu se vede Amsterdam-ul asa, in viteza. Ati scapat ce era mai spectaculos: Muzeul Mme. Tissaut, Rijksmuseum, Westkirche (in olandeza nu mai stiu cum ii zice) cu mormantul lui Rembrandt si bineinteles Expozitia Floriade (in Harlem , nu e departe). Si in plus, animale si pasari salbatice pe orice drum, de la iepuri, arici pana la cormorani si lisite....(na ca iar m-am scapat cu animalutele, am o slabiciune ptr. ele)
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.